FRAMTIDEN. SISTA DELEN

Tänk de som framtiden stannar vid tanken. De som inte får uppleva ”framtiden” för att de är sjuka, blir mördade, råkar ut för en olycka eller någonting annat som skapar ett dödsfall. För de stannar framtiden i deras tankegångar. Framtiden blev aldrig ett faktum. Därför tycker jag inte att man ska skjuta upp på saker och ting. T.ex säga att ”Men jag gör det imorgon” som egentligen betyder ”Jag gör det i framtiden”. Om framtiden då inte kommer så har man gått miste om en massa roliga saker som man skulle ha kunnat gjort på en gång om man hade vågat och orkat tagit tag i det. Det kan kännas jobbigt till en början men det är så värt det om det leder till någonting positivt. Man kan inte bara säga att allt ordnar sig, för det gör det inte. Det är DU själv som styr ditt liv och styr din framtid. Orka ta tag i saker och ting. Skiter du i att plugga idag så kommer inte jorden gå under men din framtid kan bekostas samtidigt som du kanske missar någonting som betyder mer för dig om din framtid inte kommer.

 

Det bästa man kan göra är att inte ta något för givet, visa uppskattning till de personer som betyder mest för dig. Ta vara på varje dag och gör den till det bästa möjliga och gör det du brinner för. Om du gör det så kommer framtiden att göra sitt.

 

Mitt tal som sagt. Vad tyckte ni? Vad finns det att diskutera? Är det värt att tänka på?


VÄSKAN ÄR PACKAD

på något litet sätt så kan jag inte, även om jag vill, låta bli att sukta efter sommaren. sena sommarkvällar vid vattnet, grillningar, cykla i blommigt över grusade vägar längs åkrar, kanot, spontan bad, båtturer, lantsommar, kortbyxor, grillat, ljusa ljumma kvällar, blommor, musik, impulsivt och alla vackra färger♥ 
 
Imorgon efter skolan så åker vi med gymnasiebussarna till Idre och tävling. För mig blir det att agera coach till småskyskonen och heja på alla som jag känner i skidspåren. Skulle mest av allt vilja stå på startlinjen men det här är bättre än ingenting alls. Imorgon så har vi NP i sv hela förmiddage, tre timmar. Jag tycker det är roligt att skriva så det ska nog gå bra + att vi får använda datorerna. Hejdå skrivkramp. 
 
Imorse när jag gick till bussen föll det stora, fina snöflingor ned till den pudertäckta marken. Julkänslorna börjar sakta krypa fram och jag längtar obegripligt till jullovet. På lördag är det första december vilket innebär JULKALENDERN, någon mer än jag som kommer sitta bänkad? Mysteriet på Greveholm är kalendern i år. Jag säger bara minnen. 
 

Från mig till er alla, godkväll. 

OKUNSKAP ELLER LATHETEN ATT FÖRSTÅ

Skola från 8.30-11.30 som vanligt. Vi hade en föreläsning på skolan idag som handlade om olika religioner och hur vi i Sverige inte "blandar oss", utan är med dem som tillhör samma religion som oss själva, oftast. Helt ärligt så kan jag nästan ingenting om religioner. Därför vill jag inte börja diskutera frågor som hör kring det. Jag skäms nästan för att jag är så ovetande på ett sådant viktigt ämne, för det är viktigt. Jag skulle vilja veta mer och vara engagerad men i ärlighetens namn så tycker jag det är tråkigt. Att låtsas tycka det är roligt är ingetnting jag heller vill för det blir bara konstigt i slutändan. Det jag tror är i alla fall, att vi lever i okunskap om vad religioner egentligen är och om alla skulle veta mer om det så skulle vi inte vara lika dömande. I mitt fall tror jag det är så. Sedan så är det självklart någonting man vänjer sig vid. Om man har växt upp med olika religioner tror jag man har lättare att se på andras religion, vilket även är samma sak gällande kulturer. 
 
något att fundera på, allt för mycket. 
 
 

ETT CITAT

if you never try, you'll never know.
 
Ett ba citat tycker jag. Det är bättre att chansa och göra bort sig för stunden än att gå där och fundera vad som hade hänt ifall man hade vågat ta steget. Tänk; Vad kan egentligen hända? 
Att gå där ovetande och på gränsen till att våga, det, det är jobbigt. Så mycket bättre att satsa stort och sedan förlora än att spela på säkra kort genom varenda dag. Livet är en berg och dalbana och det går aldrig spikrakt uppåt. Efter en dal blir berget högre än innan. Man måste våga ta motgångar för att kunna få framgångar. Vägen till målet är inte skriven utan det är du som skriver den
 
Godnatt stjärnorna. 
 
 
 

IMORGON ÄR IDAG IGÅR

sjuuuuukt sugen på att baka pizza eller nå annat gott till middag...
 
Tänk på rubriken...
Jobbat matte i princip hela dagen utom sista halvtimmen som jag skrev på min engelska essay. Finns ingenting mer att säga om min dag såhär långt. Alla längdisar drog till Österund vid halv två för att träna och senare ikväll kika på Världscup i Skidskytte. Visst hade det varit skoj men eftersom att jag inte kan träna så hade det bara blivit en lång väntan, tyvärr. 
 
hej så länge... 
 
 

FRAMTIDEN, DEL TRE

Framtiden är oviss och tur är väl det. Jag skulle i alla fall inte vilja veta om att jorden ska gå under imorgon. Det skulle skapa en panik. En panik över att hinna med och göra allting som man vill göra under sin tid på jorden. Om man då visste att man bara hade 24 timmar kvar så skulle man vilja göra så mycket att man inte skulle hinna göra någonting alls. Och om man nu mot förmodan skulle hinna göra någonting i ren stress så skulle det inte vara någonting att minnas. Men det kanske inte spelar någon roll eftersom framtiden ändå inte finns där? 

 Imorgon så kommer sista delen !


MIN DAG

Idag så skrev vi ett nationellt prov i svenska på förmiddagen. Det gick bra och på fredag så har vi sista delen och sedan är svenska kursen över. Efter det så pluggaded jag lite matte men jag är helt lost när det kommer till sannolikhet, jag förstår verkligen inte. Jag får göra ett nytt försök imorgon. Efter lunch så åkte alla ettor och tränade men jag stannade kvar på skolan eftersom jag hade läkartid, nog om det. Stannade kvar på skolan till fyra och pluggade engelska så nu är min uppsats nästan klar :D Direkt när jag kom hem så hoppade jag upp till ÅIK stugan och körde styrka i en timme ungefär. Ikväll så har jag sett klart alla avsnitt av Portkod 1321, rekommenderas starkt.
 
Angående min skada så har jag en överbelastning i mitt knä som kräver vila, vila och vila. Tack mamma och pappa för att ni försöker hjälpa till. Ni piggar upp mig och det känns redan ljusare, tack!
 
 
 

FRMTIDEN, DEL TVÅ

När man var liten så sa man ofta ”När jag blir stor så vill jag bli... och vad det nu kan vara” då syftade man på vad man ville jobba med som vuxen. Man fantiserade om framtiden även om man inte uttryckte sig på det sättet ”I framtiden vill jag jobba som ambulansförare”. Man förstod bara att man menade framtiden, så enkelt var det. Precis som allt annat var mycket enklare när man var mindre. Inte alls lika mycket bekymmer, tankar, känslor och krav.

 

När jag gick i sexan så hatade jag SO för att det tog upp alla problem som finns i världen. Ett av problemen som jag särskilt kommer ihåg att vår lärare sa var att oljan en dag skulle ta slut. Han sa inte när oljan skulle ta slut utan bara att det skulle hända, någon gång, i framtiden. Redan då ville jag veta. Jag ville veta när den här ”krisen” skulle inträffa. Idag vet jag att man inte behöver veta allt om allting. Man behöver inte förstå allting för att var smartast, för ingen vet om man ens lever in i morgondagen. In i framtiden.

 

Jag lägger ut en del för varje dag tills det är fulländat ;) 


BOTTEN

Nu känns det verkligen som jag har nått botten. Nu kan det vekligen bli sämre. Jag var till en läkare idag som sa att jag skulle strunta i kryckorna så jag gjorde det. Jag gick vägen från hälsocentralen tillbaka i skolan och det gjorde ont, fan. Just nu gör det ont överallt. Orkar inte mer. Vet inte vad jag ska göra eller någonting vill bara att den här skiten ska vara över...   

FRAMTIDEN

Framtiden kan kännas långt bort, eller nära. Det beror på vem som säger det. Det är skillnad från person till person, alla är olika individer och kommer så förbli, även i framtiden. Ibland blir man förvirrad om vad som man ska lägga fokus på. Frågar du en person så säger den en sak och frågar du en annan så är svaret helt annorlunda. Är det framtiden eller det som händer just nu som du fokuserar mest på? Och vad är egentligen framtiden? Är det nästa lektion, 100 år framåt eller kanske året du tar studenten? Det som är säkert är att framtiden inte har inträffat, utan någonting som kommer att ske, inom en snar framtid.

 

Det här var inledningen av mitt tal. Tänk på det som jag har skrivit. Sug upp det, tänk och skapa en egen uppfattning. Om ni tycker det är ett intressant ämne så får ni gärna kommentera vad ni tycker och om ni vill höra fortsättningen av talet, som sagt, det här var bara inledning. HA det bäst!

KRAM LINA

 

 

 

 

 

 


EN NY VECKA

Livet rullar på. Imorse så var jag bra sugen på att stanna hemma och skippa den längsta skoldagen i veckan. Jag är glad att jag inte gjorde det för då hade jag inte kunnat hålla mitt tal. Det gick jättebra och jag är väldigt nöjd, jag hoppas verkligen att det räcker till ett B. Ett inlägg kommer om mitt tal senare ikväll. Annars så har jag nu fått tid på hälsan som det heter för att titta upp mitt knä, tror seriöst inte de kommer säga något vettigt men lika bra att gå dit ändå. Imorgon klockan halv två, så då är jag tvungen att stanna i skolan till halv fyra eftersom det inte går några andra bussar, suck. Vad gör man inte för att få träna så fort som möjligt? Fick även reda på idag att jag endast har tre uppgifter kvar att göra på engelskan i hela ettan, sjukt skönt att bli klar med den kursen (även om engelska är roligt). Nu har jag bestämt mig för att åka till Idre på fredag trots att jag inte kan tävla, men vad ska jag göra i Åsarna liksom? Alla är ju i Idre eller på någon annan tävling miljontals mil härifrån, eller nå.
 
Nu; FILM! hööörsssss
   

LÄGER I BRUKSVALLARNA


VINTERSTUDION

jag har fixat lite juligare på rummet och idag ska även adventsjärnan upp.
 
Har tittat på vinterstudion och längdskidor hela morgonen. Bäst. Jag har även tränat på mitt tal som jag ska hålla imorgon, det handlar om framtiden och jag är ganska nöjd med det. Jag kanske lägger upp en del av det imorgon efter att jag har hållt det för det är värt att tänka på, enligt mig.
 
Igår så låg jag i sängen enda fram till fem tiden. Jag tittade bl.a. på New Years Eve, jag älskar verkligen den filmen. Den är så mysig och man blir bara så glad. En annan film som jag började titta på var The Wow, även den sevärd. Efter filmen så tog jag tag i mitt liv och pallrade mig till Ski Center för att äta pizza. Sjukt jobbigt att hoppa på kryckorna enda dit. Trots att pizzan var väldigt god så var det knappt värt det, hehe. Senare på kvällen så tittade jag på slalom hos Malin och idag ska vi köra styrka. Jag ska även lägga upp lite bilder från bruks.
 
tjaoooooo

VARNING.

Orkar inte mer. Jag måste verkligen skriva av mig nu. Ni behöver inte läsa. Nu har jag varnat er. Jag behöver inte kunna träna på stört men jag skulle bli glad om jag kunde få ligga i sängen utan ett knä som skriker vid varenda rörelse. Ipren. Bättre för stunden och piss sen. Varför händer det här mig och varför just nu? Så jävla less. Kommer inte kunna tävla nästa helg men nu känns inte det som det viktigaste. Även om det är det jag vill mest av allt just nu. Fan. Jag blir inte direkt gladare av att se alla åka på teven, vill också. Igår var jag positiv men idag går allt mot mig. Tankarna som jag hade i torsdags har kommit tillbaka och just nu vet jag inte vad jag ska göra. Ångest till tusen.
 

SÄNGLIGGANDES OCH KOMMER SÅ FÖRBLI

Hade faktiskt tänkt att spendera större delen av dagen i sängen så kanske knät blir bättre fortare. Vi får se hur det går men nu har jag fått lillebrors tv så då blir det lite lättare. Nej nu ska jag sluta prata och klaga på mitt knä och berätta vad som hände igår (även om inget hände,typ). Vi kom vi hem vid tre tiden. Jag packade upp, åt och lite sånt där. På kvällen gjorde vi ingenting särskilt. Vi ville bara att tiden skulle gå så att vi kunde sova. För trötta för att göra någonting helt enkelt. Snart är det längdskidor, VC, på tv, eller rättare sagt om en timme. SVT sänder vilket blir kung. Bästa kommentatorerna och inga reklampauser, perfekt lördagsmorgon.

ENDAST ETT PAR TIMMAR KVAR I BRUKSVALLARNA

snyggaste skidorna.
 
Sitter själv i stugan, som igår. Är dock inte lika sur idag för det tjänar inte till någonting. Bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Så imorse så körde jag styrka medan alla andra åkte skidor. Det svider att skriva att de åkte skidor, det gör det verkligen. Styrka är i alla fall bättre än ingenting och jag är ganska svag så det kan nog bli riktigt bra ändå. Igårkväll fick jag tag på ett par kryckor så nu hoppar jag omkring bara för att inte behöva belasta knät. Igår kväll när jag skulle gå till vår stuga från en annans så halkar jag såklart. Med kryckorna, på rygg, med kameran hängandes. Så sjukt typiskt mig. Både jag, kameran och kryckorna överlevde utan större skråmor, men ibland förstår jag inte hur jag tänker. Trycka i med kryckor på blank is? 
 
För stunden känns knät helt okej men det är för att jag har knaprat ipren, snart kommer smärtan igen. Efter lunch åker vi tillbaka till Åsarna och tackar för oss här i Bruksvallarna. Tar ett farväl av stugan och lägerkänslan. Kommer sakna det här lägret och speciellt den älskade skidåkningen.
  

KAN ALLA BARA KOMMA TILLBAKA

ÄR SÅ SJUKT UTTRÅKAD. Suttit i samma ställning i soffan i en timme, kanske två?! Vet inte ens. Laddningen på datorn håller på att ta slut men sladden ligger så långt bort och jag är handikappad, jobbigt läge. Stugan är kaos. Kläder, pjäxor mandarinskal och maraboupapper överallt. Ska bli intressant att städa imorgon, nej. Vill inte åka hem imorgon!!!! Bästa lägret jag varit på träningsmässigt trots mitt knä. Alla pass har känts att de gett någonting och Bruksvallarna är bäst. Tanken på att jag förmodligen inte kommer att kunna vara med på sista passet är hemsk.
F R U S T R E R A D.   

TORSDAG OCH NÄST SISTA DAGEN

träffade just på lillskiten på bilden eftersom Gästrikland är här och tränar i helgen
 
Idag har jag inte tränat ett enda pass. Varför? Jo för att jag har så jävla ont i knähelvetet så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Kan knappt gå... Trodde jag skulle kunna träna på eftermiddagen men det har blivit värre. Så nu försöker jag ta ikapp en massa plugg medan alla andra är på fjället och gör det som är roligast i hela världen. Åååå orkar inte mer. Får väl tänka på att om jag inte vilar nu kanske jag inte kan tävla nästa helg vilket inte är nå bra. Svårt att tänka positivt när jag är så här arg, men men... hörs.  

ARG SOM EN VARG SOM ÄR SUR

 

NÄR ALLT GÅR BRA SÅ GÅR DET DÅLIGT

Hej alla glada. Jag var också glad, tills mitt knä gjorde ont, aj. Hörs imrogon godnatt.

SKIDOR I MÅNSKEN

Jag höll på att skriva ett inlägg igår efter middagen men då tog en viss person (LINNEA) datorn coh började skriva med allt och alla på facebook, tack så mycket!!! Så om ni fick nå random från mig igår så var det inte jag ;)
 
Igår eftermiddag vid tre tiden drog vi iväg på skateskidorna upp på fjället. Väl uppe var det mörkt och vi hade ingen pannlampa men vi lever. Det var en sådan magisk känsla att åka högst där uppe när månen var det enda ljus vi hade. Mysig skidtur som blev längre än tänkt men det är bara att lö på, man ska vara trött efter läger. Igår kväll så var jag så trött så jag minns inte så mycket mer än att vi hade väldigt kul.
 
Idag åkte vi samma runda fast lite längre och nu är jag inte lika trött :D Efter lunchen kom vår engelsk lärare hit och infromerade oss om nationellaprovet som vi har imorgon bitt. Kan inte riktigt fatta att hon åkte 20 mil för att prata med oss i 10 minuter och sedan hem igen, lite knäppt. Efter engeskan drog vi till ICA och nu vilar jag innan vi ska dra ut på nästa pass om ca en timme. Måste valla med klister vilket jag inte ser fram emot...
 
 
 

FÖRSTA RIKTIGA LÄGERDAGEN

Ett klassikskt pass är avverkat. Det blev lite längre än tänkt nästan en timme längre. Först så åkte vi upp på fjället, ca 5km uppförsbacke, jobbigt! Sedan åkte vi där uppe ett tag och sedan ned igen. Blir väl nå liknande på eftermiddagen fast fristil. Jag ska även testa min nya skidor :D Hoppas det är bra men det tror jag. Nu är jag så trött att jag inte riktigt vet vad jag skriver så ska npg sluta, hejdå.

FRUKOST, LUNCH, MIDDAG, KVÄLLSFIKA.

Nu har jag vallat skidorna till imorgon, eller ja, sicklat av dem i alla fall. Måste säga att jag blir bättre och bättre för varje gång och en dag ska jag vara proffs. Proffs på att valla helt enkelt. Det är bara att öva. SÅ skönt att få all mat, inte behöva göra någonting själv utan bara gå till matsalen och äta. Apropå det så är det kvällsfika om 20 minuter, tjaaoooooo

I STUGAN

Ligger i sängen som jag just bäddat och tar det lugnt, skrattar åt ingenting osv. Vi har just varit på ICA och köpt frukt (mest godis). Inget läger utan godis ;D Vi kom fram till lunch, så vi åt, intog stugorna och sedan drog vi ut på ett skejpass. Det gick helt åt skogen men jag var glad ändå. Hoppas det går bättre imorgon bara för annars vet jag inte om jag är så taggad på att tävla längre...  

JAG ÄLSKAR ER.

Jag vill bara konstatera att jag har världens bästa familj. Mamma. Pappa. Syster. Bror.
Det är värt att nämnas. Mamma och pappa om ni läser det här så ska ni veta att jag är tacksam över allt ni gör för mig och hur ni ställer upp för mig. Jag får nästan alltid som jag vill, hehe, kanske för jag är envis, vad vet jag... Även fast jag inte alltid orkar prata i telefon med er och jag ibland tycker ni är dryga när ni ställer självklara och dumma frågor så älskar jag er och kommer alltid att göra. Mamma du är så snäll lagar mat, bakar, fyller på frysen /skämt åsido), pappa du hjälper till med vallan och skidor. Vad skulle jag göra utan er? Jag skulle inte kunna åka skidor iaf vilket vore tråkigt :(  
Axel & Alma, drygare, dampigare, knäppare, knasigare, konstigare, roligare syskon får man leta efter. Vi har våra tvister men så ska det ju vara tycker jag. Ni får mig alltid att skratta och det är skönt att ha någon att ta ut sin ilska på haha. Alla våra lekar, ideér, smeknamn och allt knas. Jag älskar er♥ Familjen, vi ses snart!
 
Här kommer bilder från vår semester i Turkiet hösten 2011.
 

JAG VET INTE, SÅ DET FÅR FRAMITDEN UTVISA.

en bild från senast när jag var i bruks
 
Uppdateringen den här veckan kan bli bra lika gärna som den kan bli kass. Ni som läser min blogg borde inte ha missat att jag ska på läger till Bruksvallarna, men för er som har missat det, JAG SKA TILL BRUKS. Vi åker imorgon klockan nio och kommer hem på fredag. En hel vecka utan skola tackar man inte nej till. Vi hörs filurer.   

FULLBOKAT

 
 
Har just insett att jag har varenda helg fullbokad fram till jul och då menar jag både lördag och söndag från v.47 till v.52. Men det är bara roliga saker så det ska bli kul! Kommer dock inte bli några sovmornar men det spelar inte sådan stor roll för mig. Jag kan verkligen inte sova länge. Idag sov jag till 9.15 vilket är väääääldigt ovanligt. Brukar oftast vakna senast åtta och inte kunna sova nå mer. Tror det längsta jag har sovit i hela mitt liv är till elva ungefär, helt seriöst. Så om jag vill ha ordentligt med sömn måste jag lägga mig tidigt eftersom jag ändå alltid vaknar tidigt.
 
Hela min vinter kommer att bli packa och packa upp. Det kommer inte att bli många helger varken hemma eller i Åsarna eftersom att det är tävlingar här och där, de flesta x antal mil bort också. Inte för att det spelar någon roll för det är ju jag själv som valt det här och det är roligt. Förstår inte vad alla gör om dagarna som inte håller på med någon idrott, helt sjukt...

NÄR DU SKRIVER BERÄTTELSEN OM DITT LIV, LÅT INGEN ANNAN HÅLLA PENNAN.

IMORGON ÅKER JAG PÅ LÄGER. Skidorna är vallade och väskorna pckade (läs nästan). Vädret verkar inte bli optimalt, ska bli ganska varmt men det kommer bli roligt ändå. SKIDOR som SKIDOR.
 
Igår så gjorde vi inte så mycket mer än att packa, valla, tvätta osv. Så idag kan vi bara ta det lugnt. Har absolut ingenting att skriva för tillfället så vi hörs...
 
SNÖKRAMAR  från lina.
 

BRUKSVALLSLOPPET

bilden knäppte jag i Idre för några år sedan och jag tycker den är underbar
 
Om ni är sugna på att titta på längdskidor så kika på fyran klockan 11.30 och desamma gällar imorgon. Jag och Linnea kommer att sitta bänkad med chokladbollar. Det är i alla fall Sverige premiären som sänds från Bruksvallarna.

IDAG ÅSARNA PÅ MÅNDAG BRUKS

fjällturen i början av hösten
 
Tjoooooo alla glada. Jag är glad, det är fredag, det är helg, det är mysigt och på måndag åker jag på läger. Taggaaaaaaaa! Kommer bli en grym vecka känner jag på mig. Jag VET att det kommer bli det för alla på fjällgymnasiet är grymma och vi kommer ha sjúkt kul. Det märks nog att jag är glad, men det är väl trevligt?
 
Idag på skolan så gjorde jag och Linnea ett tappert försök till att göra klart mattekapitlet men det gick ju sådär... Kul var det iaf. Pizzabuffé till lunch och intervaller på eftermiddagen. Madde var så snäll och sprang A1 medan jag gjorde mina intervaller, så mycket roligare med sällskap. Skulle egentligen åka skidor men visste inte om det var tillräckligt bra för att kunna "trycka på" och köra intervaller. Tog det säkra före det osäkra och sprang. Ikväll skulle jag gissa på att det blir en skräckis, standard.
 
Bamse kramar från storstaden Åsarna (jorden kretsar kring åsarna)
 

VÅFFELTORSDAG

en bild jag knäppte när jag sprang i tisdags
 
Vi börjar med i Tisdags. Tog en springrunda i skogen i finvädret med musik i öronen. Hade tid att tänka på allt värt att tänka på. Kvällen var askul även om vi inte gjorde så mycket. Jag och Linnea låg och pratade i min säng (läs skrattade) sen kom vi på att vi ville se film så då gjorde vi det på min mobil, haha. Vi skrattade åt allt och inget och kunde inte somna så vi var tvungna att om man började skratta så var man skyldiga den andra en ruta marabou. Somnade till slut...
 
Igår var det intervaller och det hann bli mörkt innna jag var hemma men jag tycker det är mysigt med mörka kvällar. Vi skrev ett specialidrottsprov uppe vid ÅIK stugan vid 6 tiden som bokstavligen tog 30s och efter det bjöd Sofia på fläskfilégryta med ris. Otroligt gott. Kvällen avslutades med skräckfilm hos Erik, ovanligt? nej.
 
Idag är en seg dag punkt.
 

VARIT I SKOLAN I TOLV TIMMAR

Ja, ni läste rätt. TOLV HELA TIMMAR. Det var öppet hus på skolan idag så då var man tvungen att stanna kvar enda till åtta på kvällen. På ett sätt så var det mysigt att vara på skolan när det var mörkt ute men när klockan började närma sig sex/sju så var man så trött i huvudet. Jag har även så mycket att göra att ingenting blir gjort. På onsdag har jag prov i special idrott, engelska glosförhör, jättemycket matte som ska vara klart den här veckan, ett svenska tal att skriva och säkert en massa mer. Orkar seriöst inte, men men... Man kan ju inte allatid ligga på topp som jag och Malin sa idag. Imorse så hade vi iaf simmning på idrotten vilket var sjukt kul, mycket skratt osv. Kursen Avancerad Matte började även idag och det var kul och jag ska lätt fortsätta. Nu har jag bestämt vilka tävlingar jag ska köra de kommande veckorna och oj vad jag längtar. Jag har sagt det förut men sååååååå taggad. Tanken på Bruks nästa vecka är inte så dålig den heller !!!
 
IGÅR. Oj Oj Oj. Kan sammanfatta allt med att vi trodde det var npgon i vår lägenhet. Jag kutade in till Linnea med en annanas i högsta hugg och gömde mig under hennes täcke. Sedan låg vi där i ca 40 minuter innan de kom en mass människor som kunde konstatera att vår lägenhet var tom. Pjuuuuuh trodde vi men då ska såklart Erik ringa och säga att det står någon utanför vår lägenhet så vi blir livrädd, panikar, skriker och skaka. Fuuuuuuuuuu. Slutade med att Linnea sov hos mig och vi skrattade åt allt och ingenting så somnade runt halv tolv. Har seriöst aldrig varit så rädd... 
 

ORIENTERING OCH SKATTJAKT

Jag och Malin hade tänkt att ta det lite lugnt runt banan men när nummerlappen åkte på och tiden startade var det fullt ös som gällde. Maxtiden var 1,5 h och om man kom längre ifrån den som startade före med en minut så fick man inte vara med på skattjakten. Banan startade vid ÅIK och sista kontrollen var högst uppe på berget, vid masten. Både jag och kartan höll på att blåsa iväg där uppe. Det tog iaf blankt 37 minuter för oss att komma i mål. Så vi klarade maxgränsen väl och vi var ca 1.20 efter de före så vi fick också leta efter skatten. Skatten var godis som vi senare skulle ha på movienighten och det var jag som hittade den i ett litet avlägset dass haha. Dagens höjdpunkt var iaf orienteringen, väldigt rolig!


SLALOMPREMIÄR

Ligger fortfarande i sängen och tittar på slalompremiären. Efter första åket ska jag ta en promenad med Malin och sen ska vi se andra åket. Senare på eftermiddagen ska jag orientera som följs upp med en skattjakt, haha.


FÖRSTA INTERVALLPASSET PÅ SKIDOR AVKLARAT

det får bli en gammal bild på sötisen Olivia
 
Som rubriken. Direkt efter skolan, ja jag gick till skolan ändå, så drog vi till Östersund och åkte skidor på konstsnö. Mycket snö och bra spår = roligt att åka skidor. Första intervallpasset som sagt och det gick över förväntan, så sjukt kul att få trycka på lite. Längtar obegripligt mycket till att få ta på mig tävlingsdräkten och få ställa mig på startlinjen nu. Först några en till vecka träning och en vecka i bruksvallarna. Tror inte livet kan bli bättre. Om 45 minuter ska jag upp till ÅIK-stugan och leka lite lekar för gemenskapen, sen kommer Olivia. Helgen kommer bli bra♥

HELG

Skulle nästan kunna säga att jag har helg nu för imorgon har jag arbetstid hemma så ingen mer skola den här veckan. Slutade halv tolv och jag var hemma runt halv ett. Vilodag idag vilket innebär en lååååååååång eftermiddag. Klockan är bara kvart i två och jag är redan uttråkad. Kanske sätter på en bra film eller någonting liknande. Imrogon kväll kommer Olivia hit vilket blir trevlig. Hörs!

KUNDE VARIT PIGGARE

Sjukt trött. I skolan så fick vi lyssna på två föreläsningar så nu vet jag precis vilka jobb som behövs i Bergs kommun, precis det man vill veta när man går ettan va? Skrev ett engelska prov som var förvånansvärt lätt. Träningen idag var stavgångsintervaller i Hoverberg. Gick tungt men jag kämpade på, känslan efteråt♥ Sen snabbt hem och byta om och upp till skidskyttestadion där vi hjälpte till att fixa i ordning, jag hjälpte även till att städa ett hus som de som sökt skidskytte till nästa år ska bo i helgen. Nämligen ett litet läger. Vid halv sju var jag hemma och kunde äta kvällsmat och duscha. Precis ätit en tallrik tomtegröt och nu ska jag sova, godnatt. 

TISDAG OCH MINUSGRADER

en bild som jag tog i Turkiet och som inte alls passar till texten
 
Skola och matte hela förmiddagen. Jag och Linnea räknade på bra och räknade ut hur mycket koldioxid vi hade i klassrummet, intressant? nej. 
 
Jag ska ta det lugnt med träningen den här veckan så idag har jag vila. Det är skönt på ett sätt för jag behöver det men ändå så vill jag ju åka skidor. De andra är på vemdalsskalet nu coh jag sitter hemma, i värmen. Tänkte vara duktig och ladda in bilder på datorn men såklart så har jag tappat bort sladden jag tog med. Jag är så duktig. Nej, nu ska jag göra nytta och skriva en bok rapport på engelska. Har för övrigt engelska prov imorgon som jag borde plugga till... hörs.

SKRIDSKOR PÅ IDROTTEN

Började dagen med 1,5 timmes skridskor vilket var sjukt kul och jobbigt. Vi åkte i en inomhushall och isen var ny spolad så det var som en dröm. Efter det hade vi lektion på lektion på lektion. Vid halv sex tiden kunde jag stiga in i lägenheten. Nu är dagen över och det återstår tre dagar till 11.30 och en till 13.45, helt ok. Till middag åt jag tomtegröt som för övrigt exploderade i mikron, men det tar vi någon annan gång. Ikväll har jag bara varit med Linnea och pratat ikapp dagarna på lovet. Godnatt!


INTE SOM JAG TRODDE

Precis när jag publicerade förra inlägget så plingade Malin på dörren vilket var trevligt. Vi gick å hälsade på de flesta och sa hej så här efter lovet. Alla var otroligt glada :D sedan tog vi en liten promenad i minusgraderna och nu ligger jag äntligen i min sköna säng. Godnatt världen!


...

Idag så skjutsade mamma och pappa upp mig till Åsarna. Pappa fixade min tv och mamma handlade mat, perfekt. Tror jag klarar mig fram till jul nu. Vet faktiskt inte om jag kommer hem innan, det visar sig. Om bara snön kunde komma så skulle mitt liv vara fulländat, typ. Längtar efter att få krypa ned i min varma, mysiga säng. Får nog bli efter solsidan, som jag ska kolla på nu, helt själv. Är för bekväm för att gå till någon... Imorgon blir det skridskor vilket kommer bli fett skoj :D hörs! 

ÄR LOVET REDAN SLUT?

Har haft en sån där dampigt kul kväll med Alma, en sån kväll som får en att inse att man har en sjukt bra familj. I mitten av veckan ville jag bara tillbaka till Åsarna. Till vännerna, träningarna och snön! Men nu vill jag nästan inte tillbaka. Någon vecka till hemma skulle sitta fint. Tyvärr kan jag inte stanna hemma och sjukanmäla mig heller för vi har skridskor på måndag och det vill jag inte missa ;) min poäng är att man inte vet vad man vill ha förrän man inte har det. Spelar ingen roll hur man beter sig så vill man ha någonting annat, konstigt. Får väl börja tagga för jullovet, bara sisodär 6 veckor kvar. Tiden går fort när man har roligt och roligt är är Åsarnas förnamn. Ska nog överleva det här med rågor !! Innan jag taggar jullov så ska jag tagga fyra timmars bilresa imorgon...

Mitt råd; Ta inget eller ingen för givet.


HALLOWEEN CUPCAKES


KORVGRILLNING

Grillade korv ute på gården med farmor, Axel och Alma till lunch. Det var skönt ute men jag vill ha minusgrader och snö!!!


FYRA TIMMAR BORT MED FLYG

För lite mer än ett år sedan befann jag mig på platsen ovan, Turkiet. En. Underbar. Vecka.
 
 

LITE ATT TILLÄGGA

Just nu är det sämsta kvaliten på bilderna här på bloggen. Det boeror på att jag inte har kunnat ladda in bilder på datorn + att systemkameran är i Åsarna. Nu har jag i alla fall packat ned min sladd som överför bilder från kameran till datorn så ska försöka göra så det blir bättre bilder. Tills dess, håll ut ;)
 
Vad tycker ni om det nya utseendet på bloggen? Headern mm... Förresten så är det min syster Alma som har knäppt bilden som jag har som header. Jag tycker det är sjukt snygg och hon har verkligen lyckats fånga styrkan i bilden, när snön skvätter t.ex.

Lalalalalalalala

Var i Uppsala och shoppade med syskonen å mamma igår men dock hittade jag inget annat än julgardiner till lägenheten. Var inte alls på shoppinghumör och då är det ingen mening. Fikade och åt gott i alla fall. När jag kom hem åkte jag till Olivia och sov där med henne och Hanna. Vi skulle åka skridskor idag men isen var avstäng, typiskt. Så nu ligger jag i soffan och tittar på sista Harry Potter filmen. Ikväll är det träning, skönt!

Såg igår att Emil Jönsson bytt klubb från Årsunda till Mora, läs om det på annaoemil.se :)