TÄVLINGSPREMIÄREN AVKLARAD

 
Alma pepprade med skidbilder så några bra blev det. Vädret var optimalt, ca 4 minus och solsken emellanåt. 
 
Imorse åkte jag upp till stadion vid åtta och testade skidor + banan. Prologstarten gick 9.51. Oflyt som jag hade så var jag sen till starten så var hur stressad som helst när jag stack iväg och på en sprint måste allt klaffa om det ska gå vägen. Paniken där. När jag skärde mållinjen förstod jag knappt vad som hade hänt, jag som skulle trycka på där, skära kurvan där och åka stort där, hade bara stressat mig igenom loppet. Som tur var fick jag en till chans, kom vidare till kvarten. Åkte hem till sutgan, laddade batterierna och sedan var jag i tid till starten. Just starten på heatet gick väldigt bra, det trasslade lite åt både höger och vänster men kom ut ur stadion som trea, ganska bra i rygg inför den första backen, men där stöp jag. Kändes som någon fällde mig men enligt pappa hade jag bara mig själv att skylla haha. Uppför går det bra, utför sämre. Det känns som tekniken är på god väg i alla fall och jag har riktigt bra känslor inför säsongen. Snart ska jag ut och testa skidor inför morgondagen då det är 5 kilometer klassiskt.
 
 
 

IDRE FJÄLL



På plats i stugan i Idre nu. Gick i skolan på förmiddagen och sedan packade vi bussarna och drog efter lunch. Sov mest i bussen, hehe. Nu har vi testat banorna och gjort lite dagen-innan-tävling-ryck. De nya skidorna gick sjukt bra. Så himla kul, minuset är att min häl aldrig vill bli bra men är ganska säker på att jag kommer kunna stå på startlinjen imorgon. Så jäkla taggad! 





EN NY RESA HAR BÖRJAT


Idag hade jag vila = heldag i skolan. Matten gick allt annat än bra, sjukgymnastbeaöket var en besvikelse och på engelskan svamlade jag bara. Men ändå, trots det så är jag så jäkla glad. En anledning är att jag imorgon får träffa la familja och att tävlingshelgen är ett stenkast bort men den största anledningen är. *trumvirvel* JAG SKA ÅKA TILL KINA (!!) I APRIL!!!! Helt sinnes. Vi har på börjar ett projekt i skolan där man kunde få chansen att åka till en kinesisk skola och berätta om hur det är i Sverige (+ mer saker). I alla fall så fick man skicka in en ansökan. Man skulle skriva en A4 om varför just jag skulle få åka + en A4 om hur det är att vara ung i Sverige. Allt på engelska. Med ganska mycket att göra och lite tveksamheter om det var värt att söka så lade jag inte sådan stor vikt på det. I måndags såg jag att det var deadline på klockan fem och jag hade inte startat skrivit. Sopade ihop det som behövdes och lämnade in ca tjugo minuter innan deadline, pjuuuh. Sen idag skulle jag redovisa det jag hade skrivit så att lärarna skulle se om man hade kapaciteten att åka eller ej. Efter redovisningen meddelar hon att jag får åka. Alltså sjuuuuukt vad glad jag blev. Förstår det verkligen inte. Jag ska till Kina i två veckor i April!!!!!! Nej nu måste jag sova, godnatt. 




SPRINT HEAT


En bild från förra vintern på mig och Maja efter att vi hade kört intervaller. Helt utslagna. 

Imorse visade termometern 8 plusgrader och hoppet om en vinter är nästan borta. Om jag hade varit hemma hade allt varit i sin ordning men här i Jämtland, här i åsarna, nu, så borde det vara snö. I skolan skrev vi nationella prov i engelska och det kändes bra. Träningen kändes mindre bra. Vi körde skate sprinter och jag orkade liksom aldrig återhämta mig mellan heaten och de lättåkta partierna var ett kapitel för sig. Skyller på glidet. Det känns verkligen att man är ovan. Tekniken var allt annat än bra och jag hade seriöst blodsmak i munnen efteråt. Men i allt det här så var det jäkligt kul och jag älskar att vi nu är igång igen. På riktigt. Somnade i bussen på vägen in till Östersund av trötthet så ikväll ska jag lägga mig tidigt. Nu dusch, plugg och tillslut elsas värld. 



 

KLÖVSJÖ GOLFBANA LEVERERADE IGEN



Träningen idag var på samma ställe som i söndags. Så bra att vi hade svårt att slita oss därifrån men när klockan började närma sig elva och vi var fortfarande i Klövsjö och skulle hinna åka de 3-4 milen till Åsarna, duscha och sedan åka 1,5 mil till skolan på en halvtimme så började det bli lite tight. En ubersnabb dusch senare satt jag på lunchen. 

Tanken ikväll var att plugga engelska för imorgon har vi nationella prov. Den planen böt jag ut mot kortspel och annat skoj. Bara att sätta igång nu då. Dagens + var att one directions nya album ligger på spotify. Imorgon är det fattas i Östersund efter engelskaprovet, hörs hej. 



KLÖVSJÖ GOLFBANA LEVERERADE



Åkte till Klövsjö och åkte skidor med Madde idag i hennes söta, röda bil. Det blev lite trångt med skidorna i bilen haha. De hade dragit upp spår på golfbanan där och det var hur bra som helst och jag hade prickat in vallningen perfekt. Åkte i två timmar och tiden bara flög iväg, hade kunnat åkt några timmar till kändes det som. Så himla kul! 
Nu har jag strandat på köksmattan och väntar på att pizzaresterna sedan igår ska bli varma i ugnen. Sedan måste jag plugga... Tror jag och Linnea ska se New Years Eve sen, såg även den igår men det är hur bra som helst. Trevlig söndag på er!



MINNEN SOM ALDRIG KOMMER ATT DÖ UT, ALDRIG NÅGONSIN.

 
Tycker om de här bilderna. Mycket. Skulle gärna uppleva språkresetiden en gång till, bara en gång. 
 
 

ÖSTERSUND ÄNNU EN GÅNG


Köpte en filt-poncho och en chokladkalender idag bl.a.  

Tanken var att jag, Danne och Jesper skulle åka skidor och sedan gå på stan idag. Men lite krångel med bilar och sånt så slutade det med shopping och lunch på Max. Riktigt roligt och så mysigt nu när det har börjat komma en massa julsaker. Vill börja pynta nuuuu. Åt pizza ikväll på ski med bl.a. Olivia. Kul att träffa henne igen. Nu är jag sjukt trött så ska sova strax, godnatt. 



DET BÄSTA SOM FINNS

 
Skidåkningen är det bästa jag vet. Alla minnen och alla upplevelser som jag har fått och kommer att få är guld värda. Mår så jäkla bra. Vägen är lång men en dag ska jag vara bäst. 
 
 

LOST IN ÖSTERSUND

 
 
Kanske inte helt vilsna men vi visste inte direkt var vi var. Tanken var att jag och Linnea för ganska precis en vecka sedan skulle till ICA Kvantum i Östersund för att köpa billigt godis. Problemet var att vi hoppade av vid fel Kvantum och fick gå långa sträckor utan att egentligen veta var vi skulle hamna. Äventyr japp. Kaos inne på Kvantum japp. Mycket godis japp. Roligt hade vi i vilket fall. 
 
 
 

L & L

Antingen så pluggar man eller så leker man med webcam. 
 
 
 
 
 

BILDBOMB FRÅN LÄGRET

 
Taggade och glada på bussen för en veckas läger.
 
 
Gabbe visade hur man skalade mandarin och Hampus han visade sin feminima sida, 
 
 
Lösningen på att bussen saknade papperskorg och Linneas trötthet. 
 
 
Lycklig efter första passet att hälarna sammarbetade. // Vyn från stugfönstret, underbart. '
 
 
Jag. // Mike + Felix. 
 
 
Jag och Linnea i ca 20 minus på väg för en tupplur efter att ha "pluggat". 
 
 
Jon åkte pulka så Linnea skrattade tills hon nästan pinkade på sig.
 
 
Matteplugg. På läger. // Den smarta klädlinan som egentligen var en lampställning.
 
 
Millestu vallar snabbskidorna. // Han tsestade på en ny karriär alá alpintönt/ bygelbög, hehe. 
 
 
Egobild på toan haha och underbara vintern (dock lite kallt). 
 
 
Sedan var vi tvungna och packa ihop för att lämna paradiset för den här gången...
 
TACK FÖR LÄGRET ALLA. DET VAR BÄST. 
 
 

RAMUND-LÄGRET

Denna bild får bli en snabbsumering av den här underbara, fantastiska, superskojiga, bästa veckan. Det var så jäkla skoj och det var folksam-klass på lägret. Absolut det roligaste lägret jag har varit på, verkligen. Skidåkningen var härlig och jobbig. maten var super och personerna på skidgym kunde inte bli bättre. Nöjd till tusen. 
 
Avslutningen på lägret var även skoj. Tog vila idag pga min häl (mindre kul), iaf, när jag och Felix är på frukosten så fastnar jag med blicken på någon jag känner igen. Jag tittar på Felix och sedan börjar vi båda fnittra. Då var det ingen mindre än Daniel Paris som var där. Jag och Felix tog plats vid bordet nästan intill han och hans kompisar. Vi båda var i chock och kunde inte förstå vad han gjorde där. I Ramis? I världens ände? Såklart gick vi in på hans blogg och läste, haha. Sen fick vi för oss att vi ville ta en bild med han, bara för att liksom. Kändes lite pinsamt att göra det i matsalen så när han gick, gick vi också. Men han försvann. Vi letade runt i lobbyn och spektulerade och tänkte nästan fråga i receptionen vart han bodde haha!!!! Sen kom han igen och då vågade vi inte riktigt men tillslut gick jag och fråga, hehe. Det var meningen att Mike skulle ta kortet (som för övrigt kraschade på lägret och bröt tummen) men även han blev inknuffad i det tittaikameranleochklick-kortet. Dagens höjdpunkt! Shit vad kul vi hade. Plugga och städa som egentligen var tänkt denna förmiddag var bortblåst, men så värt. 
 
 Mike, jag, Daniel Paris och Felix. 
 
 
 
 

PÅ LÄGER I RAMUNDBERGET

Jag har skrivit om helgen men inläggen verkar inte ha publicerats... Linnea och jag hade det super i Östersund i alla fall trots missöden hehe. Kanske berättar nån annan gång. 


Nu är vi på skidgym på plats i Ramis, längd och alpint. Mixat. Skidåkningen hade kunnat varit bättre men jag får åka skidor så ska inte klaga. Knaprat ihop lite mer än 5 timmar idag så nu är jag ganska slut. Alla tittar på fotboll. Inte jag. 



FINT LJUS



Imorse när jag yrade omkring i lägenheten innan skolan så sken det in ett vackert ljus i alla möjliga färger. Tittade ut och möttes av denna himmel. Tänk er det där ljuset bakom takåsarna med snön liggandes på marken och fjälltopparna i bakgrunden. Magiskt. 

Nu har jag slutat skolan eller för lite mer än en timme sen. Skönt med helg även om det kommer att bli en hel del plugg... Sitter på den lite väl fulla bussen in till Östersund nu och det snöar för fullt. Extra glad. Ha en bra fredag! 



MIXA MIG

 
Fick denna mixer av mamma på höstlovet och jag älskar den. Så himla mycket lättare att mixa nötter, bär, yoghurt mm när det inte flyger ut över hela köket. Verkligen att rekommendera. Ett annat tips är även att mixa havregryn då det då blir havremjöl. Här kommer ett busenkelt recept på smarrigt bröd med just havremjöl. 
 
2 bröd
1 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1 äggvita
0,5 dl yoghurt (jag använder turkisk yoghurt)
solrosfrön
 
Blanda allting till en kletig smet, klicka ut 2 st ca centimeterstjocka frallor på ett bakplåtspapper och strö över solrosfrön. Grädda ca 15 min på 200 grader. KLART! 
 
Det som jag gillar mest med mackorna är att de är supergoda + att man är mätt lika länge som på en tallrik gröt eftersom de innehåller alla gröt ingredienser. Äter jag en tallrik yoghurt eller nån annan macka till frukost så kurrar magen igen efter någon timme, men inte med de här mackorna. Jag brukar ha keso och tomat på, kanon gott men förmodligen lika gott med smör/ost/skinka/gurka eller vad det kan vara!
 
 
 
 

ÖSTERSUND

jag och helan får stå för bilderna en dag som denna. 
 
I tisdags efter träningen så bestämde jag mig hastigt att åka in till Österusund för att fixa till hälarna i mina pjäxor så att inte de inte klämmer på hälarna lika och att jag därmed ska kunna hänga med till Ramundberget nästa vecka. Sagt som gjort. Tog tolv-bussen in och två-bussen hem. Ca 8 mil enkel resa så hann vara i stan knappa en timme. 
 
Imorse så åkte vi in till Östersund igen, fast den här gången för att åka skidor. Åkte på konstsnöanläggningen och jag hade fått lånat ett par pjäxor som var ca 4 storlekar förstora men det funkade riktigt bra så nu känner jag hopp inför framtiden. I början gick det lätt att åka men efter varje backe blev benen lite tyngre och efter passet var jag rätt trött. Och hungrig. Länge sedan jag ville ha mat så mycket som då. Kändes som magen skulle försvinna haha. Kom till skolan vid tolv-tiden och fick äta och sedan hade vi engelska med ett avbrott hos sjukgymnasten. Nu har jag precis ätit en tallrik tomtegröt i väntat på att ugnen ska bli varm för att kunna grädda pizza hehe. Hungrig hela tiden japp.
 
De två senaste dagarna har jag och Linnea pluggat matte från 18-22 och ännu en kväll väntas. Derivator och annat skit är det som ska in i skallen. Nästa vecka är det läger så det är helt klart värt det men just nu vore det skönare att se en film eller något. Imorgon tar vi i alla fall plugg-vila. Då ska jag och Linnea in till Östersund efter skolan för att hämta mina pjäxor, handla lite och ut på äventyr. Kommer bli riktigt skoj! Adios. 
 
 
 

FÖRSTA SNÖPASSET




Imorse struntade vi att snöra på oss löparskorna, istället hoppade vi i pjäxorna och åkte till Storhogna för att åka skidor på natursnö. Även fast spåren var sliriga, stavarna sjönk och fästet varierade så var det så jäkla härligt. Förra året vurpade jag 11 gånger på 8-km varvet idag endast en gång, framsteg? Ja. Snurrade runt knappa två mil men hade lätt kunna åkt några till. Ett sådant pass som gör att man verkligen förstår varför man åker skidor och går skidgymnasium. Underbart. 



PEPPARKAKSBAK OCH SKOLFEBER



Idag har jag för andra gången upplevt hur det är att vara på skolan till 7 på kvällen. Helt stört vad slut man var sista timmen. Vi hade alltså öppet hus vilket innebar pepparkaksbak, laserskytte, tipspromenad, målande, glögg-fika och för min del utklädnad. Gjorde reklam för "fjällmasken" så ja, jag gick runt som en superhjälte. Kände mig inte alls utpekad eller så. Nu väntar sängen och imorgon ska vi åka skidor på fm! Godnatt. 



FARSDAG

 
 
  
 
Idag var en sådan dag då man helst hade varit med familjen. Min älskade familj som jag saknar mycket här uppe, ibland mer ibland mindre. Fick denna bild ovan av Alma nu i veckan, haha sötnosen och konversationen är mellan mig och Axel i vintras, tyckte den var kul. Det som är bra med att inte träffa familjen så ofta är att man uppskattar de mer när man väl gör det. Hoppas du har haft en toppendag pappa (trots att jag inte var hemma). 
 
 
 

VINTERN ÄR HÄR




Kom precis in. Var ute i fler timmar med Linnea och det är så underbart vackert och härligt. Sedan hade de börjat pista också så nu är det inte långt kvar tills vi står på skidor. Längtar. 
 
 

SNÖÖÖÖÖÖÖ




Att vakna, titta ut och se snö, det gjorde min helg. Så himla glad och uppe i varv nu alltså. Ska bara få i mig lite frulle sen ska jag och Linnea ut och leka i snön. 



BILDER FRÅN HALLOWEEN

 
 
 

LYX-LUNCH OCH PYSSLANDE




Idag gjorde bakade jag bröd och gjorde plättar till lunch. Bjöd också över Malin eftersom hon alltid bjuder mig på en massa smarrigt. Blev jättegott och bröden var to die for nästan. Sedan har jag pysslat med mitt fotoalbum och jag börjar verkligen komma någon vart nu. Nu ska jag se ett avsnitt av elsas värld innan jag beger mig till gymmet med Madde. 



TVÅ SNAPCHAT PICTURES

 
Älskar när man ser andra snapchat-posa haha! 
 
 
 

SNAPCHAT FOREVER

 
 
Tackar gudarna för att det  är helg nu. Vet inte hur många gånger jag sa på matten idag: "Nej jag fattar verkligen inte." Även fast jag alltid har gjort det innan osv. Så helg satt fint nu. Slutade halv tolv och då var det taco-lunch innan jag, Malin och Linnea gick på ICA, sedan åkte vi tillbaka till Åsarna. 
 
Tanken var att jag och Linnea skulle ta en promenad i det fina vädret eftersom vi båda vilar idag men istället hamnar vi som åskådare till alpinarnas spänstträning. Mäktad imponerad av allas spänst måste jag säga. Sedan frös nån om tårna så då gick vi( jag, Linnea, Mike och Orsa) till ÅIK och busade vilket slutade i att alla snapade till varandra. Snapchat♥♥♥♥ Bilderna är bara för söta haha, visar kanske fler sen. Nu ska jag laga mat ! 
 
 

VALLNING




Linnea vallar i nattlinne. Det vinnande konceptet har jag hört. Imorgon efter skolan går fjällbussarna mot Östersund för att snurra skidor på en 600 m bana men jag, jag kör stenhårt på fopptofflor. 


MÖRKT

 
 
Ja okej. Erkänner att det har varit lite dött här på bloggen denna vecka. I måndags så hade vi dans i skolan i ca två timmar med en instruktör och det var nå himla kul och vi ska ha det nästa måndag igen. Igår så pluggade jag hela dagen för jag kände mig inte 100% frisk. På kvällen bakade jag och Linnea chokladbollar med asstark sås i och bjöd på, lätt roligast på länge haha. Det sved på mina knogar när jag blandade ned såsen i chokladbollssmeten, snacka om starkt. Idag spenderade jag nån timme på gymmet och sedan dess har jag skrivit en rapport på engelska. Jag är inget direkt fan av att skriva varken rapporter eller på engelska men det är bara att härda. Även ätit choklad som om det inte fanns någon morgondag. Har en massa snygga bilder som jag gärna skulle vilja visa upp men tror inte mina kamrater skulle uppskatta det (snap). Godnatt. 
 
 

SAKNADEN ÄR VÄRST

 min älskade familj. 
 
Nu har mamma och Axel åkt hem. Inte varit själv i ens två timmar men saknar dem redan. Mycket. Det är så mysigt när de är här. Denna känslokarusell kan bero på att jag är sjuk. Började må riktigt dåligt mitt på dagen och sedan har det bara gått utför. Tog en ipren, så nu tror jag att jag mår bra när jag egentligen mår piss. Vill bara tillägga att man blir helt utstött när man är sjuk på ett skidgymnasium, ingen vill bli smittad. Så jag håller mig inne och rullar tummarna. Hoppas ni får ett bättre avslut på lovet, kärlek! 
 
 

OFÖRUTSÄGBART




Körde hela vägen till Åsarna igår, 34 mil med mig bakom ratten, den ni. Brorsan överlevde utan några större klagomål. Kom fram lagom till mörkret hade fallit. Packade in allt, lagade god mat med julmust (får ej glömmas). Åååh är så väldans taggad på jul nu, helt sjukt. Vill sätta upp julstjärnor, baka pepparkakor och lyssna på julsånger. Och se Grinchen!!! Nu städar mamma åt mig. Axel och jag håller oss ur vägen för moppen och sugen... 



...




HELLO NOVEMBER

Jag tog en körlektion igår, himla kul och givande. Så imorgon är det jag som sittet bakom ratten när bilen rullar norrut. Kan inte förstå att lovet redan är slut. Gick på tok för fort och precis som förra året så är det de sista dagarna jag inser hur mycket allt betyder. Hur mysigt och skojigt det är att ha syskon, en mamma och en pappa alldeles intill sig. Snart jullov...

Igår när jag satt på bussen på väg in till stan för att ta körlektionen så läste jag igenom gamla blogginlägg. Himmel och pannkaka vad bra jag har det. Blir sådär sentimental samtidigt som jag är lite skamsen över att jag inte uppskattar allt på det sättet jag borde. Grym. Grymmare. Grymmast. Godnatt...