ENGLAND 2012

Det som gjorde att jag ville åka till England var att jag saknade språkresan så himla mycket. Ala underbara vänner, platsen, engelskan, värdefamiljen, kutandet till bussarna, poundland, texco, shoppingen, ledarna, aktiviteterna, havet, allt♥
 
Tänk om det där faktiskt var mina tre bästa veckor i hela mitt liv. Vad ska jag då se fram till? Nej så får jag inte tänka haha. Vill bara säga att får ni chansen att åka på språkresa, GÖR DET! Det är absolut ett minne för livet som ni aldrig glömmer, det är en sådan frihet och glädje över det hela. Skulle kunna börja gråta för jag saknar det så mycket. Det absolut bästa veckorna i mitt liv, hittills. 
 
en bildbomb nu från bästa resan
 

MALIN OCH JAG

 
Provade en ny glassort med Malin i lördagskväll. Vi gick och åt dom vid järnvägen. Det är någonting extra fint med järnvägar som jag gillar. En fin kväll.
 

TRÖTT I HUVUDET OCH FRYSER x1000

Igår pluggade jag matte, matte och matte. Blev helt knasig i huvudet så var tvungen att sticka ut och springa och resten av kvällen spenderades i Eriks soffa vilket kan ha varit det bästa beslut som tagits den här helgen. Panikade även över att jag ville åka tillbaka till England och som tur var gjorde Hanna och Fredrika det också så jag fick ta ut mina känslor. Mer om det i ett annat inlägg. 
 
Idag då, började dagen med idrott vilket var lika roligt som vanligt. Springer alltid runt och skrattar och det gjorde det inte sämre heller när mitt lag vann på basketfia. Sen så började helvetet. Eller okej kanske inte riktgit helvetet, det är faktiskt ganska kul men för tillfället är jag less. Less på matten. Pluggade inför matteprovet i någon timme, skrev matteprovet på två timmar, räknade på nästa kapitel i någon timme. Slut nu? JA. Godnatt typ.
 

TACOS PÅ HELGEN ÄR NÄSTAN ETT MÅSTE


TENNIS

 
Skrev klart fördjupningen, lagade omelett och stack sedan med Jon och spelade tennis. Oj oj vad kul det var, dock andra gången i mitt liv som jag spelar om jag inte minns helt fel. Solen stekte och på slutet var energin inte direkt på topp. Jag förlorade men nästa gång då jävlar ;))) Ska duscha nu och sen gå till Malin och äta tacos. 
 

LÖRDAG

att hitta levis jeans hemma som passar är lycka.
 
Sov enda till nio idag och det var skönt. Jag har varit morgontrött hela veckan vilket jag inte kommer ihåg sist jag var. Brukar alltid vakna pigg på morgon och bara hoppa upp ur säängen men den här veckan har jag kanppt tagit mig upp, konstigt. 
 
Bakade scones till fruksot och nu ligger jag i sängen och skriver min fördjupning om Charles Darwin så jag blir klar någon gång. Dagens planer är tacos hos Malin och sen vet jag inte. Hörs hej! 
 

HELG

 
 
 
Så skönt med helg. Gick egentligen bara till tolv idag i skolan men var tvungen att stanna kvar och plugga matte. Fick nämligen reda på att det är nationella i matte om ca en månad och vanligt prov på måndag. Hann ändå inte klart så måste sitta med dom där logaritmerna och allt vad det kan vara i helgen. 
 
Åkte till Åsarna med två bussen och det var nästan som att kliva av planet utomlands, så varmt och skönt om man jämför med Svenstavik. Men imorse när jag vaknade vräkte snön ned men som tur är är den bort nu. När jag kom hem så stack jag ut och sprang med Erik. Trodde aldrig han frivilligt skulle föreslå att följa med men hade lite fel där, så mycket roligare med sällskap i skogen! Nu är jag mer taggad än någonsin att sätta igång med uppbyggnadsperioden till nästa säsong men vilan som är nu är förmodligen behövlig så bara att gilla läget. Igår gjorde jag några nya sorts pannkakor (bilden ovan), finare bilder och recept kommer framöver någon gång. Kram. 
 

VÅRSKIDÅKNING

 
 
För en vecka sedan åkte jag skidor på stadion, igår sopade dom rullskidsbanorna, våren är ett faktum.
 
Länge sedan? Ja. Blir så glad att det ändå är så många som tittar in här, tack. En liten kort sammanfattning då, i helgen var det festligheter och jag och Olivia gjorde oss fina, väldigt roligt. Sedan så har skolan tagit kol på mig, och blev inte bättre idag när jag fick reda på att vi har kemiprov varenda vecka fram till sommarlovet. Wihooo fast nej. Sen så äre det ju biologin. Och samhällskunskapen. Och för att inte tala om matten på arabiska. Börjar faktiskt undra om det är mänsligt att frivilligt välja natur. Att det bara är sju (!) veckor kvar till sommarlov är det som får mig att fortsätta kämpa, trots att det finns 1000 ggr roligare saker än att plugga.
 
Igår hade vi helvetesstyrka (crossfit) efter skolan i 40 minuter och sedan sprang jag en timme när jag kom hem. Snacka om att jag var trött på kvällen och för tillfället känns musklerna som om ett tåg har kört över mig. Trots det kämpade jag mig runt på fjället idag upp och ned, ned och upp. Att åka skidor den 25 April är lyx. Nu ska jag äta mat och sedan äta glass haha. 
 

FJÄLLMASKEN 2013


 
Tänkte då göra ett inlägg eftersom igår var en alldeles för rolig dag. Vi tävlade i FJÄLLMASKEN 2013!!! Vilket var en blandning av mjölksyra och skratt. Nej men det var en tävling för skidgym, längd vs alpint. Självklart skulle alla vara utklädda vilket gjorde det hela 1000ggr roligare. 
 
Vi startade med en längdsprint på ca 1km då vi skulle börja med att ligga på rygg utan skidor och stavar, sedan när starten gick resa oss, ta på oss allt och åka den där kilometern. Det var så sjukt jobbigt haha. Jag hade verkligen blodsmak i munnen i mål och mjölksyra upp till öronen. En andraplats blev det efter en spurt mot Emma och en förlust på några fotlängder. 
 
Efter det begav vi oss i gymnasiebussarna till Klövsjö för lite parallelslalom, fick möta Johanna som sedan vann alltihop. Blev alltså utslagen i första åket och det var inte ens kul att åka bana, man var så begränsad. Sista grenen var iaf hinderbana på längdskidor. Ingen sådan där lätt hinderbana direkt utan den inkluderade, krypa under ett nät, hoppa över häckar, bollkastning, irländsk julafton och portar utför. Jag kaosade ihop totalt på den och ramlade x gånger varav två med huvudet rätt ned i snön och fick snökallsup (!). I mål kom jag med en fot som sa aj. Senare på kvällen såg jag att den var blå och knölig vilket inte var så himla kul men ändå såååå värt. 
 
Hela dagen avslutades med prisutdelning (och nej längd vann inte, hur är det ens möjligt?!!!). Micke kammade hem priset för bästa utstyrsel som var en snygg rysk soldat haha! Om ni undrar jag var superhjälte, Super Linut. Maja krusade mitt hår och det blev större än störst och det tog ca 2 timmar. Just ja, pizzan på ski center får vi inte glömma. Den var fin. Nästa år ska jag vara ännu snyggare och ännu bättre. Tack alla för en sjukt kul dag som bjöd på skratt och skratt. 
 
 

THIS IS HOW IT IS

Så sjukt ny och snygg bild på mig och Olle haha
 
Överskottsenergi, hungrig, bra humör, dåligt humör, trött, speedad, plugghumör mm. Så är det. Har mycket i skolan och tiden som blir över hittar jag på andra skojsiga saker. Just nu pekar kurvan uppåt så ciaaooo. 
 

RÖDA HOPP OCH ANNAT SKOJ

Efter lunch drog vi upp på fjället till Storhogna för skidåkning. Dock var det väldigt varmt och man sjönk typ varenda skär så vi åkte i slalombacken. Körde "längdhopp* i ett hopp osv. Sedan drog jag, Gabbe, Gustav och Linnea över till Klövsjö, tog liften upp och en gubbe försökte få kontakt med mig på "klövsjömål", fattade noll. Åkte i alla fall till Klövsjö backarna och åkte i snowparken eller vad man säger. Jag skulle åka efter Gustav och Gabbe och filma när dom hoppade. Såklart är jag så inne i filmandet att jag inte tänker på att jag åker över hoppet i hög fart = krash!!!!!! HAHA. Flög en rejäl bit (kändes det som) och sedan rätt ned i snön. Klarade mig utan större skråmor. Hejdå. 

ALLT ÄR ÅTERSTÄLLT TILL DET NORMALA

 
Jag och helan tyckte vi var så himla fyndiga idag när vi gömde oss i soffan för att slippa matten. Vi blev tyvärr upptäckta, undra varför *fniss*. Hela dagen bestod av matte och kemi men nu är pluggdagen över och resten av veckan är ganska chill om man bortser från kemiprov och biologiprov. 
 
Igår bjöd Malin på blåbärspaj till mästarnas mästare vilket satt väldigt fint när jag kom tillbaka till Åsarna efter en helg i Bruks. Knall Crossen var även sjukt kul och jag kom ned utan någon vurpa vilket är en bragd för att vara mig. Nu ska jag in till helan och dra med 'na på nå skoj, vad visar sig ;)
 
 
 

GRATTIS GRATTIS OCH ÅTERIGEN GRATTIS

Knappt känt dig ett halvår men ändå känns det som hela livet. Vi har aldrig tråkigt och är det inte skateboard till handlarn så är det deeptalk på taket. Alltid något nytt, aldrig tråkigt. Behöver inte säga något mer.
 

BRUKS LEVERERAR

     
Äntligen så har finvädret kommit till Bruksvallarna och humöret steg genast upp i taket. Hoppas det håller i sig till imorgon då det är utförstävling, wihooo. Gick ut i ett skoterspår med Olivia på kvällskvisten och satte oss på en höbal mot en stuga och tittade när solen gick ner och bara njöt av ögonblicket. Magiskt. Underbart. 
 

FJÄLLTOPSLOPPET 2013

  
 
Fjälltoppet är nu genomfört. Bestämde mig någon timme innan start att jag skulle köra pga förkylning. Åkte med Linnea hela vägen och jag tror aldrig vatten har smakat så gott som det gjorde vid vätskekontrollerna. Banan var 28 km och gick från Bruksvallarn till Ramundberget, upp på Ramundberget och sedan tillbaka till Bruksvallarna. Dåligt mör man var i benen när man kom i mål, men även sjukt nöjd. Åkte i motionsklassen och tog det lugnt men även det blir jobbigt på en tuff bana. Linnea fyller år så grattade även henne imorse. Ikväll väntar god mat och godis, välbehövligt!
     

HELG SOM VANLIGT DÅ

 
 
om några timmar ligger jag och tjejen på bilden i en snödriva och skrattar tills vi får träningsverk.
 
Vet inte riktigt vad jag gjorde igårkväll, bloggade inte i alla fall. På dagen gick jag i skolan och åkte skidor som vanligt. Är mycket bättre i förkylningen nu men ej frisk så tveksamt om det blir något fjälltoppslopp för mig. Men till Bruksvallarna ska jag i vilket fall. GÅR INTE ATT MISSA DET. Så har precis packat klart och nu ska jag plugga tills bussen till funäs går och sedan blir det ännu mera plugg. Helgen kommer bli grym och bloggningen... hm vi får se heöt enkelt, ha det bäst!
 

TISDAG OCH ALLT SOM DET SKA

 
bilder från Orsa, fika i toppstugan i finväder, mmmmmm
 
Det var ett tag sedan nu. Saker som jag har hunnit med är skidåkning på dalälven, shoppingtur till Stockholm, sleep over hos Frida, serietävling, semester i Orsa och en skidtävling. Kortfattat och bra. Tävlingen var den bästa på hela säsongen och det gick sådär sjukt bra tyvärr blev jag sjuk samma dag så nu äter jag glass (bra mot halsont). Fick i alla fall avsluta säsongen på bästa sätt och det är jag mer än nöjd med.
 
Trodde att våren hade kommit också kom man till Åsarna. Snart kanske. Påsklovet var för övrigt hur bra som helst och jag hann med allt som behövdes för att kunna komma tillbaka med ny energi. Tror energin redan har tagit slut för är så sjukt less på allt plugg. Next up: en uppsats om Charles Darwin, yeeeey. Bilder från påsklovet kommer senare...
 

ADIOS

Min blogg är inget ställe där jag försöker visa att jag har ett mer händelsefyllt, roligare, bättre, what ever liv än någon annan. Utan jag skriver för att det är roligt att titta tillbaka. För att bevara de bra ögonblicken.

Ibland behöver man inte skriva ned allt för att minnas. Och allt är inte till för att delas. Så nu tar jag en bloggpaus resten av lovet och sedan får vi se vad som händer.

Njuta. Semester. Skidor. Vänner. Familj.