EN DEL SAKER GLÖMMER MAN ALDRIG

Det går verkligen inte bara att radera minnen. Minnen som en gång har betytt hela ens värld, sådan minnen som man helst av allt bara vill glömma men inte kan, just för det har betytt allt. Allt och lite till. Förvirrande. 
 
In the end we only regret the changes we didn't take, realationships we were afraid to have, and decisions we waited too long to make. 
kushandwizdom
 

YEEES

bild från ikea
 
Då var det klar. Vår hyresvärd ringde nyss och berättade att jag fått en lägenhet i längorna till nästa år, inte så förvånad men ändå skönt att ha det bekräftat. Nu letar jag möbler och vill börja inreda på bums, dock ett halvår kvar... 
 

HEJ FRÄKNAR

EEftermiddagen har spenderats på platsen ovan i solen. Så himla varmt!!! Påbörjade för andra gången boken om Gunde Svan. Om ni inte läst den, LÄS
 

PROMENAD I VÅRSOLEN

 
Gick på en långpromenad med Frida på förmiddagen. Det behövdes verkligen, pratade ikapp alla veckor som vi inte har setts på och bara njöt av solen. Vad är det för fel om man blir tröttare i benen av att gå än att springa!? Lat? Märks att det är lov för har hunnit med hela tre (!) vilodagar den här veckan motför annars ca en i bästa fall två. Lov♥ ha en fin dag alla.
 

TRÄNING ÄR BÄSTA MEDICINEN

Träna är verkligen det bästa man kan göra för att lugna ned sig eller rensa tankarna. Då kan man fokusera på träningen, stänga in sig i sin bubbla och bara köra. Verkligheten får helt enkelt vänta. Bäst. 
 

GLAD PÅSK

 
Badade på fjärran med Alma, åt lunch, åt glass på donken och stroasde omkring på stan. Nästan direkt när jag kom hem åkte jag upp till elljusspåret för att träna. Dock satt jag i en massagestol igår vilket resulterade i väldigt ont i nacken idag. Aldrig igen säger jag bara. Så blev en kväll hemma med filmen "hypnotisören", laxmiddag, cheescakeefterätt och en massa påskgodis såklart :D 
 

LÅNGFREDAG

Åt köttbullar tills jag nästan sprack hos M&M, letade påskägg och spelade kort. Det var trevligt och när jag kom hem gick jag till Ingrid som hade skaffat två getter, dom var så söta så är ganska avundsjuk, hehe. Imorgon ser jag fram mot att åka långpass med bra musik i hörlurarna. Godnatt fina ni. 
 

HEJ FORM

 
fortsätter på webcam bilder, imrgon åker jag och surungen och badar. 
 
Nu tyckte tydligen min form att det var dags att komma. När säsongen typ är slut osv, men bättre sent än aldrig. Vet ej om det håller i sig men det kändes förjäkla bra idag när jag köttade intervaller, bättre än vad det har gjort hela säsongen om jag säger så. Kan ju bli riktigt bra det här med Grönklittsjakten om ca en vecka, jag håller tummarna. Mamma gjorde jättegod soppa till lunch så nu är jag nöjdare än nöjdast. Ska ta ett bad och sen åker vi på påskmiddagen...hörs. 
 

VAKEN INNAN TUPPEN IGEN OCH IGEN OCH ÅTER IGEN

 känner lite mest så här just nu
 
Börjar faktiskt bli lite less på att vakna så tidigt nu, vaknade för tjugo minuter sedan, alltså 6.50 och jag har inget tålamod att somna om. Det går verkligen inte. Nu har jag i alla fall en någorlunda morgonpigg familj att dryga med istället för att smyga runt i lägenheten och gå mig själv på nerverna. Idag ska jag på påskmiddag hos mormor och morfar som kommer bli lika gott som vanligt. Igår när jag kom hem hade mamma bakat en tårta haha. Tårta är ingen favorit men den var ovanligt god, tack. 
 

HEMFÄRDEN HAR BÖRJAT

 
Fullt påpackad begav jag mig till bussen i eftermiddag. Lika mycket kramp som vanligt av alla tunga väskor och skidor. Men nu så är jag på bussen och har ca två timmar kvar till Gävle. Stannade nyss och åt på tågstationen i Ljusdal. Sitter alltid på samma plats och äter samma mat, pommes och korv. Efteråt fick jag ett sjukt sug på godis så panikade till coop och köpte lösgodis för första gången sedan typ september. Överskattat egentligen. Påsklov nu iaf och plugget lämnade i Åsarna. Ett helt lov utan plugg = det bästa som skulle kunna hända. På lovet ska jag bara ha kul och skita i allt annat. Ha ett bra lov!
 

ALDRIG IGEN

Världens finaste och sämsta pass igår. Hur? Jo, kalasväder men fel vägval. När vi var uppe på fjället så åkte vi ned till dalen eller vad man säger, för att då komma upp igen åkte vi in på någon liten led som gick över till en sommarled utan spår. Kravlade oss upp för branterna, sprang med skidorn ai handen och stavarna stack endast upp någon ynka decimeter när man tryckte i med dom. När vi efter kanske en halvtimme äntligen är upp på fjället igen ringer tränaren och frågar vart vi har tagit vägen. Ehehe. Roligt stundvis, tack Emma och speciellt Fanny som valde vägen!
 

ENDAST TVÅ DAGAR KVAR

Det gick kanonbra att testa skidor. Debatten var ganska aggressiv men väldigt kul haha och vi ägde på att dela ut nummerlappar på tävlingen. Nu är det kemiplugg som gäller, prov imorgon. Tilläggas kan att Malin var gladare än gladast idag.


ALLTID ALLTID ALLTID

Igår var det segt och återigen segt. Matteprov, biologi och kemi är bara kul när man är på humör. Igår var inte en sån dag.

Nu är vi på väg till Östersund för att träna och testa olika skidor till nästa säsong. Sedan till skolan för lunch och en debatt. Ikväll är det lilla åsarna spelen och jag, Maja och Fanny ska dela ut nummerlappen. Fanny är förresten på prao här och bor hos oss, kul :)


ÄLSKADE HATADE SÖNDAG

Då var dagen här, dagen som påminner en om att helgen är slut och att den gått alldeles förfort. Dagen som tar en ned till verkligheten för att senare flyga iväg igen i veckans slut. Nej så känner inte jag, inte nu. Förr gjorde jag det, då var man inte så pepp på att sätta sig på en buss 7.25 för att sedan komma hem 16.30 i mörkret. Nu är förutsättningarna annorlunda och jag älskar det. Och jag älskar vädret!! Vill bara sätta på mig skidorna och skratta bort alla timmar med en vän, åh vad jag vill det just nu. 
 
Igår kväll åt vi pizzamiddag hos Linda och det var trevligt och sedan hände lite mer saker, nog om det, somnade tidigt för jag var så sjukt trött, ovanligt Lina. Imorse slog jag nog rekordet i att kliva upp tidigt frivilligt på en söndag, vaknade 6.10 men gick upp ca tjugo minuter senare, alltså varför?????? ååååå har alltid så tråkigt på morgonen men kan verkligen verkligen inte sova, usch hatar det. Så när klockan var åtta hade jag gjort en stor frukost (det bästa med helg) och tvättat, nu ska en till tvätt i, ciaaoooo. 
 

NÄR LIVET TAR EN VÄNDNING ÄR DET INTE ALLTID MOT DET BÄTTRE


SVEGSSKIDAN

Hemma nu igen. Tävlingen gick OK, ingen blixtrande form men känslan första halvan av loppet var ändå skön. I mål kom jag i alla fall, helt slut som vanligt, men så ska det va. SNabbduschade sedan utan hannduk, kaosat ja, och i Lima hade jag och Maja tävling, 2.19 tror jag tiden blev från träningskläder --> till duscha --> till vanliga kläder, sjuk prestation! Nu är jag oförskämt pigg och måste erkänna att jag glömde ta kort...hörs.
 

ATT EN SÅDAN ENKEL SAK SKA VARA SÅ SVÅR

Kom hem vid halv nio igår kväll med ett matstopp i Mora och en omväg till Sälen för kartläsaren + chauffören missade avfarten... Idag hade jag sovmorgon till halv nio vilket man borde fixa men nej, 7.10 vaknar jag upp helt pigg. Tiden går så sjukt sakta på morgon, orkar inte. Om två timmar åker vi till Sveg för tävling så strax blir det en grötfrukost. Ha en fin dag. 
 

FETT BRA FETT TRÖTT

Vi kom fram till Lima vid fem tiden igår ungefär och packade in på pensionatet vi sov på. Sedan åkte vi skidor tills pistgubben kom och sa att träningstiden var över för mer än en timme sen. Bara att gilla läget och åka tillbaka till pensionatet. Skidturen var jättekul iaf, sjöng och skrattade och bilresan till stadion oj oj oj. Bara så alla vet heter det hovkratCHHH och inte kratS. Sedan gjorde vi en liten tur till Malung för att köpa kvällsfika och efter det godnatt.

Idag åkte vi skidor på förmiddagen och efter de packade vi ur innan vi åkte till Sixten Jernbergs museum och åt. Museet var hur bra som helst, jätte intressant. Snart ska vi till stadion för att göra reklam innan vi åker tillbaka till Åsarna. Just nu: SLUT. SLUT. SLUT. och imorgon tävling, hm.


30 MIL TILL LIMA

Livet i en resväska är ett bra uttryck. Jag gillar det.


ONSDAG

Yepp. Dagen var ungefär som Linnea beskrev den. Fint skrivet<333333 Träningen stämde dock inte riktigt. Köttade intervaller tills jag trodde jag skulle tuppa av, helt ärligt, brutalt jobbigt men så skönt efter. När sista intervallen var gjord var det bara att tagga helvetesstyrka. Men efteråt, när man är så där trött, då får man "tröttenergi" sån som gör att man skrattar åt allt och har allmänt skoj åt tråkiga saker, typ. Hehe. Så var det ikväll, man går in i en annan fas liksom. Man orkar inte duscha men åka pulka det orkar man, ja ni fattar.

Imorgon är det skola på fm och sedan åker vi med discobussen till Lima som vi fixat sladd till nu så vi kan dunka musik. Reklam för skolan på SM i skidskytte är vad vi ska göra för att inte tala om träningen på banan jag har hört ska vara sådär sjukt jobbig, kanoners. Allt går mot ljusare tider och allt blir bara bättre för var dag som går. God natt!


SLUT I KROPP OCH KNOPP

Vilken dag! En sån där typisk onsdag med en massa kemi i skolan som man ändå i fattar, och på eftermiddag så blev det intervaller och gym. Dock fick jag tillbaka mitt kemiprov idag, OCH JAG FICK A-! Så himla nöjd.

Intervallerna gick inte lika bra, för jag kände mig lite sliten. Däremot så gick det mycket bättre på gymmet, så det var skönt.

Nu sitter jag i tvrummet och försöker ta tag i livet. Ska ju iväg till Lima imorgon, så jag lära packa och fixa skidor, men orkar verkligen inte just nu. Hehehehe.

BYEBYE BITCHES
av Linnea som låtsas vara förstå sig på Linas dag.


EHEHE, MODIGASTE PERSONERNA I VÄRLDEN

 
 
En av liftarna på skalet var sjukt läskig haha. Gick sakta, svajade, över branter, tunna vajrar, dåliga vibbar helt enkelt. Tuffa som jag, Linne, Nomi och Joel var så åkte vi ändå och satt och sa "YOLO, åker sittlift". Vi hade roligt åt det och bilden får göra sitt. 
 

IDROTTSDAG PÅ SKALET


 
 
 
 
 
Kanske sagt det förr, säger det igen, helt sjukt bra att ha en halvtimme till Vemdalen. Skidåkningen levererade även idag och eftersom jag är sämst på att välja ut bilder är det en bildbomb som vanligt efter mina äventyr. Ligger hemma i sängen nu och är oförskömt pigg (tror jag) medan Linnea snarkar i rummet bredvid. Borde kanske göra något liknande men vem orkar det? Dagen har i alla fall varit kungligt bra och om någon timme ska jag och sömntutan ut på ett skidpass på riktiga skidor med pannlampor. Hej äventyr nummer två idag. Men först mat och vila i förebyggande syfte. Vill bara tillägga att allting är så himla fantastiskt, ALLT. Att bo i fjällen är det bästa man kan göra som vintermänniska och skidåkare, ett litet tips bara. 
 
 

TAGGAD TILL TUSEN

Idrottsdag idag vilket ska bli helt sjukt kul. Igår kväll gick jag och Linnea runt i lägenheten i fullt utrustade haha. Så nu kör vi, Vemdalen here we come!


EN SKIDTUR OCH EN STJÄRNA

 
 
 

PÅ VÄG TILLBAKA

 
 
 
 
 
Har just ätit pommes och korv på Ljusdals järnvägsstation som jag alltid gör när jag åker upp igen. Lyssnade på bandyn också och tyvärr blev, blir det förlust för SAIk tror jag :(:(:( Helgen då. Mormor och morfar hämtade mig i söndags och då åkte vi hem och fikade. Sedan åkte jag, mamma, Axel och Alma upp till elljusspåret för att kötta intervaller, såå kul haha. Efter det var det bara mys hemma framför gladiatorerna med godis osv. I lördags fifflade jag hemma lite, hängde med Alma på ridning och hade en allmänt skön dag. Axel sprang även in på IKEA för att köpa mjukglass. Ut kommer han med tre mjukglassar, ett stort leende och en lite för hög fart. Springandes och skuttandes med ingen respekt alls för glassen. Trodde i vilken sekund som helst att de skulle hoppa ur struten men dem klarade sig, pjuuuuh. På kvällen bakade vi pizza. Idag åkte vi skidor på fm och sen var jag tvungen att åka igen, tråkigt, hade gärna stannat en vecka, men påsklov snart :D Just ja, har övningskört en massa, så nu är jag sjukt bra! Dock höll jag på att backa in i morfars garage (förlåt morfar!!!), men med en familj som skrek "BROMSAAAAAA" lyckades jag faktiskt bromsa, framsteg ja. 
 
 

EN TORSDAGSKVÄLL OVAN MOLNEN

I torsdags fick jag och Linnea något ryck i att vi skulle ha picknick, på taket. Vi ville ha någonting att sitta på så gick ned i källaren för att kolla om vi hittade nå skoj och om vi gjorde. Det hela slutade med att vi hade varsitt par gamla skidor på fötterna och var ute på en skidtur, i Åsarna, i mörkret med tontunga skidor på varsin fot. Det var hur kul som helst även fast vi var tvungna att diagonala utför haha. När vi kom in var vi tröttare än efter tuffaste intervallpasset och vi landade på varsin skön plats i olika rum och sa ingenting till varandra på en tid som kändes som en evighet. Som det kan bli. Sedan belutade vi oss för picknicken i alla fall. 
 
När vi klättrade upp på vinden pumpade adrenalinet och jag tänkte "det här händer inte". När jag såg takluckan upp till den fina natthimlen trodde jag att jag drömde. Det var så fint att ligga på taket, titta på skärorna, äta popcorn och bara prata om allt mellan himmel och jord. Himmel och pannkaka vad detta måste göras oftare. När kylan angrep klättrade vi ned, gick och lade oss, nöjda. Det är sånt här som får en att känna att man lever, helt underbart. Tyvärr funkar det ej att ladda upp bilder, men det kommer!
 

VERKLIGHETEN

Tiden är knapp och jag tänker inte lägga ned tid på bloggen i helgen. Allt kommer komma i början av nästa vecka eller söndag, seyaaa.


SKOJAR NI ELLER

Smockfull buss, kasst internet, minimalt med plats, panikgång till bussen, rökstinkande tanter och förseningar<333333 kan inte annat än älska min start på morgonen. Känner mig så vilsen, har liksom inte landat sedan gårdagen som jag skriver om senare, när jag har landat.


ÄNTLIGEN HELG

Efter en vecka som inte har bestått av så mycket annat än plugg och skidåkning har jag nu helg. Åker hem imorgon för en lugn helg med familjen som ska bli så skönt. Idag är det pi-dagen vilket vår skola visste mycket väl, pi saker och ballonger vart man än tittade, lite konstigt kan man tycka. Vi fick kebab och tacochips till lunch vilket var jättegott, ett stort plus. På eftermiddagen åkte jag skidor med Jeppe och Linnea i två timmar, vädret levererade även idag. Ikväll har jag varit mycket duktig mvh duktiga Lina, pluggat matte och gjort matlåda, yey. Nu borde jag packa men istället ska jag på picknikc, ja du läste rätt picknick. Mörkt. Kallt. Mysigt. 
 
 
 

ETT PASS PÅ FJÄLLET

Bilder från igår när vi åkte skidor. Solen sken och det var hur fint som helst, bilderna får tala för sig. Som avslutning tog vi knappliftarna upp i barnbacken. Fin dag.
 

SKIDÅKNING I TOPPKLASS

Var som sagt på fjället Storhogna på eftermiddagen. Så fin skidåkning så vet inte vad. Underbara bilder kommer imorgon, nu sova. Godnatt.


SOLIG DAG

Blir man inte bra peppad på dagen när man vaknar av att solen lyser upp hela rummet. Jo tack.


MATTE, MATTE OCH ÄNNU MERA MATTE

 
Massagen var sååååååååå skön. Verkligen hur skönt som helst och tror det var det som gav mig energi till att hårdknodda i matteboken. Har alltså suttit hela kvällen med näsan i matteboken och kommer få göra det resten av veckan också. Imorgon ska vi upp på fjället efter lunch för lite underbar skidåkning, yeey. Godnatt, sov sött. 
 

MATTEPLUGG OCH FIKA

Kanske inte den bästa kombon men det funkar. Varm choklad med grädde mmmmm. På förmiddagen hade vi sam vilket var ganska skoj, vi skulle berätta om vår drömkommun, hej fjällvärd med glaciärer och vita stränder. På eftermiddagen åkte jag klassiskt men det var sjukt kallt, snöigt och blåsigt. Nu försöker jag göra undan matten medan jag väntar på att få gå och få återhämtningsmassage av Sanna efter JSM...hörs senare. 
 

MÅNDAG AGAIN

Jahopp. Då var den här måndagen över. Räknade matte i skolan från 9-17, standard måndag säger jag bara. Sedan fick vi skjuts med Måns till ICA och dollar, GRATTIS till körkortet :D handlade sjukt mycket och bilen var proppad med bl.a. 64 toarullar, den ni... En annan som jag tänker säga grattis till är min fina pappa som fyller år idag. Hoppas du haft en jättebra dag trots min onervaro<3

Annars så rullar livet på och jag drömmer om sommaren. En sån tråkig period just nu här, just här. Tänker på allting roligt vi gjorde i höstas. Då man knappt hann sova och nu sover man för mycket. Tragiskt, men tror det kommer bli fart på alla igen så småningom. Börjar ju bli allt varmare och ljusare, dessutom lägga kanske all tävlingsspänning ned nu när säsongen börjar lida mot sitt slut. Bara att se det positiva i allt :D


PANNKAKOR

 
 
Gjorde jättelyckade pannkakor till lunch idag, synd bara att man blir så sjukt mätt... 
 

HEJ SOLIGA DAG

Gick ut och åkte skidor vid elva tiden ungefär, så fint väder så vet knappt vad jag ska ta mig till. Hela veckan har det varit sol och allting är bara så sjukt bra just nu. Lyckorus. Chillade runt lite överallt på skidorna, åkte bla i ett skoterspår men när det gjorde en u-kurva låg jag där i buskarna och skrattade, själv. Mitt älskade flyg fick även sig några omgångar. Kärlek till fjäll, snö & sol♥
 
 
 
 
 
 

VAKEN INNAN TUPPEN, NJAAA

 
Lovisa, jag och Linnea, eller som Linneas pappa skrev Årsunda, Hedesunda och Hägglunds
(bilden tagen från Linneas pappa)
 
Skrotade helt iden om att ens slå på ettan igår kväll mellan åtta och... tio kanske? Aja, tror Robin vann i alla fall, om jag fattade rätt på min sjukt nördiga vän Idas twitter. Melodifestivalen = överskattat (x1000). Var som sagt tröttare än tröttast igår vilket ledde till att jag somna någon minut över nio vilket kanske inte var det klokaste beslut jag tagit i mitt liv eftersom jag vaknade tjugo i sju pigg. Pigg som en mört. Vad gör man klockan sju på morgonen i ett dött Åsarna? Åker skidor. Tänkte jag med, men termometern visade tyvärr -18,7 grader, snyft. Äh, får väl hänga i tvättsutgan och sedan fixa en date med dammsugare, perfekt söndag♥♥ 
 
 

JSM DAG FYRA, SISTA DAGEN

mysdressen på och soffläget intaget. 
 
Vaknade vid 6 tiden imorse av att solen sken in och av nervositet tror jag. Jag brukar inte vara nervös inför tävlingar men idag var det ändå någonting som kändes i magen. Jag packade ihop alla mina saker, åt frukost och när vi satte oss i bilen visade termometern -21 grader, omfgh ögonblick. Vid stadion var det varmare som tur var och solen värmde så inga problem alls med kylan. 
 
När jag testade skidor och värmde upp kände jag hur trött jag var i kroppen, riktigt sliten sedan de andra tävlingarna så jag åkte på de mjuka skidorna även fast glidet kanske var sämre, vet ej säkert. Pistolskottet gick och vi var iväg. Idag var det alltså skiathlon, dubbeljakt, pursuit what ever, vilket innebär 5km klassiskt, skidbyte och sedan 5km skate. Jag struntade i allt annat och fokuserade på att åka så fort som möjligt men ändå komma "pigg" till skidbytet och skatedelen. Lyckades riktigt bra. Men så fort skateskidorna var på sa det bara pang och mjölksyran var ett faktum. Kunde verkligen inte åka, knappt så jag kunde lyfta benen som kändes som lyktstolpar. Åkte så gott jag kunde iaf och tänkte "När jag ser en funktionär, då bryter jag". Men kom på mig själv med, vafan tänker jag. Bryter gör man när man mår dåligt, inte när man är trött. Så fortsatte och efter några kilometer släppte det lika fort som det kom. Överlycklig åkte jag in på stadion och in i mål. Så sjukt nöjd med att jag tog mig i mål och nu kan det bara gå bättre. 
 
Ikväll har jag ätit pizza, godis och bara legat som en död fisk i soffan och tittat på tv. Imorgon ska jag ta tag i livet, men det är imorgon. Nu taggar jag AFV i min ensamhet. Åkte förresten tillbaka till Åsarna efter tävlingen, lika bra det eftersom jag inte har något stafettlag... 
 

JSM DAG TRE

Wieeeee. Åkte banorna på förmiddagen med de två L:en (Lovisa och Linnea). Fantastiskt jobbiga banor, blir spännande att lägga till lite fart imorgon också. Kroppen kommer må fantastiskt bra efteråt, fast nä. Men finns ingen skönare känsla än efter en tävling. Nu ska vi vidare till staden och sedan på kamratmiddagen. Trevlig kväll, hörs hej.


JSM DAG TVÅ

Wihoooo. Vilken rolig och perfekt dag. Idag kändes det bra i knopp och kropp och det var roligt att åka skidor. Var på stadion hela förmiddagen och tittade på alla heat, sen hem och duscha + käk, sedan upp till skyttis igen för att titta på killarna. Vi firade även med tårta för Lovisa kom femma i A-finalen. GRYMT kört, graaaaaaaaattis :D Solen stekte även sjukt mycket så det var najs, men nu känner jag mig som rudolf med röda mulen som Lovisa sa. 
 
Efter att killarna hade kört klart åkte vi hem och tog det lugnt. Var typ helt död och vrålhungrig men härdade tills vi vid sju tiden åkte in till staden för mat. Jag, Lovisa, Kristin och Emma åt på en pizzeria/ Italiensk restaurang. Det var gott och kul. Skrattade tills tårarna nästan rann och magen värkte, av gamla minnen från Torsby för något år sedan hahahah. Sedan var vi godissugna så tog discobilen till ICA och shoppade loss, marabou mmmmmm. Och nu taggar vi vilodag imorgon = skidåkning och kolla upp vad ö-vik har att bjuda på i shoppingväg. Trevligt trevligt !
 
Nu fina bilder från dagen
 
 
Efter en dag som den här behövdes det kan jag lova. 
 
 
sööööööt, trodde först den var en sån där spena kossor har hahahahaha (det var kroppen). 
 
 
körde visst omkring med den här, med Emma bakom ratten och Krisitn som "handledare", hehe. Tur att polisen hade fullt upp med att handla.
 
 
 
Lovisa som köttade hela dagen och maaaaat, pannkakor utan sylt och grädde ;)
 
 
stekväder nummer ett, gillades starkt. 
 
Godnaaaaaaaaatt!
 

JSM DAG ETT

Det kändes OK. Varken bättre, varken sämre. Efter att Kristin och Emma hade gått i mål åkte vi tillbaka till huset för att äta och duscha, sedan tillbaka till skyttis för att se på killarna. Så sjukt bra Åsarna åkarna åkte, stört duktiga, och alla andra förstås :D Imorgon är det sprint och det kommer gå fort.
 
Tyvärr inga bilder från dagen, glömde ta... men imrogn då.
 

JSM DAG 0

Handlat, ätit supergod kycklinglasagne, pluggat lite matte, packat väskan till imorgon, sett på film och nu ska jag krypa ned i en nybäddad säng och titta på top model. Sedan är det nog John Blund jag inväntar. Imorgon gör jag debut på JSM, går ut som tvåa och det ska bli förjäkla skoj.


FRAMME I ÖRNSKÖLDSVIK

 
Åkte hemifrån fem imorse, stannade halvvägs och fikade och var sedan i Örnsköldsvik vid tio tiden. Vi åkte direkt upp till stadion och testade banorna, riktigt roliga så ser verkligen fram emot tävlingarna. Efter att jag åkt banorna åkte vi till huset där vi bor och lagade mat. Efter den minimala stugan i Sveg förbredde jag mig på det värsta och nog blev jag häpen när jag såg huset. Nybyggt, tvåplan och jättefräscht. Tummen upp för det. En annan sak som det är tummen upp för är att det är 4G här. Nej nu ska jag titta på film och vila, hörs hej. 
 

MAKARONPIZZA

Det blev super gott och det var väldigt enkelt så nu kommer receptet. (Ca 3-4 portioner)
 
3 dl makaroner (torr vara)
1 msk smör 
2 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 nypa peppar
Pizzakrydda
1 tomat 
1 dl riven ost
Skinka, köttfärs, dylikt.
 
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form och lägg ut makaronerna i den, okokta. Lägg skinkan eller vad du nu har över, strimlad. Vispa äggen, mjölken, saltet och pepparn och häll sedan det över makaronerna. Strö lite ost över och grädda i ugnen i 15 min. Ta ut formen och lägg tomaten du skivat över gratängen och strö resterande ost över. In i ugnen i ytterligare 15 min. Hacka en isbergssallad medan du väntar och krydda sedan makaronpizzan med pizzakrydda efter smak. Skär upp den i portioner och servera med salladen! 
 
Lycka till!
 

LAGAR MAT

Överraskar mamma med lunch. Just nu står den i ugnen, resultat å kommer, om jag lyckas dvs.
 

FÖRSTA DAGEN PÅ LOVET

En stadig frukost på en slö dag. Planerar att bara titta på teve i princip hela dagen och sedan ikväll packa. Imorgon går bilen mot Ö-vik klockan fem på morgonen. JSM herre I coooooome!!!! 
 
Igår tittade jag på vasaloppet och femmilen, joggade lite och kvällen bestod av tittande på videofilmer sedan vid var små. Agnes om du ser det här så MÅSTE du se filmerna, helt sjukt vad små vi var. En annan sak som var sjuk var femmilen, fyran vad nervös jag var, usch inte ens roligt men nu i efterhand KUNG! 
 

STORVIKSKATEN

Igår åkte jag skidor i elljusspåret hemma, superglid resulterade i nio varv runt 2,5 km banan utan att bli less. Blev tävlingssugen så idag hängde jag med familjen till Storvik och efteranämlde mig, det kändes riktigt bra och nu känns det som om jag är redo inför JSM. Ikväll ska jag vara med kompisar och imrogon är det vasaloppet och sedan herrarnas femmil. Bättre än så blir det inte. 
 

CHOKLADBOLLAR

Har glömt hur det är att inte ha någonting gått i skafferiet. Rotat igenom det mesta utan resultat så då bakade jag och Alma chokladbollar samtidigt som vi tittade på längdskidor. Tyvärr blev det ännu ett silver men det är inte fy skam det heller.


I'M COMING HOME

 
Jag hoppade precis på bussen som ska ta mig hem till häsen, fick just reda på av busschauffören att jag inte behöver byta buss idag, yey, Igårkväll åt vi på ski center och sedan fikade vi hos Malin, standard dagen innan lov och alla drar hem. Väldigt trevligt var det i alla fall. Nu har jag sportlov, ett skönt och efterlängtat lov som kändes bättre när jag längtade efter det än vad det känns att ha det. Började bli riktigt roligt i skolan och allt gick jättebra, men kanske kan vara bra med ett litet break för att komma tillbaka med ny energi.