Första advent






När man vill så mycket och förutsättningarna inte finns där är det skönt att lämna det bakom sig och åka hem. Hem till adventsfika (ala ingefärste och frukt för sjuklingar (jag & Malin)) och världens skönaste säng. Nu ska jag bli frisk en gång för alla. Godnatt. 



Mot Idre





Åkte in till skolan på morgonen för en fysiklektion, åt lunch och åkte tillbaka till åsarna sedan. Nu rullar jag och pappa mot Idre, snö och tävlingspremiären. 

Tanken slog mig idag, vilka fantastiska och underbara vänner jag har. Verkligen. Både de jag ser dagligen och de jag träffar mer sällan. Ni förgyller dagarna och är guld värda. Mina vänner som får mig att skratta när jag inte ens vill (haha).  Trevlig helg!





Jul (snart)





Jag älskar julen. Den absolut bästa högtiden då man får träffa nära och kära och äta köttbullar och knäck tills man storknar. Då jag befinner mig i Idre på tävlingar i helgen när det är första advent passade jag på nu att göra det julfint i lägenheten. Man kan aldrig börja för tidigt ;)







Balsam för själen


Dessa mornar. Så underbart vackert. Att det kan vara så lite snö bara några kilometer nedanför berget är obegripligt. Det är häftigt hur man kan komma till ett vinterparadis bara någon mil från grön gräsmatta (nästan). 

Idag är det lillördag. På riktigt. Vi i trean och fyran på skid har ingen skola på onsdagar utan tränar både för och eftermiddag istället. Ett avbrott från plugget mitt i veckan kan ju vara den bästa iden nånsin. Särskilt när det går att åka skidor. Idag åkte vi på Storhogna på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag, Maja och Jon testa på skidspåren här i åsarna. Fantastiskt. 



Heaven is a place on earth







Underbara, underbara Storhogna. Trots förkylning, lösa spår och trötta ben så var det fantastiskt. Att se solen gå upp över fjällen, skåda det vita landskapet och känna kroppen arbeta. Imorgon förmiddag ska vi upp igen. Vilken tur vi har. 




måndag




I vanliga fall avskyr jag måndagar av den anledningen att vi går heldag i skolan. Matte hela förmiddagen och fysik på eftermiddagen. En slutkörd hjärna och ett väldans dåligt humör är vad jag kommer hem med på måndagar. Inte idag. Idag var en sån himla bra dag (trots att vi missade bussen med cirkus en minut från Östersund till åsarna).

Jag och Malin tog bussen till östersund
imorse för ett studiebesök på sjukhuset. Att det kan vara så mysigt att åka buss på morgonen är obegripligt, läsa lite, sova lite och hinna vakna till liv. Perfa. Studiebesök alltså. Det var sjukt intressant och pricken över i:et var när vi fick se på en höftbens- operation. Eftersom vi nu missade bussen efteråt så blev det en mysig fika på paus. Att det dessutom snöat hela dagen är ett stort plus. 



På kvällen kom Linnea, Jon, Gabbe och Malin och drack glögg och fikade peppisar. Vi tittade på "Tina i fjällen" i hopp om att Anna och Emil skulle vara med men det var dem ju inte. Såklart. Imorgon förmiddag ska vi åka skidor på vinterparadiset Storhogna. Godnatt. 



Vinterstudion









Längtat efter denna morgon hur långe som helst. Passade på att baka riktiga scones samtidigt som jag tittade på vinterstudion och oj vad bra det är. Åååå. Äntligen liksom. Dessutom snöar det ute. Äta scones och pepparkakor med färskost i soffan framför vinterstudion samtidigt som det snöar ute är oslagbart en lördagsmorgon efter läger (lång mening haha). Underbart helt enkelt. 



Hejdå Ramundberget (och bruks)




Sista passet på detta läger är gjort, som blev ett löppass då banorna i bruks är avstängd pga av tävlingar. Hemfärden kunde inte komma mer lägligt då vi är nå sjukt slitna. I helgen blir det vila, vila och vila. Trevlig fredag!



En vintersaga








Snö





Inatt snöade det lite, lite. Tillräckligt för att det ska kännas att man bor i en julkalender. Nu ska ännu några mil skidor avverkas. 



Det som inte dödar härdar



Sista passet igår gick jag totalt in i väggen. Att gå upp för backarna var jobbigare än Vasaloppet och varenda stavisätning gav armarna mjölksyra. Vad har jag lärt mig? Att jag inte är någon superhjälte. 



Läger

Vi är inne på dag två på vårt läger i Ramundberget. Vid lunchtid igår anlände vi och på eftermiddagen snurrade vi omkring på den 3,75 kilometer långa banan i bruks. Även fast det inte är ett långpass på fjället som det egentligen borde vara så funkar det. Det är sockrigt, det är kuperat och man blir väldigt trött men vi får i alla fall åka skidor, och det är lycka. Nu ska vi ut på tredje passet strax, sedan bastu, kvällsmat och kvällsfika. Läger<3




Söndag



Supermacka-frukost framför slalom med tänt ljus. 

Ännu en söndag. Skillnaden idag är att vi imorgon åker till bruksvallarna för en veckas läger. Tyvärr är finns det endast 4 kilometer skidspår men vi får göra det bästa av situationen. Lägerlivet ser jag fram emot. 



Ibland behöver man stanna upp och andas

Den här veckan började bra. Vi på skid hade tjejkväll och det hela blev väldigt lyckat med gott (och nyttigt) fika, lekar, viktigt prat och såklart skratt emellan. Sedan har det gått utför och det enda jag har velat om dagarna är att sova. Konstant. Så det är där jag befinner mig just nu, men ändå så mycket bättre än igår. Det har varit mycket den senaste månaden och jag har inte hunnit "andats" emellan allt. Men nu så. Nu ska jag vila upp mig och komma på fötterna igen. Ha det gos!




Coachen tipsar



 
Ta en klick turkisk yoghurt och kör ned i pyttipannan så blir det 100 gånger roligare, lovar. 



Paint





Sätt på musiken, tänd ljusen och låt färgerna flöda ut på pappret. Tänk på ingenting. 



Favoriter



Strumpor, tycker det är himlans fint med nå speciella. Som dessa mönstrade från Forever 21. Är dessutom nerkärad i mina Vans trots att de gav mig skavsår (och kalla fötter). 



Tydligen helg


Att åka skidor första lektionen på tre veckor är rätt okej. Kalla spår och solen i nyllet, underbart. 

Sedan taco-lunch och skola i 1,5 timme. Kunde inte ha varit så mycket bättre start. Nu ligger jag nedbäddad med min nya teddypläd, lyssnar på podcasts och äter choklad. Gos ut i tårna och ikväll ska jag på Brolle med Malin och det kommer bli grymt. 




Dessa kontraster

Att byta ut bikinin mot dunjackan och flip flopsen mot powerbootsen var en omställning i sig. Att dessutom flyga fram 6 timmar i tiden gjorde att onsdagen gick upp i rök och att jag numera är både fryssen, dagvild och har en rubbad dygnsrymt. 23.28 är klockan och jag kunde inte ha varit piggare. Trots dessa klagomål är jag så himla glad. Så glad över denna resa och så glad över att jag om mindre än nio timmar kommer att stå på natursnö med mina skidor. Som alltid, vad vore livet utan kontraster?
 
 

VÄRLDENS BÄSTA DAG

I fredags gjorde jag och mamma någonting jag alltid kommer minnas. Det var så häftigt och min dröm sedan så länge jag kan minnas. 

Började med en stor frukost på "Discovery Cove" som det hette. Mumma. 
Sedan fick jag för första (men absolut inte sista) gången i mitt liv bada med delfiner. Går inte att beskriva vilka underbara varelser de är. Det var FANTASTISKT. Innan var jag så exalterad att jag inte kunde ta in någonting haha. Fokuset var bara på delfinerna. Och det var bäst. 

Vi var som på en paradis ö, med snack bar, pooler, stränder, djur, solstolar och allt sånt. Riktigt coolt. 


Snorklade bland en massa fiskar och rockor. Läskigt i början men blev bara häftigt efter ett tag. Klappade till och med en rocka som var större än mig själv, den var slemmig. Blä. Sjukt cool dag. 




Andra sidan Atlanten

Alligatorer på Busch garden. 
Frappe<3333

Läskiga, brutala karusseller. 
Halloween. 
Bästa affären ever. 
Gunga hängmatta. 

Poolen ännu en gång. 

Allt här är som vardag nu och att åka hem finns inte på världskartan. Inte tänkt alls på att skolan börjar imorgon eller någonting sådant. Får njuta så länge det varar.