DAGEN KOMMER OCH GÅR




Helt sinnes vad fort dagarna går. Det enda jag gjort sedan julafton är att se på film och träna. Rätt okej. Men träna är inte så lätt längre. Igår skulle jag åka rullskidor men fick knappt fäste för det var för halt, staka gick bra men lyckligtvis nog körde jag av spetsen på staven. Löpning och gym är nu enda alternativet. Tror jag åker upp till åsarna igen efter nyår för jag längtar ihjäl mig efter snö och kyla. 





DAN FÖRE DOPPAREDAN




Imorgon är dagen. Dagen som alla väntat på. Som alla stressat upp sig för och känt ångest. Tycker vi ska koppla bort allt det och bara njuta, äta god mat och umgås med de vi älskar mest. Njuta av att vi får fira ännu en jul. Alla har det inte lika lätt. God Jul. 

Ikväll är det bingolottos uppesittarkväll + Musse och hans vänner firar jul. Just nu stökar pappa i köket och snart tuggar jg julbord. Slöat framför julfilmer nu i några timmar. Annars har jag tränat och jobbat idag. Ha en fin kväll! 



TOPPEN DAG






Trots att snön är på andra sidan jordklotet eller nåt så blev denna dag riktigt bra. Klätt julgranen, garnerat pepparkakor, kört rullskidsintervaller, kokat fudge, ätit tomtegröt, sprungit lite, haft julklappsbyte, fikat glögg, umgåtts med familjen och vänner, slått in paket. Ja en hel del och avslutar kvällen med Grinchen på tv:n. 



NEJ DET SKA INTE GÅ ATT ÅKA RULLSKIDOR TVÅ DAGAR INNAN JULAFTON



Att det inte är någon snö på marken suger. Därav har jag blivit tvungen att skaffa gymkort, damma av rullskidorna och snöra löparskorna. Finns inte så mycket att göra men jag hoppas vädergudarna börjar inse fakta snart. 

I fredags kom jag hem. Mamma och pappa var på julbord så det blev en natt hos mormor och morfar. I lördags åt vi gröt från vedspisen, tittade vi på skidor, löste melodikrysset (med jultema) och klädde granen. På eftermiddagen åkte jag till Erik och planerade inför nyår och sedan gymmade jag med Olivia. Sprang mina första kilometrar utan smärta i hälen på 12 (!!!) veckor. Så jäkla skönt! När jag kom hem hade mamma bakat pizza som jag följde upp med att baka Rocky road. Som borde skäras upp nu, glad fjärde advent...



FRULLE FRAMFÖR JULKALENDERN




Bästa starten på morgonen het klart. 




ALLT KLAPPAR




Vemdalsskalet var dagens ort när ett skidpass skulle avverkas. Åkte först milen sedan femma och avslutade med två och halvan. Det var härligt. Morgonträning är härligt. Snö är bäst och just nu snöar det ute, mysigt. På skolan fick vi julbord med efterätt. Jag åt köttbullar och flera efterätter och det var mer kaos än vanligt i matsalen. Stolarna tog slut och läskbackar fick användas bl.a.  Ikväll åt jag, Malin, Adam, Erik, Jeppe och Micke på ski center och sedan ska vi dricka glögg tror jag. Planen för imorgon är att skriva matteprov, julpyssla, äta tomtegröt och sedan styra kosan hemåt. Så skönt! 



ARTONDE DECEMBER





I måndags var jag i skolan till femtiden. Så fort jag kom hem så snörade jag på skrillorna och gick upp till planen. Tror vi spelade hockey i 2-3 timmar, sjukt kul men träningsverken är inte att leka med. 

Igår var vi på Mittuniversitetet i Östersund på öppet hus. Vissa föreläsningar var intressanta och andra mindre. Efter den knappa lunchen på en macka åkte vi till skidstadion och tränade och efter det till Ica- maxi. På kvällen var tanken att jag skulle plugga med gjorde mycket annat istället, tacklades med pulatesbollar + julfika + vallning av skidor. Blev otroligt less när jag insåg att jag hade vallat fel skidor...

Gick upp tidigare är vanligt och vallade skidor. Sedan julkalendern, frukost och hela den visan. Idag åkte Linnea hem till ö-vik för hon ska till tandis så igår fick hon sin julklapp. Jag hade knåpat på ett stort collage med bilder från förra året och en fin liten dikt, hehe. Efter skolan hade vi skiathlon A3. Sjukt vad mycket träd det ar fällts här i skogarna. Ikväll ska jag verkligen plugga men först en powernap. 

+det går julfilmer på tvn. 
+snart lov. 

-ingen snö hemma. 
-allt plugg. 



FAVORITER

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
en termin går fort. 
 
 

LÄGRET KOM OCH GICK

 
Jag och Danne på bussresan till Orsaaaaa. Det var Lucia. // Min känsla inför mattenationella och det gick verkligen så dåligt. Fyfan. 
 
 
Efter Ma NP eldade jag och Linnea upp alla formelblad och annat, få ut känslorna liksom. // Försökte packa in vår enorma mängd packning och alla långa skidor i en liten, liten bil. Hahaha. 
 
Okej nu är jag trött. I fredags kom vi till Orsa vid lunch och åkte direkt upp till Grönklitt och käkade lunch. Sedan bytte jag sällskap från Danne till klubben. Så jäkla skoj att vara på klubbläger igen. På eftermiddagen då drog vi ut på ett långt klassiskt distanspass med DÖK inslag. Körde några stafetter också. Pinsamt nog fällde jag en motionär i en kurva då jag inte "hade tid" med att åka runt. Var tvungen och säga förlåt och därmed förlorade vi, förlåt laget ;) Sista timmen åkte jag med pannlampa för mig själv och jag ville verkligen inte sluta åka. Det var så fruktansvärt mysigt och härligt och allt. Efter kanske 2,5 timme i skogen kom mamma och letade efter mig, hehe, kanske dags att sluta. 
 
Lördagen började vi med klassiska intervaller med fokus på diagonal. Det snöad hur mycket som helst så det var lite slirigt men det gjorde inget. Avslutade det passet med stafetter där det oftast är en kamp mellan familjemedlemmarna då vi inte är så många i klubben. Av någon anledning lyckas jag och Axel alltid få samma sträcka och INGEN vill någonsin vika ned sig. Fullt ös medvetslös. På eftermiddagen var det skate på schemat. Jag var astaggad inför det för jag hade kört i princip alla pass den här veckan i den andra stilen. Pga det så körde vi lite för hårt första halvtimmen med mig i spetsen så jag orkade inte köra hela passet som planerat. Snön som vräkte ned kan ha en inverkan också. Även detta pass avslutades med staffetter. 
 
Måste bara inflika. Att åka skidor på kvällen med pannlampa och peppande musik i öronen kan var det härligaste. Bara åka utan att se längre än två meter framför sig. Inte se de där långa uppförsbackarna eller snäva kurvorna. Bara känna flowet och låta tiden rulla. Underbart. 
 
Igår kväll (lördag) låg jag, Olivia och Kristin helt utslagna i soffan. Brutalt utmattade. Jag och Olivia tog sedan i alla fall intiativ till att bjuda över årsundagrabbarna (som dagen innan fösökt skrämma oss men ingen var hemma...). 
 
"Kom hit."
"Aa fast ni får komma hit." 
Lata längdisar haha. 
 
Vi kompromissade. Möttes halvvägs med andra ord och sedan fikade vi pepparkakor och oboy hos oss och spelade maffia, såklart. Herregud vad kul det var. 
 
Idag var sista dagen. Förstår inte varför läger ska gå så j***a fort. Dagens pass var utan tvekan det roligaste på hela lägret och ja, kanske hela hösten. Vi började med att värma upp, grodhopp, slalom osv, sen så blev det derby mellan Årsunda och Hedesunda. Första matchen var i doppboll, som Årsunda vann med rågor, skyller på att de var så långa... Sedan var det skidfotboll med en skida och den matchen kammade vi hem. Yes! Vill inte berätta hur många vurpor jag gjorde men man måste offra sig för sitt team särskilt när det är mot Årsunda. Sedan körde vi stafetter innan vi körde i sprint- liknande heat i slalombacken. Kungpass. 
 
TACK FÖR LÄGRET ALLA KLUBBISAR (och Årsunda). 
 
 

STORMEN IVAR

Det hade töat rejält till vårt morgonpass igår så det var ganska surt att åka. Knatade på i någon timme i alla fall. På skolan gjorde jag muntliga nationella i engelska och det gick förvånansvärt bra, riktigt nöjd nu i efterhand. Men sen. Sen på kvällen började det blåsa upp riktigt rejält. Hade hört på nyheterna på morgonen att det skulle blåsa enda upp till 30 m/s och det var nog inte långt ifrån. Gardinerna inne i min lägenhet blåste för att det blåste så jäkla mycket utanför min ballkong och på så sätt "läckte in". Trodde taket skulle blåsa av där jag satt i min soffa och tittade på Jul med Ernst. Det gick ändå ganska bra, tills allt slocknade ne. ALLT. Ringde i ren panik till Linnea och sprang sedan ut där alla andra i längorna tänkt samma tanke. Vi alla satte oss i en lägenhet och spelade maffia men en massa tända ljus, det var mysigt. Sedan sjöng vi julsåsnger och spelade gitarr. Fick under den vevan reda på att skolan var inställd för att det har fällts så mycket träd över vägarna. Helt klart den största stormen jag varit med om tror jag. Kvällen/ natten spenderades hos Linnea och nu är strömmen tillbaka. Ska bara se julkalendern, sedan drar jag till Orsa, till snön och minusgraderna. 
 
 

FULLSPÄCKAT SCHEMA

Matteprovet gick halvbra. När jag lämnade in det kändes det som att den osynliga ryggsäcken jag har på ryggen blev 1000 kilogram lättare. En sådan lättnad att inte behöva ha den där tanken att jag måste jobba matte i bakhuvudet. Direkt efter provet åt jag lunch och sedan åkte vi till Åsarna och tränade. På dagens schema stod stakintervaller. Körde 2 stycken intervaller á 4,5 kilometer så blev ett riktigt bra pass. Triceps verker rejält. Efter passet var det hem och duscha och tvätta (inte tvättat sedan bruks, skäms nästan). Vid fem hade vi alla tjejer på skid tjejkväll. Vi åt tacos och gjorde annat skoj. Kom hem vid nio och då vallade jag skidor tills imorgon bitti, klister, mys och nu har jag precis sett julkalendern. Godnatt. (tyvärr inga bilder från dagen...)
 
 

IBLAND ÄR DET SNETT

Träningen imorse gick fint, härligt att träna på hemmaplan. Lunchen bestod av slemmig korv och klisterpotatismos. Matten var mest: "Johan kan du hjälpa mig." och "Jahaaa." Fick ju liksom reda på att vi har matte-nationella imorgon och inte på torsdag som jag trodde. Så nu borde jag verkligen repetera men istället äter jag knäck och rullar tummarna. Det gäller ju liksom att prioritera. Imorgon skjutsar alpin-tränaren oss till skolan halv åtta så att vi ska hinna skriva det 4 (!!) timmars långa matteprovet innan eftermiddagsträningen. Vet inte vad jag ska tycka. Dessutom är det nobeldagen, inte för att det spelade någon roll men ändå. Hejdå. 
 


PEPPARKASHUS

 
Linneas och mitt stora, överglaserade hus. Micke och Martins bil och husvagn "Tomtar på turne". Emelie och Sandras fint garnerade men köpta hus. Elin och Ellinors hus som inte syns för de blev osams och less på det vilket slutade med att de slog sönder det. Så kan man också göra, hehe. Nästa år kör vi igen!
 
 
 
 

JAG ÄLSKAR JULEN

fina, fina jul. Stjärna inne på Östersund sjukhus.  
 
 
Alltså oj. Vet inte var jag ska börja, denna dag alltså. Just nu är jag så sjukt himla lycklig. Imorse fick jag en tid på magnetröntgen i Östersund. Alltså jag kunde inte förstå att det var sant. Jag hade fått en tid (!!!), alltså ett steg närmare målet att ta reda på vad som är fel med min häl. För något fel är det eftersom den inte har blivit märkbart bättre på 11 jävla veckor.
 
Där stod jag på röntgen, 17.24, iklädd sjukhusklänning och alldeles bar om fötterna. Sedan skjutsade de in mig i en sån där cool grej man sett på House. Bara för att man inte fick röra sig så ska såklart min hand börja krampa hehe, och efter ett tag somnade jag. Där. Där på britsen, liggandes i en tunnel med Rix FM spelandes i öronen. Men allt gick bra och svaren kommer att komma under veckan. Vet egentligen inte vad jag vill att den ska visa. På vägen hem åkte vi in och åt på max (ja, min tränare skjutsade mig så jag skulle slippa vänta i ÖSD till 22-bussen, så himla snällt). När vi sedan fortsatte vidare till Åsarna fick jag reda på att det gick att skejta på kyrkospåret. Så nu har jag ställt klockan på 07.00, frukost, julkalendern, byta om och vid åtta SKIDOR!!! 
 
Appropå jukalendern. Jag tycker den är riktigt bra. Mysig samtidigt som man får skratta samtidigt som den har en väldigt fin tanke i samma veva som detaljerna är för härliga att leta efter. Vi får se julkalendern i skolan varje morgon men jag kan inte låta bli att se den 7.15 också. Därför hinner jag smälta varenda avsnitt två gånger per dag, det är perfekt. Julen är så grym överlag. Kärlkesfull, omtänksam och varm. Vacker belysning, gulliga tomtar och fint glitter. Min själv glimmar verkligen nu. Godnatt. 
 
 

 
Aldrig riktigt gett B&J en chans men köpte en igår på den 5-tmmars långa bussresan. Över förväntan.
 
   
 
Bilder från min och Almas julhandling. Älskade, älskade syster. 
 
 
 
När snön föll var det på med täckbyxorna och ut. Vi byggde storsjöodjuret haha. 
 

EN STOR KRAM till min familj och mina vänner. 
 
 
 

EN HELG GÅR FORT NÄR MAN HAR KUL



14.50 var jag tvungen att hoppa på bussen upp till Åsarna igen. Jag är nöjd ändå. Helgen hemma har varit bra på alla plan. Precis vad som behövdes i alla motgångar. Nu är jag redo för sista öset fram till jul. Förhoppningsvis. 

Igår var jag och Alma i stan hela dagen. Det var så himla skoj och jag kom hem allt annat än tomhänt. Julklapparna är alltså fixade. En massa julbelysning och julklappstips i varenda skyltfönster gjorde det till riktig julshopping :D mysigt. Vi flängde runt i varenda affär och handlade inte på h&m en eller två gånger, utan fyra (!!!) haha. På kvällen åt vi tacos med familjen + mormor och morfar. Riktigt lyckad dag. Julkram. 



BUSVÄDER


godare kvällsfika får man leta efter. Mamma gjorde chokladpudding med vispgrädde och frukt, salami & brieost mackor + glögg med mandlar. Till det jul med Ernst. 

Det är riktigt snö-oväder här. Började igår kväll och har fortsatt nu in på morgonen. Vaknade av att Axel satt på toan och skrek att det blivit strömavbrott haha. När jag gick upp strax efter sju hade mamma tänt ljus i hela huset så det var jättemysigt ändå. Följde med Alma till bussen i snöstormen, alldeles bäcksvart och snö överallt. Även det var mysigt. Till frukost blev det gröt på gasolköket eftersom strömmen fortfarande är borta. Lika bra för då kanske jag får lite matte gjort. Mamma var tvungen att sticka till frissan men när hon kommer hem är det julbak, om strömmen kommer tillbaka dvs. Trevlig helg! 



BLANDADE KÄNSLOR

 
Då var jag halvvägs hemma. Alltid lika skönt att hoppa på bussen och åka hem. Imorse körde jag det mest brutala styrke/intervall-passet som jag någonsin har kört. Helt stört vad slut jag var men det var roligt. Nu har jag fyllt på med ny energi med form av mjukglass och choklad i Ljusdal och mamma ringde precis och sa att hon hade gjort lasagne, lycka. Ha det bra! 
 
 

REST




Tänkte bara inflika med att jag och Linnea vann pepparkakshustävlingen i år igen. Dock var motståndet hårdare i år men vi fixade det. Måste medge att team Martin och Micke hade gjort en himla cool husvagn och bil och med det så knep dem andraplatsen. Imorgon på förmiddagen går kosan hemåt. Så behövligt. Godnatt. 



SENASTE

 
 
 
 
Igår var det julbak för hela slanten. Knäck, skumtomtekola, pepparkakor, risbräck och pepparkakshus. Julmusik på full volym, stjärnan tänd och härliga vänner. 
 
 
När klockan började närma sig midnatt och huset fortfarande inte var klart var jag lite smått less. Det hela slutade med en sleep over och tror våra ögonlock slocknade strax efter ett någon gång. Lugn, bara lugn, pepparkakshuset kommer visas, efter vi vunnit tävlingen. 
 
 
Idag tog jag en titt över Östersund från arctura. Väldans fin utsikt men väldans högt. Nu ska jag styrketräna och äta ärtsoppa. Hörs hej. 
 
 

JUST A DAY IN SCHOOL








ATT VARA STARK...

Att vara stark är INTE 
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna

Att vara stark är INTE
att alltid orka skratta
att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är INTE
att lyfta tyngst
att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet dom det är
Att acceptera dess kraft 
och ta del av den 

Att falla till botten
slå sig hårt
och alltid komma igen

Att vara stark är 
att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit

jag tar en bloggpaus, kanske på en dag, kanske på en vecka