Irriterande!

Det går inte att ladda upp bilder för mig just nu, därav dåligt bloggande. Imorgon bitti ska jag försöka igen med lite bilder.

Hörs så länge!


Fler foton

Dagen har varit slapp, riktigt slapp. När jag kom hem från skolan så cyklade jag och klippte mig och även gjorde ljusa slingor eftersom jag hade en utväxt sedan Turkiet. Utväxten syns fortfarande men den kommer bli mindre och mindre för varje solig dag som går!

Har även varit och handlat godis i massor eftersom jag åker på klassresa i övermorgon. Och någon affär finns det ju inte direkt dit vi ska...

Här är fler bilder som jag knäppte igår!

Foto

Kom just hem från en liten fotoexpedition med mina syskon. Ljuset var fantastiskt så jag blev riktigt nöjd med bilderna. De osar sommar!

Vill bara tillägga att alla mina bilder är oredigerade. Fler bilder kommer senare eller imorgon.  

Söndag igen

Som rubriken lyder, men nu känns det faktiskt som sommarlov, eller i alla fall igårkväll. När jag cyklade till Frida hade jag somrig musik i mina urbanears och solen lös så fint över åkrarna där jag kom på min kärringsnurra. Allt kändes bara så SOMMAR!

Just nu, sitter ute i solen och rensar plugget en gång för alla, gör lite viktigt helt enkelt medan jag försöker sola bort bondbrännan på ryggen. Om någon timme ska jag börja laga morsdagsmiddag till min kära mamma. Det kommer att bli bakadepotatis med sallad, skinka och skagenröra. Tror det blir gott... hörs.

LoveLoveLove

2 mil rullskidor i solen med en fin vän, glasspaus halvägs, fotat kor, salladslunch med Frida, stek i solstolarna, klippning av film. Grillad kvällsmat. Så har min dag sett ut ungefär. Hur perfekt som helst. Och den kommer att fortsätta lika bra. Ska titta på ESC med Ida och Frida. Är inte ett dugg intresserad så får väl se om ögonlocken hålls uppe.


Rullskidor

Åkte vid fem kom hem för tjugo minuter sedan. Jag har varit på rullskidsträning i Högbo. Vad skulle jag ha gjort utan rullskidorna när jag är skadad. I tisdags gjorde jag illa höfterna och smalbena på orienteringen i skolan så att jag var tvungen att skippa orienteringstävlingen igår kväll. Tråkigt men sant! Sedan idag i skolan så skulle jag leka ninja, såklart slår man i smalbena så nu verker varenda steg jag tar. Rullskidor in my ♥

Imorgon börjar helgen och oj vad roligt jag ska ha det!

Examensskor

Skorna är köpt på Scorett och kostar strax under tusenlappen.

23 MAJ

Oj oj oj, kändes som om jag klev av planet i Turkiet när jag i själv verket klev av bussen hemma. Konstigt att det kan skilja så mycket på fyra mil. Skönt var det i alla fall. På kvällskvisten åkte jag och mamma på en snabb shoppingtur. Jag köpte mina examensskor. De är hur fina och sköna som helst, värd varena krona.
Tack mamma♥

På bilden är min outfit idag också en snabbtitt på skorna, bättre bilder kommer när jag har ork ;)


Böckerna


Toppendag!

Började dagen med sovmorgon, men vaknade ändå kvart i sju. Cyklade till busshållplatsen längst bort, 3km eftersom att jag hade så mycket dötid. Tog nio bussen in till skolan och kom lagomt till So:n. So i 25 min sedan lunch och sist orienteringstävling. Den gick väl sådär, hade hellre velat ha skogs än stads, men aja. När jag och Olivia kom imål var det en halvtimme tills ett bussen gick så det var bara att springa vidare till den.

När jag kom hem satt jag en lång stund utomhus och läste en av böckerna som jag fick hem igår, så skönt!

Ja, jag ska visa böckerna, gjorde ett inlägg om de igår men datorn slog av innan det hann publiceras, jobbigt!

Picknick

När jag kom hem från skolan så gjorde jag mig en macka med brieost och vindruvor till. Ni vet så där som de alltid brukar vara på filmer? Det ser ju så mysigt och gott ut, och det kan jag lova er att det var. Jag satt ute på verandan ensam och hade en liten minipicknick.

Hittade även ett paket från adlibris på köksbordet. Visar er senare alla böcker som låg i det.

Se till och njut av sommarvärmen!


22.08

Avslutar helgen med ett leende på läpparna även om jag inte trodde det imorse. Har planterat björk 12 timmar på två dagar, knallröd på armar och i ansiktet och mörbultad i armar och ben. Det är förmodligen så det ska vara efter en helg som denne!
Bara glad över att jag fått in all text från fysikboken i huvudet på en och en halv timme!

Nu sovdags och känslan att få påbörja en ny rolig, fullspäckad vecka gör inte saken sämre ;)


Klämdag

Känns som om jag inte har haft en ledig sekund sedan i tisdags. Allt har varit så roligt men nu när man inte har någnting att göra känner man verkligen hur trött man är. Det har varit många nya intryck och mycket skratt. Hade egentligen tänkt att träna rullskidor idag, men tröttheten har tagit över, tyvärr.

Imorgon blir det varken sovmorgon eller vila eftersom att jag ska plantera ungefär hela dagen med mina skidkompisar. Pengar-> Klubben -> Läger -> Roligt! Inte för att jag hade sovit så länge ändå, men det är skönt att inte ha något inplanerat. Sedan på kvällen ska man gratta morfar och sedan är det bara söndag kvar av den långa helgen som jag började redan i tisdags. Sommarlov snart och sedan börjar roligheterna!

På bilden är det lite smått och gott som jag köpte igår när jag var och shoppade med mamma och lillasyster i Uppsala. Om ni undrar något om köpen eller vill ha bättre bilder så kommentera... hörs!


Mobilinlägg-igen!

Ännu ett tråkigt inlägg, men tycker inte det är någon ide med bilder när de blir som de blir.

Då har jag träffat blivande skidkompisar även om vi inte utbytte så många ord. Har även fått en lägenhet till i höst, vad jag längtar. Ska dela en fyra med två nya kompisar som jag fick idag, Maja och Linnea.

Just nu spelar det ingen roll om sommaren går fort för jag vill börja NU!

Intressantare inlägg kommer att komma på fredag förmodligen. Har fullt upp imorgon med en lite rolig sak ;)


On my way!

Gick upp 04.15, åt frukost, satt mig i bilen och sitter kvar fortfarande. Har åkt bil i ca fyra timmar. Ska bli skönt att strecka på benen när vi är framme, snart så.

Ha en bra dag! ;)


Mobilinlägg!

Ja då gör jag debut med att blogga på mobilen. Helt okej förutom att bilderna blir ******, hehe, så ni får stå ut utan bild :)

Imorgon åker jag och checkar in gymnasiet och de nya klasskompisarna som jag ska gå med i höst! Så skulle kunna säga att jag har helg nu. Välbehövligt!

Var på orienterings träning/tävling idag, blev så otroligt badsugen när jag plumsade (!) ner i ett dike. Åååhhh sommar !!!

Har en massa bra inlägg på g inom kort! Håll koll!


Min onepiece

Fick en kommentar för någon dag sedan som undrade var min onepice kom från. 
Den är från Norge men jag beställde den här!

Orkade inte knäppa någon ny bild ;)

Hjälp tack!

Nu har jag bloggat någon/några veckor haha. Just nu handlar bloggen om allt möjligt dvs, inget särskilt tema som t.ex, mode, foto, träning m.m.
Jag skulle gärna vilja veta om det är något särskilt ni vill att jag ska blogga om. Själv skulle jag tycka det var roligt att skriva mer om träning, tips mm. Vill ni det?

Jag skulle bli jätteglad om ni ville kommentera och säga era åsikter. Det spelar ingen roll om ni kommenterar anonymt eller med ert namn.

Ha det bäst så länge!


Musikskal

Mamma beställde här i veckan ett nytt skal till mig med inbyggd högtalare/gramofon haha. Den ser lite rolig ut men ljudet är faktiskt över förväntan. Kan bli upp till 13db. Skalet har även en hållar på baksidan som gör att man smidigt kan sätta fast det på cykelstyret. Perfekt när man ska cykla till stranden med kompisar eller bara sitta hemma och lyssna. En till positiv sak är att det kan stå av sig själv ;) 

Kommer inte ihåg nu på engång från vilken sida det är från. Vill ni vet så kommentera så tar jag reda på det!  

Trerätters

Igår var jag och min lillasyster så generösa att vi lagade en trerätters middag till mamma och pappa.

Förrätt: Tacochips med skurna tomater och smält ost.
Varmrätt: Potatisklyftor i ugn med lövstek, sallad, smörkokta morötter och guacamole. 
Efterrätt: Glass med kokta hallon, kolasås och smuldeg. 

Allting blev en jättesucce och hur gott som helst. Det ska verkligen göras om!  

Jenny Han..

... är författaren av boken som jag läser just nu. Den heter Ingen sommar utan dig och handlar om Belly. Mer tänker jag inte avslöja eftersom det här är andra boken i triologin om henne. Första boken heter Sommaren jag blev vacker, andra Ingen sommar utan dig och tredje Sommar för evigt.

Den här boken är, som någon har skrivit: the second ultimate beach read, one with a bit of autumn and serious coolness to it".
Verkligen läsvärd när man vill drömma sig bort ett tag och bara njuta.

Köp den till ett bra pris HÄR!

13/5

Vakna, frukost, springtur, beställt böcker, musik i solen, duscha, fredagens rester till lunch. Så har min dag sett ut så här långt. Hunnit med en hel del som vanligt. Nu ska jag bara njuta några timmar utomhus med en bra bok! Ha det bra!

08.19

Som ni ser på rubriken så är klockan inte så mycket men ändå har jag varit uppe sedan 06.25. Varför? Jo för att jag vaknade väldigt pigg då. Det är bara att gilla läget.

Idag tror jag att det kommer att komma upp en del inlägg, har nämligen en del saker på g. Annars så ligger min inspiration och träningsmotivation på noll. Tror det beror på vädret. Jag är trött på att höra smattret mot rutan. Hoppas jag får tillbaka mitt glada humör snart, aja ses!

För övrigt så älskar jag blå, havsblå, fast limegrön är ändå snyggast ;)

Mitt sommarjobb


Jag har nog

 

det absolut bästa sommarjobbet! Jag jobbar hos min morfar med att slå åkrar. Vilket går ut på att klippa gräset, göra så att nytt växer upp och att frakta bort det avklippna gräset (väldigt kortfattat).  

+Jag får vara ute hela dagarna.
+Lätt träning då när jag går med slotterbalken.
+Jag kan lyssna på musik/radio hela dagen lång.
+Köra traktor, haha
+Tjänar mycket...
+Fikaraster♥

-Myggen!
-Kan bli för varmt ibland, svårt att hitta skugga...  

Sommar!


Vill ha
sommarlov nu TACK! Orkar verkligen inte kämpa de sista dagarna/veckorn i skolan. Har varit på ett jättekonstigt humör nu de senaste dagarna också. Tror det har vänt nu och förhoppningsvis är även vädret påväg in i ljusare tider. Allt blir ju så mycket lättare när vädret är bra så att man kan göra saker istället för att sitta inne och dega, usch..

Ska bara tillägga att jag ALDRIG tänker ursäkta mig för att jag inte bloggat på ett tag blablabla... Det är min blogg och jag bloggar när jag har något vettigt att skriva om, vilket jag egentligen inte har idag, haha.

Bjuder på lite bilder från fjolårets sommarlov. Vet dock inte vem som har tagit bilden på mig när jag åker vattenskidor ;)



Fotboll

Ååååååh jag vill också spela fotboll! Blev så sugen igår när jag tittade på lillebrors match. För övrig vann de med 13-2, bra spelat!

Påskgodis

Tänk vad glad man kan bli för lite godis. Igår kom Farmor med lite försenat påskgodis. Bättre sent än aldrig!


Kärringsnurra

Det här är den sista saken som jag köpte när jag var på marknad. Eller ja, min morfar köpte den åt mig och sedan gjorde han lite service på den. Den blev min för endast 500-lappen. Jag älskar att cykla på gamla cyklar, det finns så mycket känsla och historia i dem. Den passar perfekt nu i sommar och den kommer att användas flitigt. Tack morfar♥

Om det är någon av er som är intresserad av gamla cykelmodeller så ska ni veta att det är endast styret och tramporna som inte är orginal. Modellen är från -56.



Outfit

19

Skjorta-HM| Munkjacka-Peak Performance| Jeans-Crocker| Mobilficka-Sytt själv| Skinnjacka-Vila| Skor-Converse


Makarones #2


Sköna söndag

 

Klockan är bara strax efter elva men ändå har jag hunnit med en hel del. Innan Alma gick och la sig igår sa hon att hon ville bli väckt 6 med paket på sänge. Kvart i sju steg jag upp och gav henne min present och då var hon redan vaken. Måste erkänna att jag är ganska avundsjuk på hennes presenter, men men, det är endast (!) 41 dagar tills jag fyller.

Idag tog jag min favoritlöprunda på 8.5 km. Den är så sjukt skön och rolig att springa när solen skiner och musiken går på högvarv. Rundan går igenom skogar över åkrar och på asfalterade vägar, bra omväxling tycker jag.

Nu ska jag byta om till kalaskläder och knäppa lite fina kort på makarones. Bilderna kommer att komma upp senare.

Ha en bra dag och försök skippa söndagsångesten!


Grattis Syster

Idag var det hela tio år sedan min älskade lillasyster Alma kom till världen! Jag älskar dig även om du kan vara otroligt jobbig ibland, men vad skulle jag göra utan dig?
Du får mig alltid att le och du är bara så knäpp och rolig. Hoppas du får den dagen du förtjänar♥


The Lucky One


Bild lånad från google!

Ikväll gick jag på bion The Lucky One. Den var vekligen jättebra. Den var faktiskt lite oförutsägbra även fast man visste hur den skulle sluta och den var välplanerad, alla scener hade liksom en mening. 4/5
Ni kan titta på trailen HÄR


Kattungar



Kattungar är såååå söta. Vi har haft många kullar men nu är mamma katt steriliserad så nu är det slut med de små söta tussarna. Vår katt heter Tussan och är svanslös (sån ras), så de flesta kattungar vi har haft har varit svanslösa. Gulligt!

Hurtig

Jag vaknade vid sju tiden och gjorde då en stor god frukost. Kokta ägg, mackor, hallon, juice, yoghurt m.m. Nästan det bästa med helgen. Sedan snörade jag på mig löparskorna och stack ut på en kort springtur på 3km med spotify i örona, efter det cirkelstyrka. Man får sjukt mycket energi av att lyssna på härlig musik, rekommenderas. Nu ska jag ta det lite lugnt och kolla på en film eller två.


Mobilskal

Jag äger som många andra, en apple leksak. Iphone 4s, som jag ägt i några månader nu. På bilderna är mina skal som jag använder flitigt dagligen. Det med prickar är favoriten just nu.

I mitt vätskebälte

Av någon anledning fick jag för mig att visa vad som finns i mitt vätskebälte förutom just vätska. Vätskebältet använder jag för det mesta när jag tränar.

Russin, bra när man börjar bli lite trött och behöver snabb energi.
Lypsyl, min kära vän som jag inte skulle klara mig utan.
Tejp, behövligt om man vrickar foten, får blåsor eller annat otrevligt.
Spork, den har jag faktiskt ingen bra anledning till. Haha.
Hovkratch, första hjälpen när man ska ta bort snö/stenar under pjäxorna. (finns inte med på bilden)

Helg


Helg. Sommarlov. Inte. Långt. Kvar. Nu.

Min helg
har börjat lugnt. Först en marabourad framför missade avsnitt av top model. Sedan tog jag moppen fram för att köpa brieost, mmm. Såg då att bensinmätare stod på E, inte bra Lina. Så nu har jag tankat för första gången för säsongen också.

Nu ska jag strax börja hacka grönsaker och steka köttfärs, svårt att gissa vilken mat som serveras på mitt bord ikväll va? Vill bara påpeka att ONEPIECE måste nog vara det skönaste plagget just nu!

Ha en bra helg!


Tjuvtitt


En liten
del av min examensklänning är det ni ser på bilden. Hela klänningen kommer att visas när examensdan kommer.


Fynd




Tidningställ 100:- | Axelväska 100:- | Kakfat 50:- | Cykelkorg från 50-talet 130:- | Mobilladdare 120:-

Det här är sakerna som jag köpte på marknaden. Jag köpte även en till sak men den kommer att få ett helt eget inlägg så småningom.

 


Torsdag 3/5

Efter skolan köpte jag en examensklänning. Är grymt nöjd med den, en liten smygtitt kommer senare. Sen var det bara att skynda sig hem och få i sig lite mat innan det var träning. Idag blev det distanspass på skaterullskidorna. Tyvärr har jag inga bilder ifrån det eftersom det vore väldigt tungt att släpa runt på kameran. Luften var alldeles ljummen iaf och solen lös fint över åkrarna och älvarna, underbart

Lite cross efter träningen blev det också, det är jag och min lillebror på bilderna.

Bruksvallarna

Är det något ställe här på jorden som jag älskar så är det Bruksvallarna som ligger i Härjedalen om jag inte minns helt fel. Skidåkningen där är underbar och miljön är fantastisk. Ett tips om ni ska på skidsemester! Ni kommer inte att ångra er.

Bilderna är från när jag var där för några veckor sedan med min familj och en annan. Det var säsongsavslutning på tävlingsäsongen. Solen stekte så pass mycket att man letade skugga, inte helt vanligt i april.


Onsdag 2/5

Jag tar tillbaka det där med att springa i t-shirt, sport top blev det istället. Så himla varmt ute! Det känns verkligen att sommaren är på gång på allvar nu.

Efter passet tog jag och min fina vän Olivia cyklarna och cyklade upp till IP för att titta på fotboll. Vinst blev det dessutom. Det är precis sådan kvällar som man behöver för att orka med de sista veckorna i skolan. Ska bli så otroligt skönt att slut grundskolan, obeskrivligt♥


Marknad

Helgen som var, så var jag på marknad med min mormor och morfar. Jag hittade faktiskt en hel del som jag kommer att visa antingen lite senare ikväll eller imorgon. Vill bara säga att man verkligen kan göra fynd på marknader.


Makarones

Igårkväll så var vårt kök fullt av dessa små goda bakverk. Min syster fyller år på söndag så då passade mamma på att baka makrones. Har än så länge bara tagit kort på de i choklad, men bilder kommer även på de med hallon och blåbärssmak.

Nu ska jag strax byta om till träningskläder och möta upp en kompis. Backintervaller står på schemat idag. Känslan att kunna springa i t-shirt är inte helt fel den heller. Hoppas vädret blir lika underbart hela veckan♥ 

Canon EOS 1000D...

...är min kamera som ligger bakom de allra flesta bilderna här på bloggen. Mitt objektiv är ett 18-55 mm 1:3.5-5.6. Kameran passar mig perfekt eftersom jag inte är så jätteinsatt i fotovärlden, utan bara vill ta fina bilder med bra kvalitet.  

Solsken

Imorse åt jag frukost ute för första gången för iår. Solen sken och det var alldels vindstilla.
Det finns verkligen inget bättre sätt att börja dagen på. 

Det här är jag

Lina Åslund heter jag. Jag bor ute på landet med min familj där jag trivs som fisken i vattnet. I min blogg kommer jag att försöka lägga upp så mycket bilder som möjligt, som alla är tagna av mig själv. De flesta korten knäpper jag med min systemkamera Canon EOS 1000D 18-55mm.

På min fritid gör jag det som faller mig in. Det absolut bästa jag vet är att åka längdskidor. Jag tävlar även i den sporten och till hösten börjar jag på skidgymnasium vilket jag tycker ska bli jätteroligt. På vintern kommer förmodligen bloggen att handla mycket om längdskidåkning. Annars ska jag försöka få med olika sorters inlägg, bakning, inredning, tips och andra roliga äventyr. 

5 korta saker om mig: 
- Jag hatar ballonger och myror, usch!
- Avokado ligger högt upp på min lista över godsaker.
- Jag drömmer jättekonstiga drömmar, ibland kan jag inte skilja på om jag drömt det eller inte.
- Jag är morgonpigg och har alltid varit det, sju/åtta går jag upp på lov och helger.
- Jag skulle göra vad som helst för att få bada med delfiner, fantastiska djur!

Hoppas ni gillar min blogg!


Välkommen till min blogg!


Så har även jag skaffat en blogg. Jag vet inte riktigt än vad den kommer att handla om, men det visar väl sig så småningom.
Vill börja med att tacka Ida som hjälpt mig att fixa designen.
Tusen tack!
Ni hittar Idas blogg HÄR!