MINUS PÅ ENERGIKONTOT

 
 
Inatt kommer jag att somna gott... Mamma väckte mig runt åtta, vi åt gröt och trampade sedan iväg på racercyklarna. Vi cyklade till hästbo, till Valbo, över Forsbacka till Sandviken och sedan via Årsunda- Österfärnebo- Vinnersjö hem. En cykeltur på knappa 10 mil och det kändes kan jag lova. Mitt längsta pass i historien då det var motvind överallt i princip, hehe. På slutet var vi så trötta så att trampa in på gården var en dröm. På eftermiddagen hade jag picknick med Frida och Ida vid älven med favvoglassen. Det var ett mission impossible att hitta ett ställe med lä men vi lyckades. På kvällen tog jag upp min fotbollskarriär. Japp. Var med på damlagets träning och det var så jäkla skoj så det lutar starkt åt att jag ska fortsätta i sommar. Fem år sedan jag spelade sist så känner att speltänket inte riktigt fungerar men det kommer väl. När jag kom hem från fotbollen hade pappa gjort hamburgare med keso, brieost och annanas, mums mums mums. Som sagt, kommer att somna gott ikväll. 
 
 
 
 
 
 
  
 

LEVER SOM FISKEN I VATTNET





Halkbanan var under mina förbäntningar då alla sagt hur kul det var. Om det inte hade varit för min bilpartner Eva så hade det varit ganska trist. Nu kunde vi skratta ikapp åt varandra när vi försökte svänga på halkan i höga hastigheter, få sladd, fixa sladden och få ännu mera sladd fast mot motsatt håll. Vi kunde skratta åt gubbens ironi som inte ville bli kallad gubbe medan vi drömde om att åka till Australien. Nu är halkbanan gjord och det tackar jag för. 

Mormor och morfar skjutsade mig till Sandviken imorse och farmor hämtade mig. När jag kom hem åkte jag rn gin sväng rullskidor och sedan hade pappa för första gången bakat blåbärspaj. Den var förträffligt god. Som grädde på moset tittade jag och axel på prison break och åt melon. Nu är alla lediga. Glad helg. 





TJUGOSJUNDE MAJ

Eftersom jag är hemma denna vecka passade jag på att lära mig kassan på ICA idag inför sommarjobbet. Började 7.15 och satt i kassan fram till 12. Riktigt roligt var det, precis som jag trodde. Efteråt lunchade mamma och jag på södra brunn. När jag kom hem pluggade jag körkort men somnade... Tittade då på prison break istället hehe. Efter kvällsmaten när alla stack på fotbollsträning åkte jag och mamma på orienteringsluff och jag har aldrig sett så mycket folk i Färnboskogarna haha. Imorgon är det halkbana för min del. Spännande. 




EN VECKA HEMMA





På onsdag ska jag på halkbana så då passade jag på att ta distansstudier denna vecka. Började igår med att plugga fysik hemma hos Erik men vi var lika lost båda två haha så vi gav upp efter några timmar. Idag har jag pluggat körkort med ett avbrott då jag fick naglarna fixade av Jennifer. Förlängde naglarna med gelé och jag blev så himla nöjd. Allt är så bra just nu förutom att jag blivit sjuk, dunderförkyld. Tror jag välkomnade sommaren lite för tidigt...





GLÄDJEHOPP




Efter maten igår cyklade jag till Erik där alla grillade. Kvällen blev minst lika bra som föregående. Vi spelade vi pingis, badade, bastade, spelade spel och pratade. Kanske blev lite trångt i bastun (gick knappt att stänga dörren), lite för många förluster i pingis eller för iknuffningar i poolen. Men det spelade ingen roll. Fem av fem äpplen. 




BEACHEN




Tro det elle ej men det var varmt i vattnet idag. Inte som sist när jag badade hehe. Jag och Alma badade i säkert en halvtimme utan att frysa. När jag tittar på termometern så tror jg knappt mina ögon, 29,6 grader i skuggan och 36,7 grader i solen. Stört varmt. Nu ligger både jag om Alma utslagna i soffan och väntar på att pappa ska grilla oxfilé. Sen ska jag bada mer. Härligt. 



SANDSNÄS


Packar för en dag på stranden. 



SOMMAR. PÅ RIKTIGT.



Tog bussen hem igår åtta på morgonen. När jag kom till stan strax efter lunch så shoppade jag med Ida. Självklart drack vi en smoothie på naked juice bar, sjukt gott. 

På kvällen cyklade jag och Frida till älven för att åka ut med bastuflotten med killarna och det var så himla skoj. Vädret gjorde inte direkt det hela sämre. 25 grader och sol. Efter midnatt cyklade vi hem igen efter den bästa kvällen på riktigt, riktigt länge. 



FOTBOLL




Ikväll så cyklade jag och Malin till Galhammarudden, några kilometer bortom svenstavik och tittade på Elins fotbollsmatch. Det var riktigt skoj. Bra träning också då det var 17 kilometer enkelväg. Nu ska det bli skönt att sova och imorgon åker jag hem till Hedesunda igen och dagen kommer bli sjukt bra. Godnatt. 



RULLSKIDSDÖD



Död i överkroppen just nu, speciellt i triceps. Stakade 1,5 timme på träningen imorse och det var så sjukt jobbigt, hehe. Jag är inte så van ännu då detta var andra passet för i år på rullskidorna. Efter passet vallade jag in skidorna en gång för alla inför sommaren och ligger jag utslagen i soffa. Lunch och en fysiklektion väntar sedan tar jag helg. 



SOLIGA SOL



Efter en dag av plugg, simning, träningssamtal, crossfit och träningsplanering i timmar, smakade det gott med jordgubbar och mjölk. Underbart gott. Idag blev jag i princip klar med historiauppgifterna, jag bara ett ynka prov kvar av kursen. På ungefär två veckor har jag gjort 21 (!!!) historiauppgifter. Suttit uppe många kvällar men nu i efterhand var det så värt det. Idag har det varit jättevarmt och soligt och det ska bara bli bättre, härligt. 



FIN MORGON

 
 
Bilder ifrån höstas. 
 
Att springa är någonting man inte uppskattar förrän man upplevt att inte kunna springa, att vara skadad. Man förstår inte vilken tur man har som har de där två fungerande benen som skapar steg efter steg, som skapar harmoni för kroppen. Det gäller att upskatta även de självklara sakerna för det är inte lika självklart för alla. 
 
Imorse vade vi morgonträning och jag sprang med min tränare och hans två hundar. Jag har aldrig sprungit med en hund kopplad runt midjan förut men det var så skoj. Så nu mamma och pappa, vill jag ha en hund, hehe. I början drog hunden hur mycket som helst och jag fick kämpa för att inte springa i maxfart. När det kom träd ivägen kröp hon såklart under dem och där kom jag, i maxfart (nästan) och skulle under jag med. Såklart. Det gick bra enda tills mitt hår fastnar i trädet och det tar tvärstopp samtidigt som hunden springer. Haha. En väldigt rolig springtur på nya stigar vilket gjorde turen ännu bättre.
 
Idag tog jag "arbetstiden hemma" då jag ska fixa Linneas frisyr till ikväll då hon ska på bal. Så nu ska jag fixa lite lunch, plugga lite och sedan börja fixa håret. Så avundsjuk på henne som ska på bal men är man inte 18 så är man inte.
 
 
 
 

LITE REGN HAR ALDRIG SKADAT

 
 
Förra veckan åkte jag skidor, igår sprang jag i t-shirt och kortbyxor. Dessa kontraster är härliga♥♥
 
Malin och jag hoppade på våra cyklar igår kväll och cyklade en bit i värmen. Sedan testsprang vi cooper-banan, 3000m asfalt, som vi ska ha test på på fredag. När vi hade sprungit ungefär halvvägs började det regna lite lätt och innan vi kom hem var vi dygnsur, men det gjorde absolut ingenting. Det var så härligt ändå, sommarregn, och det fick mig att längtalängtalängta till sommaren. Underbart kortpass på kvällen. Att träning kan skapa sådan lycka är underbart. 
 
 
När jag kom hem från passet pluggade jag lite och sen tittade jag på Prison Break och åt jordgubbar. En väldigt bra kväll helt enkelt. 
 
 

TILLBAKA TILL VARDAGEN




Det var så skönt med en helg hemma men nu är jag tillbaka till åsarna för ännu en skolvecka, en skolvecka närmare sommarlovet, en skolvecka närmare sol och bad, en skolvecka närmare äventyr och sommarens bestyr. 

Idag vaknade jag vid åtta och stack ut på en löprunda i värmen. Tur jag gjorde det då och inte senare för det blev stekande hett fram mot lunch. Innan jag hoppade på bussen till Åsarna så hann jag övningsköra och titta på brorsans fotbollsmatch. Bussresan på de 34 milen gick snabbt då jag kollade på prison break hela vägen. Nu håller jag tummarna för att denna värme håller i sig. Godnatt. 



SOMMAR OCH SOL OCH SOMMAR



Klagar verkligen inte på denna värme. Kändes precis som sommar när jag klev ut på verandan imorse. Underbart. 



FRÅN SNÖTÄCKTA FJÄLL TILL GRÖNSKA




Igår åkte vi skidor på träningen. Perfekt skare och strålande sol gjorde gott. Idag hade jag utvecklingssamtal och sedan rullar jag och mamma mot sydligare breddgrader med mig bakom ratten. Med några stopp för mat, choklad och skoköp så kom vi hem oskadda och jag har kommit fram till att jag älskar att köra bil. Nu ska jag byta fordon till kärringsnurran och transportera mig till Olivia och Co för att planera fantastiska saker. Glad helg. 





TRÄNING



Idag hade treorna mösspåtagning. De faktum att de på bilden är de enda treorna vi har på skolan är ganska sjukt men jag gillar att gå på en liten skola. 

Idag har jag bytt om på tok för många gånger, skola, bålstyrka, lunch, historiaprov, cross- fit och slutligen löpning. Cross- fiten var dödande och kroppen skakade efteråt. Jag och Linnea sprang hem från skolan sen (fick skjuts en bit) och självklart blir det inte som vi förväntat oss. Tänkt oss en lugn löptur för att springa ur mjölksyran. Halvvägs försvinner stigen för det är så mycket fallna träd. Vi börjar klättra och gör det ett bra tag men ser aldrig nå slut på det... Letar oss ut från skogen och kommer till en brant. Kravlar oss ned för branten och sedan upp på en enorm kulle/ berg. Där hittar vi en stig som vi känner igen. Börjar springa tills det kommer ännu mer fallna träd, viker av ut i en hage och när vi ska ut är det stängsel överallt och jag är livrädd för stötar. Ninjar oss under och springer den sjukt långa raksträckan innan vi äntligen får kasta i oss lite mat för att sedan köra näsan i plugg. Men nu är jag klar. Yes. 



SKIDOR I MAJ?



13 maj. Skidor på fjället på förmiddagen. Lunch. Möte med forskarna från MIUN som var med till Kina. Plugg kvällen lång. Så har min dag sett ut och morgondagen är precis lika smockafull. SNART. HELG. SNART. SOMMARLOV. 



SNART SÅ




Har så himla mycket skolarbeten som måste bli klara innan sommarlovet. Så nu är jag i det läget att jag har så mycket att göra att jag inte gör någonting. Det går bara inte, hjärnan säger stopp. Så struntar i det för några timmar och gör något roligare, pysslar. En springtur med Linnea gör även denna söndagen bra. 



FIKA, MAT OCH GRILLNING

Igår i Östersund så kikade vi i affärer cirkus en kvart, sedan satte vi oss och fikade i säkert 1,5- 2 timmar. Linneas specialité. Vi bestämde då att vi skulle grilla så efteråt åkte vi till ICA och köpte mat och när det var färdigt hade vi blivit hungriga igen så då blev det mat på MAX innan vi åkte hem. Haha. När vi kom hem marinerade vi kött, gjorde grillspett, fixade potatis, sås osv innan vi grillade. Det blev såååå gott. Riktigt lyckat. Avslutade med ESC, bättre än förväntan, eller roligare kanske man ska säga. 
 
 

SATURDAY

 
Igår kväll fick jag och Linnea låna Dannes bil till handlarn. HAHA. Inte ens nånstor grej men det var kul att sitta med Linnea bakom ratten. Dock var bilen knäpp och det första Linnea utbrister är "Alltså jag vet inte om jag gasar eller kopplar" medan bilen skumpade fram. Efteråt gjorde vi lite allt och inget. Om en halvtimme ska vi till stan med Mike och Danne. Vet inte vad vi ska göra men att vara i Åsarna en lördag = segt. 
 
 
Körde lite fast när vi skulle från Storhogna...// Skräckslagen, fast nä. 
 
Som om det inte räckte att det inte fanns några spår, min bindning skulle även frysa så att den inte gick och stänga. Linnea och jag fick oss ett gott skratt i allt elände i alla fall.
 
 
 
 

EN SÅDAN TRÄNINGSVÄRK

Denna är sååååååå god. Testa!!!

Igår åkte vid skidor på fjället. När vi klev ur bussarna på Storhogna hade det snöat över 1 dm. Jag och Linnea hade såklart missat att det bara fanns klassiska spår så vi fick försöka staka oss runt i spåret/ pulsa i djupsnön. Det gick sådär och vår kilometertid är och förblir hemlig... När vi skulle åka hem körde vi fast för vi hade vinterdäck på bussen. Bara att börja putta haha. 

Hela skolan idag hade vi föreläsningar om EU eftersom att det snart är val. Tyvärr kom jag ut 22 dagar för sent för att få rösta... Efter lunch hade vi bål-träning som avslutades med en timmes löpning. Satan vad jag har ont i hela kroppen nu. Roligt ändå. Nu helg och jag ska se välförtjänta avsnitt av prison break. Pluggat varenda kväll hela veckan så nu vila. Ha en bra helg. 



SURPRISE



Igår överraskade vi ovan Linnea eftersom att hon fyllt 18 år. Jag och Malin hade fixat en massa, tårta, godis osv. Sedan kom alla och jag smsade Linnea och sa åt henne att komma och plugga. När hon kommer in och är på väg till tv-rummet så hoppar alla ut från köket haha. Så himla roligt!!!! Hade typ 290 i puls för jag var så rädd att vi skulle bli avslöjade men det gick kanon. Riktigt roligt! 
Den fina tårtan. 

Godis-sushi! Lite kinainspirerat men kom dock på sen att sushi kommer från Japan...





MÅNGA BOLLAR I LUFTEN

 
Dagen började med en redovisning om Kina för tvårorna och treorna. Jag och Linnea berättade om hela resan och det är så roligt att berätta om den. Skulle kunna göra det huuuuur länge som helst men det är även lite frustrerande att ingen någonsin kommer att förstå hur sjuk jävla roligt det var. Ingen kommer nånsin få insikt om vad vi faktiskt fick uppleva. Tur jag har Linnea att prata minnen med i alla fall :D
 
Efter redovisningen var det skola. Pluggade flitigt hela dagen + skrev historiaprov. Det är bara 24 skoldagar till sommarlov så bara att kämpa på nu. Klockan två hade vi träning i skolans gympasal. Vi slutade två så vi skyndade oss dit också när jag ska börja byta om märker jag att jag har glömt väskan med idrottskläder i skåpet. Bra Lina... Bara att kuta och hämta, panikbyta om och komma in mitt i uppvärmningen. Crossfit hade vi och det var sjuuuuukt jobbigt men självklart kul. Rumpan och armarna är helt skakis nu efteråt. Kvällen och den fortsatta veckan kommer att bestå av plugg och åter plugg. Adios. 
 
 

6 MAJ




Igår tog min snygging KÖRKORT!!!! Så jäkla grymt. Och imorse fick jag äntligen träffa henne. Inte sett henne sedan vi kom hem från Kina så der var på tiden. Vi stack ut och sprang och pratade om allt och inget som vanligt. Underbart att träffa människan i alla fall. 


Idag är det den 6 maj. För 12 år sedan föddes en liten stjärna. Min fina lillasyster som är den bästa lillasystern på denna jord, helt klart. Ha världens bästa dag för det är du värd.



WIHOOO

 
Efter att ha haft feber sedan i måndags natt är jag nu äntligen frisk!!!!!! Så himla skönt. Jag har så svårt att få ro att ligga och bara vila men jag tror det var just det jag behövde. Vila. Livet blev lite enklare när jag fick upp ögonen för "Prison Break" vilket är det bästa jag någonsin har sett (!!!!). Helt stört, sjukt bra haha. Så det har jag gjort de senaste dagarna. legat i sängen och snart sett klart första säsgongen av serien (22 avsnitt). Idag har jag dock inte sett ett enda avsnitt, istället har jag skrivit en fysik uppsats som jag skjutit på i snart tre veckor. Inte okej. Blev riktigt nöjd och att bocka av den på att-göra-innan-sommarlovet-listan var enormt skönt.
 
Idag är det lördag. För mig hade det kunnat varit vilket dag som helst för känns som alla dagar är helger. Särskilt när jag varit hemma hela veckan. Jag satt och tänkte lite på det och insåg att veckan innan jag åkte till Kina gick jag bara i skolan mån- tis, sedan blev jag sjuk, åkte till Kina 2 veckor, gick i skolan 1 dag, hade påsklov i nästan 2 veckor, gick i skolan 1 dag, blev sjuk igen. Alltså gått i skolan 4 dagar på ca 6 veckor... Med andra ord, jag har en hel del att göra. Trevlig helg!