LÖRDAG FÖRMIDDAG

Vilar på favoritplatsen i soffan framför teven. Vaknade tidigt imorse och stack ut och sprang med Ellinor vid nio. Efter att jag virrat bort oss lite i skogen (ovanligt) så kom vi hem efter ca 2,5 timme. Med trötta ben ser jag fram mot dubbla vilodagar nu. Har sammanlagt åkt 7 mil rullskidor och sprungit 3 mil sammanlagt den här veckan på 5 pass + styrka. För ett år sedan så skulle jag ha varit i chock men nu är det vardag, tänk hur man vänjer sig och utvecklas.

Igår var det skolmästerskap i älgskånkskastning. Bara i Jämtland säger jag bara haha. Gick väl helt okej. Linnea persade med ca 2 meter så hon var nöjd i alla fall.



MORGONTRÄNING

Ligger lite smått trött i sängen och ska strax dra iväg för att köra några varv på rullskidbanan innan jag vid lunch åker till skolan. Funderar starkt på att lägga mig tidigare om kvällarna... Ha en bra dag!


THE SMALL THINGS

Jag tycker det är härligt att tänka på de saker som påverkar mitt liv. Vad som avgör mina val och mina känslor. Det är ganska coolt hur så himla små saker kan göra ens hela dag. Tänkte på det idag när jag åkte hem från hoverbergstestet på rullskdior. Så fort asfalten blev slätare så höjdes mungiporna och det kändes som att åka på moln. En sådan lite grej liksom, det är coolt. En anna cool sak är att inte veta vad som händer imorgon. Visst kan jag ha en föraning om att jag kommer träna och gå i skolan, men tänk om, tänk om någonting annat inträffar. Någonting mycket, mycket mer spännande. Nej men skolan är väl också spännande. På sitt lilla sätt. Kanske inte sådär så att man får lyckorus när man sätter sig i bänken och slår näsan ned i "hej litteratur" -boken, men ändå så lär man sig ju. Man lär sig saker som senare kan påverka ens äventyr. Det är också coolt. 
 
Jag vill inte att dagarna bara ska svepa förbi. Jag vill inte se de här åren på gymnaiset som något mellanting, något som man kan bocka av på listan när man tågar ut i vita mössor på studentdagen. Jag vill något mer. Jag vill ta vara på varenda liten stund och göra den till det bästa. Om man hela tiden längtar efter något är det lätt att bara låta dagarna fram till längtan passera, utan att egentligen förstå vad man missar. Nu har jag bestämt mig. Tack för mig. 
 
 
 
 

#4

 
 
 
Mitt sängbord är två stycken lådor staplade på varandra och mattan har mormor gjort. Så himla fin! 
 
 

#3

 
Jordgloben är kärlek trots att den inte längre stämmer överens med vår världsbild. 
 
 

TISDAG 27 AUG.

 
 
Hade träning på fm imorse så började inte i skolan förrän 12.30. Lyx att få sticka ut och springa på fm med strålande väder och frisk luft i de jämtländska skogarna. Njöt hela passet igenom. Efter skolan badade jag i Ljungan med några fler, iskallt men värmen i luften kompenserade. Nu är jag dock genomkyld så en kopp te vore bra. Hade middagsdejt med Malin nyss, kokade potatis som inte är något för den med kasst tålamod. Dagens tips! Hörs hej... 
 
 
 
 

GULDBYN

 
 
 
 

#2

 
 
 
Ovan är då alltså min hall och min bänk/ klädhängare/ vägvisare som jag snickrat ihop under sommaren. 
Sedan så är det vardagsrummet/ sovrummet. 
 
 

MIN LÄGENHET

 
 
De första bilderna från min lägenhet. Min kamera har äntligen hittat hem så bilder kommer upp då och då. 
 
 
 
 
 

TÄVLING VAR DET JA

Efter att Malin bjudit mig på mat på Ski Center så piggnade jag på mig rejält. Var visst bara lite mat som behövdes också var jag på benen igen (säger jag samtidigt som jag har kolapsat i soffan). Cyklade alltså idag. Mitt tredje cykelpass det här året i terräng, andra var i förrgår, så ja, inte sådär super rejält förbered. Men vilket jäkla bra pass det blev och som grädden på moset kom jag 4:a av 20 tävlande i damklassen. Jag och Malin fick inte riktigt nog av att cykla så nu ikväll har vi cyklat omkring lite varstans, glass blev det också. Mysigt och en sån himla varm kväll. 
 
Igår hade vi pannkakskalas vilket var väldans trevligt. Sen så spelade vi volleyboll och efter det fanns inte ens krafterna för att hålla ögonen öppna under en film. Slumrade till i Malins soffa innan jag pallrade mig ca tio meter till min egna lägnhet. Somnade om ett tag tills plingan gick i falsett. Halvt sovande fick jag tag på de skyldiga men ändå, ändå skulle plingan fortsätta plinga och ägget på fönstret komma. Nej, men det var väl också kul hehe ;) Åsarna liksom, vad kan man inte räkna med? 
 
 
Min snabbcykel och jag själv på upploppet med Linnea bakom kameran. 
 
 
Mina nya skor som jag älskar och jag i förrgår när jag tränade inför dagens tävling. 
 
 
 
 

ÅSARNA MTB CHALLANGE

Helt slut efter att ha tävlat i mountainbike idag. 19 km. Backigt och på tok för varmt.


BLEV LITE NERKÄRAD I BILDEN

 
 
 
 

L Ö R D A G

 
 
Har tänkt varenda dag, nu ska jag blogga, knäppt på datorn och sen? Då vet jag inte riktigt vad som har hänt. Jag vet åtminstone att igår var en väldigt bra dag. Skolan flöt på, vädret visade sol på eftermiddagen och vi hade cykelpass. Så himla, himla, sjukt underbart var det. Njöt 99,9% av tiden. Resterande procent försökte jag rädda mitt liv i utförsbackarna som inte var i min smak. 
 
Efter det himla, himla, sjukt braa träningspasset så gjorde jag glass. Och chokladbollar. Inte sån här efterrättsglass utan mer mellanmålsglass och även det var så himla, himla sjukt bra. Kanske visar recept så småningom. Efter hela allt det här så grillade vi mellan längorna. Musiken var hög, elden varm, vännerna många och maten god. Vilken toppendag! 
 
 
 

LÄGER AUG. 21

 
 
Vi har läger här i Åsarna. Det började i måndags och klockan tre kör vi sista passet. Fm bestod av löptest, PerNia vilket inte är att leka med. Efteråt hade vi annorlund men sjukt kul styrka! Har även hunnit bytt kläder tre gånger sen passet pga nersprutad med vatten, nämner inga namn ;)). Livet är tufft ibland och imorgon blir det tuffare för då drar skolan igång igen. Lider egentligen inte så mycket men flowet vi är i nu är så jäkla skönt. Träna och ha skoj liksom. 
 
Igår tittade vi på skräckfilm igen efter ett uppehåll på ett helt sommarlov. Sen gick vi i rosa huset. Livrädd, panikslagen men ändå mysigt haha. Känns väldigt konstigt att vi inte bor i samma lägenhet som förra året. Det känns liksom så fel, det är ju vår. Saknar det lite samtidigt som det är sååååååååå skönt att bo själv.
I-landsproblem typ. 
 
 

AUG. 18

 Visst är hösten bra härlig? Bilden är fin och stället är en favorit. 
 
Åå så roligt det var att träffa vännerna igen, lyckorus. Spenderade kvällen med dem. Fick en försenad födelsedagspresent av Malin i form av så himla små och fina pajformar, verkligen helt underbara. De kommer absolut visas här men för tillfället är min kamera på´ett eget äventyr. Måste försöka lösa det...
 
 

SISTA LÖRDAGEN PÅ SOMMARLOVET

 
 
 
 
 
I tisdags åkte jag, mamma, Alma och Axel till Åsarna för att fixa det sista och till sist lämna mig. Vi har gjort en hel del, tränat, fjällvandrat, shoppat, plockat blåbär, shoppat mer och fyllt min frys. Taaaaack mamma! Nu har de åkt hem igen. Så är ganska tomt och tyst i min lägnehet nu. 
 
Idag så har jag och Axel kört rullskidor på banan. Det är inte det lättaste att hänga på en speedad lillebror på sprintintervaller som har tävlingsrull hehe. På måndag har vi läger och nu börjar alla rulla in här på Ängesvägen. trevligt, trevligt. Hörs... 
 
 

UPPKOPPLINGEN ÄR SÅDÄR

Mitt wifi funkade inte riktigt än så därav bloggningen. Återkommer inom kort. Kram.


ALLTING HAR ETT SLUT

Imorgon åker jag tillbaka till åsarna igen. Börjar inte skolan förrän torsdag om en vecka men ändå. Jag gillar åsarna. Jag längtar lite efter kyla, andas in fjälluften, ha nära till de bästa träningsmöjligheterna och att få bona in mig.

Idag har jag fixat och trixat med det sista och även hunnit med en shoppingrunda. Tror alla pusselbitar börjar falla på plats nu.


DET ÄR DETALJERNA SOM RÄKNAS




GÅRDAGEN

Igår stack jag ut vid åtta på rullskidor och när klockan slog elva hade jag redan ätit lunch. Vid vanlig lunchtid åkte jag fram på marknad med mormor och hittade en krok till lägenheten. Inget mer, inget mindre. Fick även en sådan himla fin matta som mormor hade vävt till mig, helt fullkomligt kär. Senare denna dag åkte jag och Olivia till älven och pratade i det underbara vädret. Det var varmt samtidigt som man kände att hösten vilar runt knuten. Att prata med någon med samma längtan är inte svårt. Timmarna flög och de fortsätter de att göra.

Nu är jag vaken än en gång innan åtta. Lika bra. Snart är lovet slut och jag bryr mig inte.


OM EN TRIPP TILL SUNDSVALL OCH TILLBAKA

 
 
 
 
 
Det var fredag. Jag hade jobbat mitt sista pass för den här sommaren. Om det inte vore för att jag hade bokat en tågbiljett till Sundsvall så skulle jag ha stannat kvar längre. För högen med drickapallar var enorm och den ville tydligen aldrig minska. Med lite dåligt samvete blev jag skjutsad till staden, men innerst inne var jag så himla glad, så lycklig över allt roligt som skulle hända de kommande veckorna. 
 
Mormor och morfar körde mig till stationen. När jag hade hittat en bra plats på tåget så kom mormor och morfar på för att kolla att det hade gått bra, gulliga dem. Sedan rullade tåget mot destinationen Sundsvall. Efter cirkus en halvtimme hade jag redan ätit upp min sallad, min fruktsallad och mitt paket med vindruvor. Det var bara till att rulla tummarna eftersom internet visade E i princip alla tjugotvå mil. 
 
När jag klev av på stationen följde jag med strömmen. Gick längs tågrälset bland havet av folk, kanske lika virriga och förväntansfulla som jag. Sen kom hon. Dök upp bara sådär. Kändes som att det var en evighet sedan jag så henne sist. Tänk vad mycket som händer under en sommar. 
 
Malin bodde fint. Det var så himla roligt att se hur hon hade det och även fast vi inte gjorde så mycket anmärkningsvärt under helgen så hade vi det så himla bra. Vi åt god mat, köpte glass på kiosken, tränade såklart, vandrade omkring, badade, solade, var med om världens oväder och pratade om viktiga saker in på sena natten. 
 
På söndagen tog vi tåget hem till mig. Här hemma tittade vi på filmen ego (sååååå bra), badade, tränade, blev bjuden på middag, åt inne på church i stan, tittade omkring och var på Larz Krizters. Sådana himla bra dagar, tackar Malin! ♥
 
 

NÄMEN HALLÅ DÄR

Tänkte nu slå till med ett riktigt inlägg. August har det visst hunnit blivit. Under mina näst intill bloggfria veckor har jag:
 
♥Jobbat min sista jobbdag.
♥ Varit och hälsat på Malin utanför Sundsvall. 
♥ Malin har hälsat på mig. 
♥ Varit i Åsarna och flyttat in. 
♥ Varit på elitläger i Storhogna en vecka. 
♥ Varit i Göteborg, bott på hotell och gått på Liseberg. 
 
Det var de största grejerna men sedan har jag självklart hunnit med allt annat somrigt som man kan göra mellan himmel och jord. Bilder från allt det här kommer att komma med jämna eller ojämna mellanrum. Det kvittar, än är det sommarlov och jag lever. 
 
Jag har...
 
 
...varit ute på en tre-timmars löptur som avslutades med smultron.
 
 
...sommarjobbat hos farmor, som för övrigt är min trognaste bloggläsare, kram till bästa dig farmor. 
 
 
...ätit sommarlunch hos farmor och tränat x antal timmar på min cykel.