PERFEKT HALLOWEEN

Ja jag vet att det är halloween idag (torsdag) men eftersom att vi har skidtävling ikväll hade vi halloween igår. Vadå träningsfreak, längdfantast, whatever?! Halloween var iaf hur bra ich kul som helst :D 

Började med ett rullskidspass på fm och det var finväder. Tummen upp! 

Sen kom farmor och då gick vi ut till vårt speciella grillställe i skogen och åt lunch. Söt-Axel var grillmästaren. Farmor hade även köpt med sig vinegum och en massa choklad från Eckeröbåten som vi fick. 

HALLOWEENUTKLÄDNAD. Jag sminkade oss allihopa och blev riktigt nöjd med Axels skräckclown-sminkning. Fler bilder kommer definitivt att komma då jag knäppte kort med min systemkamera. 


Tanken var att vi skulle baka halloween-cup cakes...

...men det blev lite för söta och färgglada hehe. Hur goda som helst i vilket fall. 

På kvällen tittade vi på först Scooby Doo och sen Alvin och gänget 3, superbra filmer haha! Jag hade även köpt inte så lite som 1,7 (!) kilogram godis!!!! Så vi åt tills vi inte mådde sådär jättebra. Efter filmerna spelade vi GTA 5 som jag blev beroende av så det första jag gjorde imorse var att springa in och väcka Axel så vi kunde fortsätta att spela. 








RULLSKIDSINTERVALLER, HÖSTRUSK OCH ANNAT KUL



Tog mig ut på ett intervallpass idag trots att hjärnan ville allt annat än att åka ut i ruskvädret. Men som sagt, ibland måste man koppla bort hjärnan och grisa sig igenom det som ska göras. Så det gjorde jag och jag ångrar mig aldrig när jag väl är ute, jag ångrar mig bara när jag inte tränar. Enkelt ekvation. 

Mamma gjorde gudomligt god kvällsmat idag. Alltså sådär sjukt god så man bara äter, äter och pang; paltkoma. Det var kycklingrullader med mozzarella, super god sås, ris och isbergssallad med spenat, mmmm så gott det var. Sjukligt gott. Nog om det. Hela kvällen har jag varit med Ingrid. Om jag skrev att Alma är den person jag skrattar mest med så måste nog Ingrid knipa andraplatsen tror jag. Kanske är det för att vi ses så sällan eller så är det helt enkelt bara så, tror på det sistnämnda. Imorgon är en ny dag med nya fantastiska möjligheter, godnatt...



DAGARNA SLUKAS UPP I ETT SVEP

Åååh vad härligt och kul det var att se Ida, Ida, Frida och Olivia igen! Vi satt bara i min husvagn, åt massa gott, pratade och skrattade medan regnet smattrade mot taket. Behövdes inget mer. 



Alma skulle renovera sitt rum så igår kikade vi på tapeter. Mamma och Alma var väldigt anti alla jag visade men tillslut hittade jag en som föll dem i smaken, såklart inte den jag tyckte var finast. Den med ankarna på skulle jag inte tacka nej till direkt, underbart fin.

Förutom att leta tapeter gick vi en sväng på stan, åt lunch på ett café och handlade godis (massvis) på city gross tills halloween. 

Lyckan igår var ändå när pappa kom med mina nya skidor. Såååååååååå glad jag blev. Kan inte bärga mig till att få testa dem. Efter kvällsmaten bakade jag och mamma knäckig äppelpaj, mums. Kvällen avslutade med att busa och skratta med Alma. Skrattar aldrig så mycket som jag gör med henne, somnade även hos henne. Vaknade nyss och Alma är borta, kanske trängde ut na'...


MÖRKARE TIDER



Känns som dagen har varit i en evighet för att man vred fram klockan imorse. Idag avslutade jag min högvecka med ett långt överkroppspass med Axel, den sista kvarten var riktigt slitsam men nu är jag nöjd. Igår kväll åt vi god mat hos mormor och morfar och sen tittade jag, Axel och Alma på någon film och åt en massa popcorn. 

Nu kokar mamma tomtegröt som snart ska ätas upp, en favorit. Sedan kommer tjejerna hit och då ska vi ha myskväll. Längesedan jag såg alla så ska bli riktigt kul! :D 



26 NOVEMBER

Så här fint var det i tisdags när det snöade utanför längorna. 
 
 
Linnea på rullskidor under vårt sistapassetinnanlovet- pass // JULMUST♥
 
 
Kokade toscaglasyr på vedspis som sedan hälldes på den gudomliga toscakakan. 
 
 
Finvädret som var på mormor och morfars gård igår + morfar. 
 
Drog ut vid nio på rullskidorna imorse. Tyvärr var inte vädret lika som igår utan det var grått, mulet och småduggade lite. Det var bara att koppla bort huvudet och låta kroppen göra det den skulle. I vinter kommer jag tacka mig själv när jag står på starlinjen men idag var det verkligen inte roligt. Någon vecka till står jag ut med barmarken men sedan ska jag ha snö. Punkt. Idag fyller min älskade mormor år så ska åka dit lite senare, grattis!
 
 
 

HÖSTENS VACKRASTE VY



Igår när jag kom till Gävle så hämtade morfar upp mig och skjutsade mig hem till dem. Där var syskonen och mormor hade gjort ärtsoppa och pannkaka vilket inte kunde komma mer lägligt. När vi hade lunchstopp i Ljusdal så orkade jag nämligen inte hoppa av bussen och äta för jag var så sjukt trött haha. 

Idag så bakade jag och mormor tosca-kaka för att hon hade namnsdag och sedan hjälpte jag morfar att kratta löv. Det var underbart väder utomhus, höstens absolut vackraste sida. Efter lunch hämtade mamma mig och då åkte vi hem och packade upp allt innan vi åkte till trädgården, handlade taco-saker, hämtade Alma mm. Det bästa av allt var att jag körde och det går hur bra som helst nu!!! Kungligt. 

Ikväll så drack jag min första julmust, enda läsken jag tycker om. Alma bjöd på en väldans rolig dansuppvisning i sin onepiece, trodde jag skulle avlida. Så skönt, roligt, härligt, mysigt och allt vad det kan vara att vara hemma :D !! Är jättetrött så blir tidig kväll, godnatt.




HEM NÄSTA

Då har jag efterlängtat HÖSTLOV!! Den här veckan blev som jag trodde, tuff men nu kan jag slappna av och vila upp mig. 

I tisdags körde vi överkropp på fm upp mot klövsjöberget och det var ett riktigt jobbigt pass. Sen åkte jag till skolan för lunch och tog nästan direkt bussen hem sen för att träna mitt andra pass denna dag. Men det hade börjat snöa!!!! Blev några centimeter och riktigt fint ute men det resulterade i att jag fick köra mitt träningspass på testcykel. Ettorna trotsade vädret och körde rullskdor i snöstormen vilket är en historia i sig ;) på kvällen var jag och Linnea super flitiga och jobbade matte enda från 18-22. Sedan var man inte helt klar i hjärnan. 

Igår (onsdag) hade jag och Linnea en genomgång om cirkelns ekvation på matten och vi fick bra respons så jag är nöjd. Vid två lämnade vi plugget för att träna. Jag körde spinningintervaller med Sanna och Ellinor och efteråt cross-fit som Gabbe och Gustav höll i. Det var roligt men så j**la jobbigt. Efter träningen drog jag direkt till ski center för att fylla på med energi. Satt där med Linnea, Hampus och Filip i säkert en timme för alla var så trötta efter intervallerna och brutalstyrkan. Sen spelade vi kort tills jag kom på att jag kanske borde packa, duscha och diska. Vid elvatiden kunde jag dra igen blixtlåset på väskan (efter att jag suttit på den). 

Imorse drog jag och Linnea ut på rullskidorna vid halv åtta för att köra ett långpass. Det var mörkt när vi stack iväg och det var så mysigt!!! Det blev ett riktigt slitpass. Känns verkligen att vi är inne i den tyngsta och grisigaste perioden nu. Nerkörd i botten helt enkelt. Varenda muskel skriker efter vila och varenda staktag var en kamp för livet. Har särskilt ont i Gluteus Maximus, Latisimuss Dorsi, Triceps Brachii, Rectus Abdominis och Trapezius och ja jag kan nu musklerna på latin! Nu är det i alla fall vila i en dag innan högveckan fortsätter. Så nu sitter jag på bussen på väg hem. Tog ledigt från skolan idag och imorgon för att få några extra dagar hemma vilket betyder myyyyycket. Bilder kommer, hörs. 


KÄMPA IN I KAKLET


Bloggen kan bli lite lidande denna vecka på grund av att jag har på tok för mycket att göra innan lovet. Nej inte för mycket, mer precis så mycket att jag hinner göra allt och andas därimellan. Ska inte klaga för allting går allmänt bea nu och lovet kommer inte sitta så fel det heller. 

Körde rullskidor enda in i hallen idag för att hinna se halv åtta hos mig, bästa programmet. Efter skolan och en tallrik gröt stack jag ut och körde intervaller på rullskidorna. Sen blev det mörkt. Bäcksvart. Tänker aldrig mer åka på rullskidbanan i mörker, det var lite för äventyrande, hehe. Nu ska jag fortsätta följa mitt hinnamedalltinnanlovetschema vilket säger att jag ska se på "Stolthet och fördom". Hörs hej. 



19 OKTOBER


Idag gjorde jag en frukostkaka till frukost. Den var jättegod men jag ångrar mig alltid att jag inte åt gröt istället, gröt är godast, mättar längst, minst disk och går snabbast att göra! Bäst på alla sätt. Ändå tror jag alltid på helger att jag vill äta nåt annat haha. 

Idag är ingen vanlig dag för det är min smurf-vän Olivias födelsedag. Kan tyvärr inte ge dig den där bamsekramen du förtjänar men du får ha en jäkla bra dag så ses vi på lovet. Nu ska jag ut och gå med Linnea i det fina vädret. Igår snöade det dessutom, kände mig som en liten unge på julafton. Tyvärr landade det knappt på marken men lyckan var ändå total. Hörs. 



DE SENASTE VECKORNA I BILDER

Längesedan jag lade upp några riktgit bra bilder på vad jag har haft för mig, dvs de stunder jag tycker är värda ett foto, så nu kommer det. 
 
 
Dog i soffan efter dagens stakpass, äääääntligen helg. // Mina mönstrade tights som jag gillar lite extra. 
 
 
Plump-protokollet som ett minne av att jag vann (händer ej ofta, fråga pappa). // Godishyllan på handlarn som vi besökte igår kväll i väldan hast. 
 
  
Erik kan det där med att dricka vatten, och bygga torn, och rasa tornet... // Linnea har skaffat ny frippa och är gudomligt söt när hon äter, puss. 
 
 
Hade min favvo-barbie som inspiration när jag färgade håret. Nej inte direkt men mamma tyckte det var kul.
// Rufset innan toningen. 
 
 
Snabbakade wienerbröd i mikron och mjöd M&M på fika. // Hembakad pizza= paltkoma x2000. 
 
 
Matteplugg på bussen på väg hem, roligt stundvis. // Min broccoli-pasta-soppa-sås med grönsaker, japp. 
 
 
Jag och Linnea pluggade anatomi, alltid lika skruvat när helan&halvan är i farten. // Favorit i repris. 
 
 
 
 
 

FREEEEEDAG ÄNTLIGEN


Linnea på dollar hahahahaha. 

Kom precis hem från skolan. Slutade halv tolv, åt lunch och sen åkte jag, Linnea, Madde och Martin och handlade i Maddes söta lilla golf. Tog även en sväng in på dollar på vägen hem för att köpa godis till idol ikväll. Nu ska jag ut och åka rullskidor med Madde och Linnea sen blir det tacos. En väldigt bra början på en väldigt, väldigt efterlängtad helg! 



VINTERN ÄR PÅ VÄG

Imorse åkte jag rullskidor. Åkte själv i kylan och kunde blicka ut över fjällen och skogarna. Det var ett sådant härligt lugn, precis som om ingen hade vaknat ännu. Sådana pass är sköna. Sen tog jag en lååååång dusch innan jag åkte till skolan och åt lunch. 

På eftermiddagen skrev jag engelska prov så nu är det ur vägen, väldans skönt. Sedan gick jag till sjukgymnasten och fick glada besked. Tror mitt liv har vänt till det positiva nu :D Sen så var det ännu ett prov som skulle bockad av, anatomi och fysiologi. Gick utmärkt det med! Sen har jag spelar kort hela kvällen med ett litet avbrott när vi åkte till handlarn och kaoshandlade godis, haha. Höjdpunkten var när jag vann på plump. 

Imorogn är det matte på fm, hamburgare till lunch och sedan ska jag och Linnea handla välbehövliga mängder socker till vårt filmmaraton av blandande favoriter. Känner på mig att helgen blir den bästa på länge, godnatt...



SEXTONDE OKTOBER TVÅTUSENTRETTON


Idag var vi på en föreläsning på media center hela förmiddagen. Fredrik Lagerholm var personen som höll den och den var så himla bra. Han berättade om sin resa när han för ca 1 år sedan sprang 630 mil på 100 dagar. Helt sjukt att an klarade det. Riktigt intressant att höra hur han tänkte och resonerade, verkligen imponerad. 

Efter det gick vi till skolan och åt lunch sen åkte vi tillbaka till Åsarna för träning. Jag körde spinning och jag tror aldrig jag har svettats så mycket. Jäkligt jobbigt men även lika kul. Efter det körde jag cross-dit med resten av gänget. Det är roligt att köra lite omväxlande träning! Har även bytt ut foppatofflorna mot converse haha. Nu förbereder jag mig mentalt för en pluggkväll. Igen...



PLUGGVECKA

Ännu en matbild, jag vet. Åt i vilket all tomtegröt idag som mamma har gjort, så himla gott och det får mig att längta till julen. 

Annars, åkte rullskidor på fm med Linnea i 4 minusgrader men det var ett himla härligt pass. Sen körde jag styrka så jag kunde knappt äta på skolan för jag var så skakis i armarna... Skönt ändå. På skolan pluggade jag engelska och det fortsatte när jag kom hem, och matte och anatomi + tvättning och städning. Tanken var att läsa mer anatomi nu men snapchatten distraherar. Imorogn ska vi bara på en föreläsning, äta lunch och sedan hem och träna så det ska bli skönt. Godnatt. 



HEJDÅ MÅNDAG, HEJDÅ

Den här måndagen var verkligen inte den bästa. Tröstade mig själv med gott kvällsfika och halv åtta hos mig på teven. 


TILLBAKA

Nu är jag tillbaka tror jag. Den här veckan har varit tuff. På alla plan. Jag har cyklat och kört styrka drygt 15 timmar medan jag räknat obegriplig matte, pluggat muskler på latin och läst litteraturhistoria på engelska. Mitt i allt det här så skulle jag försöka att samla energi till nästa dag, som såg nästan exakt likadan ut som den förra. Med bara en massa dryga måsten och inget gick min väg...

I torsdags kopplade jag bort det under kvällen och åt ubergod tacos med Malin och i fredags åkte jag hem. Var så himla lycklig när jag satte mig på bussen och åkte 34 mil söderut. Det var en sådan lättnad! Helgen har varit skön. Bara varit hemma, övningskört, gått på stan, tränat, ätit, bakat, sett film och framförallt tonat (!) håret. Japp nu är jag mörkhårig. 



HEJDÅ EN STUND

Tar en bloggpaus. Får se när det dyker upp något inlägg, ha en fin höst så länge. 

KREATIVITET


Idag på skolan så skulle vi redovisa en bok på svenskan. Det roliga var att vi fick måla, sjunga, spela teater eller vad det nu kunde vara för att framföra handlingen i boken. Jag valde att måla, har saknat det. I hela högstadiet hade vi 3-4 timmar bild i veckan så kanske inte så konstigt. På bilden är min och Linneas fina teckningar. Sedan redovisade vi utomhus med lite takbyggare och småbarn som distration. När jag kom hem stacka jag ut och cyklade lite igen och körde ett styrkepass med Madde. Har även helg nu för vi behövde inte gå till skolan imorgon men överväger att göra det ändå bara för att det är tacobuffe till lunch. 



VACKRA MORGON

Började morgonen med cykelintervaller. Så himla jobbigt, var alldeles skakis efteråt men härligt var det. Jag älskar känslan när jag har tagit it mig totalt, underbart. Efter intervallerna kunde jag värma ned och bara njuta av det vackra landskapet. Som en saga. 
Det är så härligt med morgonträning. Att vakna, äta frukost och sedan gå till samlingen i ÅIK-stugan. Alla är sådär lagom nyvakna och otaggad på att träna. Det är ett mysigt lugn att sitta där på samlingen och lyssna på vad tränarna har att säga. Sen sticker man ut, tränar det man ska och sakta börjar tröttheten bytas ut mot nöjdhet. Efter passet går man hem, duschar, innan vi åker till skolan och äter av den goda lunchen (oftast). Efter det är man liksom redo för att plugga. Tisdagar och torsdagar är helt klart härligast! 



MITT I VECKAN

Imorse visade termometern 2,5 minus. MINUS!!! Lika bra det, då kommer snön snart. Efter skolan så tränade jag crossfit med alpinarna för att jag inte kan springa. Vi körde 27 minuter brutalt jobbig styrka utan vila. Var nästan skakis efteråt men kul var det :D nu har jag ätit och ska se vad åsarna erbjuder för äventyr ikväll! 


FÖRSTA OKTOBER



Kan medge att oktober kunde börja bättre. Det känns som jag inte har vaknat än för morgonen blev så stressig. Hur vet jag inte. Tränade på fm iaf sedan kom jag till skolan vrålhungrig. Vad serveras? Jo potatisbullar och bacon. Hatar verkligen båda. Sen så skrev vi rapport på svenskan som gjorde mig snurrig i huvudet. Skönt att komma hem då men hann bara vara hemma en kvart tills vi hade teori på sepcialidrotten. Vi pratade muskler på latin som bara gjorde mig ännu snurrigare och energidepåerna låg på minus. Fick sedan äntligen äta (bilden högst upp). Kryddan är en favorit! Efter maten pluggade jag hela kvällen med ett avbrott på en halvtimme. Halv åtta hos mig får man ju inte missa. Min halvätna godispåse räddade min kväll till en viss del. Ska sova nu och hoppas jag är piggare och på bättre humör imorgon, godnatt!