BRA BÄTTRE BÄST

Fredag och helg. Just nu har jag så lite i skolan så det spelar inte så stor roll om det är helg eller vardag. Idag så tittade vi på JVM i skolan innan vi åkte tillbaka och tränade. Jens Burman är där och åker och han går här på fjällgymnasiet så tränarna var väl lite extra inne i sändningen kan man säga. Hehe. Efter JVM åkte jag ut och körde ett kort, kort skidpass och en halvtimmes styrka. Nu är soffan intagen. Ha en bra helg!!! 



DET BLIR ALDRIG FÖRSENT


Detta kom i ett paket på posten igår. Bara välbehövliga saker från kära mor & far. 

Igår var finalen på matkampen som vi tjejer på skidgym har haft. Mitt lag "köttfärslimpan" stod för maten igår. Det blev rotfrukter i ugn med älgfärsbiffar och tzatsiki. Mumma. Blev även tvungen att springa runt och låna ugnar lite varstans. Livet utan varmluftsugn alltså...

Dagens pass skedde runt Storhogna och skalet. Åkte runt och njöt trots att vädret inte var på topp. Slutade med att köra upp för slalombacken och resultatet ser ni på bilden ovan. Som jag skrev på instagram, slagna hjältar. 

Idag storhandlade jag. Igår när jag skulle äta kvällsfika fanns det inget gott. Inget. Passade även på att baka tunnbröd idag. Gott som få. 

Igår. Då sköt jag lite på träningen. Vi skulle skjuta in och då skulle jag skjuta på tredje pricken på den gula papp-tavlan. Jag ligger på bana två. Istället för att skjuta på den pricken så träffar jag första pricken på bana tre. Tavlan som dessutom är vit. Hur lyckas jag ens? 

Avslutar med en bild från passet idag. Vi hade precis bytt om till torrt och satt oss i bussarna när Otto säger: "vi skulle kanske ta en gruppbild". Ut i kylan, ned på marken, upp med händer, skrika och klick. Ett klick förtidigr och mina händer hann inte komma upp i luften, voilà. 

Godnatt världen. 



LUGN TISDAG




Imorse hade vi förmiddagsträning som vanligt. Men idag åkte vi inte på de gamla, vanliga spåren, utan vi körde ett spår på 28 kilometer ungefär som var lite improviserat men väldigt kul och varierat. Uppför, utför, smalt spår, brett spår, stakpartier, fina diagonalbackar, kullar, svängar, fäbodar, fjällutsikt, you name it. Det var så himla, himla underbart att åka !!! Hoppas vi kan åka 45 kilometers-spåret till nästa vecka, lite nedblåst skog måste bara tas bort först. Kan säga att detta var en perfekt start på en tisdag.

I skolan var det mer chill. Jag älskar tisdagar och torsdagar. Dels för förmiddagsträning och dels för att det är så lugnt på skolan + att jag inte har några lektioner. Idag tog vi dessutom en timmes rast haha. Igår skrev jag fysikprov och tro det eller ej men jag fick alla (!!!) rätt. Gjorde min dag! 



AVSLUTA MENINGEN

Det här ser jag fram emot... Skidskyttetävlingen på lördag, Kina-resan, studentbalen (några år kvar, i know), körkortet, skidåkning på skaren, Bråvalla, London,  listan kan göras lång. 
 
Den filmen skulle jag kunna se 1000 gånger... Svårt, men måste säga "New Years Eve". 
 
Jag har största crushen på... snö, ostkaka, Channing Tatum och marinblått. 
 
Det finns en sak jag inte kan leva utan... Min familj. Skulle ej fungera. Utan skidåkningen skulle det också vara svårt...
 
Jag skrattar alltid åt... (med) Alma och Ingrid. Alltid, i alla väder och skurar.
 
Det finns en låt som alltid gör mig på bra humör... "Strövtåg i Hembygden". Låten i sig är inte alls så glad och peppande men känslan jag får från låten gör mig alltid lugn och på bra humör. Många minnen bakom den låten. 
 
Pinsammaste saken jag någonsin gjort... Vad har jag inte gjort liksom?! Haha. Nej men svårt att komma på det absolut pinsammaste eftersom jag gör saker dagligen. Tänker inte så mycket innan jag gör saker... 
 
Om jag var tvungen att leva på en maträtt resten av livet... Pizza, älskar pizza. Med knapriga knapriga kanter och vitlöksås, mmmm. 
 
Om jag var tvungen att flytta till ett annat land vore det... Utan tvekan Norge. Dels liknar det Sverige till naturen och dels för att skidåkningen där är kanooooon. 
 
 
 

DET GÅR FRAMÅT




Racet igår gick OK. Varken bra, varken dåligt, bara ok. Var inte så trött direkt efteråt men någon timme senare kunde jag inte hålla ögonen öppna. Vaknade ännu någon timme senare av att Linnea och Elin hade kommit eftersom vi hade bestämt att vi skulle äta på ski center. På kvällen tittade vi bara på tv och pratatade. 

Idag hade vi träningstävling igen. Sprint fristil och det gick bra. Prologen och sista heatet (vi körde 3 heat) gick överlägset bäst och jag kunde trycka på och hålla i tekniken hela vägen. Nu hoppas jag verkligen att det fortsätter framåt. Efter tävlingen gjorde jag lite dödsryck, lagade mat, dammsög hela lägenheten, diskade undan all disk, tog undan julsakerna och nu ligger jag dödstrött i sängen. Tanken på att plugga till fysikprovet imorgon lockar inte någonstans. Bara att härda. Hörs. 



INGET KAN STOPPA MIG NU



Så som på bilden såg det ut på vårt förmiddagspass i torsdags. Det var kallt, på kallaste stället ned mot 25 minusgrader och ca 19 minus på det varmaste. Såklart stoppade det inte oss. I någon timme gick det, sen sa både tår, händer och röv stopp. Ute på spåret, där man såg fjälltopparna utöver slänterna, solen som höll på att gå upp, isiga träd, vitt överallt och en skär himmel skymtandes bakom topparna, det kan vara det vackraste landskapet jag någonsin sett. Magiskt. 

I torsdags så var vi omkring 15 stycken i skolan på eftermiddagen. Hur det ens är möjligt vet jag inte men det var skönt haha. Igår slutade vi halv tolv och då käkade jag och Linnea lunch innan vi tog bussen in till stan för fika och shopping. Lika trevligt som vanligt. På kvällen vallade jag skidor och var med kompisar. Om två timmar startar vår träningstävling så bäst att käka frulle och bege sig till stadion för att testa skidor. Ha en bra helg! 



KINARESA 2014

bild från google. 
 

Den sista mars lyfter planet från Arlanda. Jag, tre till elever, rektorn, två lärare och även några lärare från Mituniversitetet i Östersund ska alltså åka till Kina. Stället vi ska till heter Shenzhen och har cirka lika många invånare som hela Sverige. Med andra ord en massiv stad som har byggts upp under bara några år. Från början var det en liten fiskeby så människorna som bor där nu har flyttat dit i takt med industrin. 
 
När någon frågar vad vi ska göra där så har jag svårt att hitta svar. Jag vet vad vi ska göra men samtidigt inte. Som jag har uppfattat det så går projektet ut på att globalisera oss och ge ut en inblick om hur det är att vara ung i Sverige. Vi ska till en skola i Shenzhen där eleverna motsvarar vår ålder. Väl där kommer vi vara med på deras lektioner och även hålla föredrag om hur det är att vara just ung i Sverige. Två veckor stannar vi i Kina och under den tiden kommer vi även hinna med en del turistande och shopping (hehe). Vi kommer bo på hotell och äta med pinnar. Det är det som jag är mest säker på, haha. 
 
Resan till Kina är lång. Flyget kommer ta upp mot 14 timmar med en mellanlanding i Dubai. I Dubai ska vi byta till världens störtsta passagerarflyg, hur coolt? Sedan landar vi i Hong Kong och tar oss vidare till Shenzhen med buss som kommer ta runt timman. Jag förstår inte alls vad jag har gett mig in på men jag är helt säker på att det här är något jag aldrig kommer att ångra. Först tänkte jag på att jag inte ville missa fjälltopp-helgen haha, men vad väljer man, Bruksvallarna eller Kina? 
 
Kina, snart ses vi! 
 
 
 

NÄR KROPPEN VIKER SIG KÖR VI LITE HÅRDARE

 
 
Status just nu= död. Vi körde intervaller som planerat och efteråt mjölksyra-ryck vilket innebar att man skulle köra max tills man inte orkade nå mer, åka ned för backen och göra det ännu en gång. Tills benen verkligen inte bar längre. Efteråt visste jag inte upp eller ned och jag ljuger inte ens. Efteråt körde jag och Maja styrka. Inte vanlig styrka utan där var det också fullt ös tills kroppen inte pallade mer. Ett jäkla fokus och pannben var vad vår tränare sa att krävdes. Jag förstår vad hon menar nu. 
 
Fick en kommentar om att jag skulle berätta mer om min resa till Kina och det ska jag göra. I ett eget inlägg. Fick även en jättefin kommentar idag om att mina bilder var underbara och texten inspirerande och kommentaren avslutades med "tack för att du existerar". Kan inte annat än att suga åt mig av det och tacka för den gulliga kommentaren, det värmer, verkligen. 
 
 
 
 
 

FÖDELSEDAGSFIRANDE




21 januari var det igår. Jag hade låtsasnamnsdag och fick ett fint brev av farmor därav. En annan sak som hände den 21 januari var att Mikael/Micke/Gotland/Gottis fyllde 19 år. Så jag, Linnea och made slog ihop våra bagarhuvuden och bakade en ruskigt snygg (och god tårta) till honom. Mer än uppskattat. Hela kvällen spenderades där och det var väldigt skoj! Mer födelsedagar tack.

Nu ligger jag ännu en gång i soffan innan träningen. Intervaller står på schemat idag och solen lyser, ca 11 minus och hårda spår. Blir kanon det här. Senare efter träning ska jag iväg på tjejmiddag. Ha en bra tisdag! 

 



SNÖN FORTSÄTTER ATT FALLA

 
Pigga, taggade tjejer som skulle på tävling osv... // Glädjen på topp. 
 
 
 
Jag lever i ett vykort. Ett vykort som jag hoppas att aldrig kommer att sändas. Inte än. Inte någonsin.
 

Lördagen spenderades mestadels i Offerdal. 5 kilometer klassiskt på en bana som jag älskade och på kanon-skidor. Ändå kändes det inte bra. Snart kommer det. Snart. När vi kom hem från tävlingen var jag dö-slut men framåt åtta orkade kroppen att röra sig. Spelet "med andra ord" gjorde denna kväll.
 
Igår. Söndag och det brukar ofta ligga något negativt över det ordet. Om det nu gör det så vände jag och Linnea det till den raka motsatsen. Vi satte på oss skidorna med ryggsäckarna packade med varm choklad och smörgåsar, sedan åkte vi ut i skogen. Tror inte vi kunde ha haft det bättre. Helt seriöst. Ett kristallvitt landskap med solen som sken mellan träderna och pudersnö på sina ställen. När vi var ute på myrarna slog vi oss båda fast med att här. Just där. Där skulle vi bygga en stuga och stanna i vår evighet. I tystnaden. I lugnet. Det är omöjligt att beskriva hur vackert och hur bra det är här men kan säga med att jag just nu känner att jag aldrig vill lämna detta ställe. Aldrig någonsin. 
 
 

QUIZKAMPEN TAR ÖVER VÅRA LIV



På skolan idag räknade jag fysik. Dock tror jag att quizkampen fick mer tid än talen, hehe. Skyller på Linnea. Efter lunchen handlade jag och sedan åkte vi till åsarna. Hade vila idag men tvekade in i sista sekunden om jag skulle åka skidor ändå. Jag menar det är inte direkt lätt att vila när det ser ut som det gör ute (bilderna i föregående inlägg). Det blev en promenad med Linnea istället innan vi vallade tävlingsskidorna till imorgon. Säger bara: pappa var är du?! 

Nu håller jag på att baka bröd (duktig jag vet). Sen så ska jag ha middagsdejt med Linnea och Malin. Annars är kvällen oklar. Förmodligen tidig kväll eftersom det är tävling imorgon, köööttaaaaa. Hejdå. Ha en fin helg! 



JORDENS VACKRASTE PLATS JUST NU










Ett vinterparadis utan dess lika. Mår så himla bra av det vita guldet. Underbart. Njut av bilderna. 



SKIDOR DYGNET RUNT

 
Kina-pinnar i håret, kan ej förstå men snart åker viiiiiiiii
 
 
 Foto av Linnea. Jag på en tävling och sedan Hampus på skidskyttevallen. 
 
Intervallerna igår blev inte som jag hade tänkt mig. Istället för klassiska skateintervaller blev det skidskytte-heat. Så jäklans roligt. Första gången någonsin jag sköt med puls och nu ska jag även vara med på en sån tävling om några helger. Skyttet gick riktigt bra för min del, sköt fullt en gång faktiskt dock med stå-prick och jag låg, men ändå. Det är kul att byta ut det vardagliga mot något nytt för att få variation i träningen. Dessutom var det längesedan jag var så slut som jag var efter den träningen. Somnade så fort jag duchat hemma och vaknade någon timme senare. 
 
Idag hade vi distanspass på förmiddagen med inslag av överkropp. Stakade på ganska hårt runt milen och körde sedan ett till varv i lugnare fart innan det bar av hemåt för att ducha och åka till skolan. På skolan satt jag i fiket första halvtimmen och tittade SM i längdskidor. En lärare kom och fråga om vi inte hade lektioner. Jo sa vi och då sa läraren, okej men kom när skidorna är slut då. Haha. Chill. Efter skidorna avslutade jag en engelska kurs som egentligen skulle vara klar innan jul men nu är den ääääntligen klar. Nu är det vila-äta-film-fika-läge med Linnea. 
 
 

SNART INTERVALLER



Gick i skolan på förmiddagen. Vi hade kick-off med fjällmasken idag och temat på maskerade avslöjades "film". Så får klura på vad jag ska hitta på. Annars så skrev vi i visum så vi kommer in i Kina så det är väl bara att hålla tummarna haha. Efter lunchen fick vi skjuts till Åsarna och jag upptäckte efter att jag satt på mig pjäxorna att det var några minuter tills det var samling så jag strandade i soffan. Skönt. 13 minus ute och intervaller ska avverkas. Hörs. 



ETT VINTERPARADIS



Nu har vintern äntligen, äntligen kommit. Kom hem vid fyra efter skolan och då lagade jag mat och åt med Linnea och Malin. Vi övade på att äta med pinnar och det tog väl bara sådär en halvtimme :') sedan vallade vi till imorgon då jag ska åka långpass på klassiskt på förmiddagen. Att termometern visar ned mot -20 grader är väl det sämsta just nu. Annars underbart med snö. Nu är det idrottsgalan, även det underbart.



J-CUP

 
Kvällsfika mmmm.
 
 
Lekte lite i slalombacken i sådär 15 minus. 
 
 
Gotlands fina vallabods-skylt (Hedesunda står med yttepytte litet) // Genomfrysna tjejer efter sprinten. 
 
Klockan sju i fredagsmorse rullade bilen med mig, bror, pappa, Olivas pappa och syrra till Idre Fjäll. När vi kom fram hade JVM-testet körts men jag avstod denna tävling. Istället åkte jag banorna på eftermiddagen och sedan var det bus med klubbisarna. SÅÅÅ roligt att bo med klubben igen!!!!!
 
Lördag morgon så skulle min prolog på sprinten starta 09.09.30. Började värma upp och hör sedan att starten flyttas fram en timme pga kylan. Tror det var upp mot 19 minusgrader, brrr. Samma visa en timme senare. Vid frukostbordet på morgonen skakade jag nästan av nervositet och jag som aldrig brukar vara nervös. När sedan starten blev så långdragen blev jag bara less och allmänt otaggad. Så prologen gick inte nå bra. Jag och Olivia var helt genomkylda så vi åkte till stugan och värmde oss. Och sov. Och tittade på vines. Och åt. Senare på kvällen var tanken att jag och Olivia skulle få skjuts till Ica, köpa glass, gå till Gotlans vallabod, få skjuts hem. Istället köpte vi plastpåsar och åkte på vägen. Sedan hittade vi sopsäckar och åkte upp till slalombacken och racade. Jäklar vad kul det var, men kallt hehe. Någon/ några timmar senare kom vi till stugan med glassen hehe. 
 
Idag, söndag var det 10 kilometer fristil masstart. Hade ingen känsel i fötter, ben, rumpa eller överkropp när jag kom i mål. Ögonfransarna var fulla med is och jag frös allmänt mycket. Loppet gick ändå helt okej men jag var inte så trött i mål. Det gick verkligen inte att ta i riktigt, tävlingsfarten försvann med värmen liksom. Sedan åkte jag med Ellinor till Hede och fick mat innan vi åkte till Åsarna. Löptur med Linnea och tacos med Malin avslutade denna kuliga helg. Kanon. Nu är jag sugen på att gå till skolan hehe (kommer ångra att jag sa det här imorgon när jag sitter i bänken och fattar noll av fysiken...). Det braiga med att vi startade tidigt idag, nio, var att vi slapp städa stugan, ehehe....
 
 
 
 
 
 

SOMMARBILDER I VINTERMÖRKRET

Det är häfligt att blicka tillbaka. Att få återuppleva minnen som man har lagt lite åt sidan. Oftast är det just då, då när jag blickar tillbaka som jag inser hur underbart bra jag har haft det. Tyvärr. 
 
 
 
Myrintervaller. // Cykeltur på kvällen.
 
 
Ring efter båt. // träning. träning. träning. 
 
 
skogens goda. // Liseberg. 
 
 
Middag på church street med. // Elitlägret. 
 
 
Elitlgret åter igen. Tuffaste sommarlovsveckan fysiskt. 
 
 
Vackra ön. // Ida cyklar hem i skymmningen. 
 
 
Cykling på min kära snurra. // Träning uppe i Sundsvall hos Malin. 
 
 
Fruktgott. // Strafftunering med pappa och Axel. 
 
 
Sandsnäsfika med Emil, Ida och Frida. // Fika på nyfiket med Ida. 
 
 
Fotbollstittande med Erik. // Jag själv på långpass med mountainbiken. 
 
Inser att min sommar var bra. Mer än bra. 
 
 

HORSES

 
Ridträning med Alma igårkväll. Hon red och jag agerade fotograf. Det roligaste var när hästen gjorde som den ville och stuntadet helt totalt i vad tyglarna sa, ganska coolt att våga bestämma själv trots så många puchningar från olika håll och kanter.
 
 

DRÖMMEN OM SOTJI



Kunde inte fått en bättre start på dagen. När jag klev upp efter nio nån gång bakade jag bröd och åt FRULLE framför "drömmen om Sotji". Vilket underbart program och inspiration. 



SKIDBILDER

 
 
Fina och mindre fina bilder från helgen. Igår åkte vi skidor i Högbo. Det var mer vattenskidor än skidor, helt seriöst. Knöt istället på mig skorna och sprang för det var meningslöst när det sprutade vatten om pjäxorna där vi snurrade runt på 2 kilometersslingan. I helgen som kommer är det J-cup i Idre därav är jag hemma och inte i skolan. Ska bli kul att komma till snön igen trots att jag såg den senast i söndags. 
 
 
 
 
 
 

BILDER FRÅN STHLM

 
 
 
 
-the superforks-
 
 
 

LA STOCKHOLMA


denna bild får bli startskottet för det jag nu ska berätta. 

Direkt efter tävlingen, dvs när prisutdelningen var över, avåkningen avbockad (som för övrigt var himlans trevlig och gjorde mig på bäst humör) och energin påfylld så packade vi väskorna och sa hejdå till Guldbyn. 

Sen på måndag morgon tog jag ganska spontant tåget till Stockholm med Hanna och Fredrika. Vi kom fram vid elva tiden ungefär. Då strosade vi omkring lite på stan (applåd att vi klarade oss fram hehe) innan vi strandade oss på Espresso House och fikade i cirkus tre (!!!) timmar. Bella och Gustav från språkresan joinade oss efter ett tag vilket var huvudmålet med stockholmstrippen. Vi pratade och skrattade åt allt. Inget hade förändrats trots att det var ca 1,5 år sedan vi sågs. Väldans härligt. Sedan spelade vi laserdome (heeeelt sjukt kul), gick på top-shop och McDonalds så det blev som det var i England ! Haha. 

På kvällen åt vi middag på Jensens Beefhouse och satt där jättelänge. Sedan tog vi tunnelbanan och bussen hem till Gustav där vi kollade på film, käkade glass, dansade vår EF-dans och skrattade tills tårarna rann och magen krampade. Helt underbart. När vi skulle åka buss/ tunnelbana lekte vi dumma norrlänningar och alla turer blev mer eller mindre gratis. Idag lämnade vi stockholmarna och tog tåget norrut. Gävle om två stationer och ikväll ska jag  åka skidor. Lycklig. 

Stockholm är mysigt på sitt lilla vis. Mycket människor, många intryck, god mat, bra shopping. Allt bli bra med underbara vänner. Trots alla dessa positiva saker så räcker det gott och väl med att vara i huvudstaden i 24 timmar. Det är lagom för att njuta och även att inse hur sjukt bra jag trivs med att bo i fjällen. I skogen. I Guldbyn. Skulle inte vilja byta det mot något i världen. Tack finisar för detta reunion-dygn! 





SISTA ETAPPEN



4 km skate i Åsarna var det igår. Upploppet tog död på mig, så himla, sjukt, brutalt jobbigt. Okej banan var också jobbig. Det roliga (ironi fast ändå inte) är att idag är det två varv på samma bana = 8 km skate på en bana med mardrömsupplopp. Bara att bita i. 

Några timmar efter tävlingen åkte jag ut igen för att testa mina skiathlon-pjäxor. Körde med pannlampa och skulle ta en genväg på ett ställe. Såg dock inte (konstigt det var ju mörkt) att det satt ett band för spåret. Hann precis inte ducka så både pannband och pannlampa flög av samtidigt som pannan fick sig en liten snärt. Snopen blev jag haha. Nu ska jag käka FRULLE och sedan bege mig till skidstadion. 



TILLBAKA PÅ SNÖ



I förrgår åkte jag till snön igen. Underbart att kunna åka skidor och särskilt i mina nya pjäxor och på nya skidor eftersom mina hälproblem nu är ett minne blott. Igår körde vi ett lugnt klassiskt pass på skalet för att testa lite skidor osv. På eftermiddagen bara slappade vi + bakade himlans gott bröd. 

Tidig morgon idag eftersom det var tävlingar. I Hede gick första etappen av touren som vi åker den här helgen. Det kändes inte alls bra tyvärr. Bästa är att jag har nu 3 tävlingar kvar att ta revansch på varav en om några timmar i Vemdalen. Elljustävling klassiskt stil och det ska bli riktigt skoj eftersom det kommer att kännas som en serietävling. Hörs. 



NYÅRSAFTON

 
 
mitt i allt skratt glömde jag liksom bort att ta bilder hehe, några blev det. 
 
Avslutade 2013 på absolut bästa tänkbara sätt. Vi var ett gäng som träffades och åt mat och en massa annat. Alltså jag mår så sjukt bra och har så himla roligt med er, kan ej beskriva, guldvärt var det igår. På eftermiddagen var jag inte ett dugg taggad, kände att jag bara ville stanna hemma men så glad att jag inte gjorde det. Det sista timmarna på 2013 och de första timmarna på 2014 blev awesome. Åååhhh. 
 
 
 

FRÅN JÄMTLÄNDSKA, MÖRKA SKOGAR TILL ÖPPNA MARKER



Det var sådär himla vackert att vara ute och springa. Trots att det känns så fel.