För det är ingen vanlig dag



Idag fyllde Jesper 19 år så jag och Malin bakade en brio-tårta till honom. Den blev nå sjukt god. Riktigt lyckad motför vad det annars brukar bli när vi bakar något första gången...

Sedan fortsatte vi med lite golfande och jag blev så fascinerad av bollens kraft. Hur den åkte till stjärnorna och tillbaka typ. Haha. 



Road trip till masten för att kolla på den vackra himlen som inte ville fångas på bild. 


Och slutligen kvällsgröt hemma hos Malin. Mumsigt avslut på en braaaa dag. Imorgon styr jag hemåt. Godnatt. 







CYKEL



Lyckades på något vis glömma ställa klocka igår. Vaknade 19 minuter innan träningen startade men jag hann till och med med att koka gröt. Fördelen med att bo ca 200 meter från träningen. Det blev en tur på knappa 4 mil och nu väntar lunch och skolan. Ha en bra dag!



Mitt i veckan




Skola till två och sedan ett kort pass med rullskidor hem de 15 kilometerna från skolan följt av styrka. Det räckte för att bli trött så en kväll i soffan med en tekopp lät bra. 



ATT FÖRDRIVA TID PÅ ETT BRA SÄTT

Vad gör man för att slå bort tid fram tills idol börjar? Åker och fiskar. 



Fick ingen fisk, inte ens ett napp men vi var lika glad ändå. Sedan blev det volleyboll i en timme och idol. Trött som få efter att kört backrace på klassiska rullskdior på förmiddagen. 6 kilometer uppför och jag (och alla andra kämpar) somnar gott nu. Godnatt. 



ON THE TOP OF THE WORLD




I bakluckan på en pick up guppade vi omkring. Uppför. Nedför. I leran. Så härligt. 



Efter en genväg som blev en omväg så kom vi fram till ett utkikstorn på toppen av ett berg och oj så långt man såg. Sjukt vackert. Sådant man mår bra av att se. Jag älskar Jämtland. 



BLÅBÄR





Efter några timmar i skogen är jag 8 liter blåbär rikare och hallonen smakade mums. Så himla härligt där ute. 





Fffffffffredag





Slötittar på sommar med Ernst och samlar energi för att orka laga mat. Det behovs efter mitt, Linnea och Emmas pass hem från skolan som slutade på 17,8 km löpning i terräng, över berg, bäckar, stockar, under träd, genom kohagar (med galna kossor), träsk med brännässlor och mycket, mycket mer. Även fast vi bara har gått två dagar i skolan är det väldans skönt med helg.



Sista dagen på sommarlovet



Och även den sista dagen på lägret. Igår hade vi dubbla rullskidspass och idag började vi dagen med löpingervaller. Sjukt jobbigt men som alltid, skönt efteråt. Nu ska vi ha en cykel/löp- lagtävling och det kommer att bli riktigt skoj. Bara att ladda om!!



UPPSTARTSLÄGER






Sista dagarna av sommarlovet var (och är) så bra. Åt på church med alla fina vänner, hade kräftskiva, ätit froyo, badat de sista och varit med kompisar. I fredags åkte jag, min packning, mormor, morfar och mamma upp till Mora och sedan vidare till Sälen. Cyklade cykelvasan och det var nå sjukt jobbigt. Efter redan två mil (av nio) var jag trött. Så där hängde jag i ett gummiband efter Malin som jag ville hänga på. Tog ikapp uppför, tappade utför och så där höll det på in i mål. Tröttheten i mål stöttades upp av nöjdheten och jag kan tänka nig att cykla igen. Helt klart. 

Nu är jag i Åsarna igen och första dagen på vårt läger är snart över. Roligt att vara här igen och på torsdag börjar skolan men till alla er som börjar imorgon, ha det så kul ;)




Aldrig för mycket vattenmelon







Fjällöpning








SÅ. HIMLA. UNDERBART. 

Löpning på fjäll måste ju vara den bästa löpningen. Utan karta gav vi oss iväg och det borde inte ha varit något problem vid tanken på hur många gånger jag har löpt och skidat på Storhogna men allt är relativt. Kom hem och det är det viktigaste. Att jag egentligen bara gick på magkänsla och att vi fick vända några gånger spelar ingen roll. Eller det faktum att det turen tog lite mer än 4 timmar. Väldans bra träning blev det i alla fall då jag resten av dagen bara väntat på att få sova. Fick dock ett ryck runt sju-snåret då jag städade hela lägenheten, packade in allt i bilen (som imorgon rullar hemhem), bäddade rent och just ja, gjorde müsli. Godnatt. 



NORRLANDS GULD








Då vi vaknade imorse av att det blixtra och dundra så kände vi att fjället inte var den bästa plats att vara på. Sprang en tur på 2,45 med ett avbrott då vi plockade hjortron. Hur kul som helst att plocka dessa fina bär. Sprang samma runda som i måndags med baklänges och därmed sprang vi fel ca 3 gånger hehe. Turen är hur fin (och jobbig) som helst. Börjar med en stigning på ca 180 höjdmetrar (!!!) sedan bär det av utför myrar, sluttningar innan man kommer ned till fäbodvallar, pålande bäckar och stigar innan resan över berget börjar igen. Vi kom hem lagom till att regnet började ösa ned och åskan återigen bullra. 

På kvällen plockade vi blåbär och axel var så duktig att han hällde ut en hink blåbär i bilen... Lagom less. Kokade även hjortronsylt för första gången i mitt liv och det blev SÅ GOTT. Godnatt. 



WIEEE







Vilken dag. Började imorse med tröskelintervaller och passet slutade runt två timmar. Trötta åt vi lunch, tittade på film och laddade om inför nästa pass. Rullskidor skate runt Hoverberg blev det. SÅ HIMLA FINT. Träffade på en flock får också. Även det passet blev två timmar. Efteråt köpte vi glass, åkte bil upp på toppen av Hoverberg och njöt av utsikten osv. Sedan har vi sett på film resten av kvällen. Imorgon väntar ett långpass på fjället, underbart. 



ÅSARNA



Packade bilen och drog till åsarna med Axel för en veckas träning i bästa terrängen. Efter cirkus fem stopp på vägen upp kom vi äntligen fram. Av en väldig slump var även Linnea i åsarna haha. Så på kvällskvisten var jag, Axel och Linnea ute och sprang i två timmar följt av styrka. Godnatt. 



Allting har ett slut





Konstaterade idag att det bara är två ynka veckor kvar av sommarlovet. Funderar över vad tiden och dagarna har tagit vägen. Dock spelar det ingen roll att skolan börjar, ska bli kul att träna i åsarna igen och träffa alla. Dock nummer två ska de dagar som är kvar njutas till fullo. 

Idag. Jobb. Intervaller. Brännboll. Picknick. Cykling. Frida & Emil -häng. Bättre dag. 




magiskt




Att åka rullskdior på bilderna ovan var magiskt. Det gjorde jag igårkväll efter en dag på jobbet. Imorse var tanken att jag skulle köra intervaller med kroppen ville något annat. Så stängde av klockan och somnade om. Blev istället ett kort styrkepass innan jobbet. Hur mycket man än vill måste man lyssna på kroppen, något jag fullkomligt suger på men blir bättre och bättre på. Tre dagar kvar.