HOME SWEET HOME




Det där med att Alma hade bakat cup cakes när jag kom hem idag var obeskrivligt. 



SPORTLOV



Torsdag och morgonträning. Åkte med personerna på bilden och såklart hade det kommit nysnö när der har varit klisterföre hela veckan... Nu ska jag och Axel snart ut på ett till pass då jag inte har någon lektion idag. Ska pina han igenom intervaller medan jag själv kört mitt sista fattas innan jsm. Hehe. Sedan blir det pizza på ski center!





CHILL-VÄDER



Morgonen bjöd på en skidtur med Linnea. Solen höll på att gå upp, det var runt nollan och spåren var hårda= superglid. Det känns som vår nu vilket jag inte gillar men vädret kan svänga fort. Två mil skidor blev det innan bussen rullade till skolan för korvgryta (!!!) till lunch. Nu är det fysik och skolan kommer Axel med tåget och bussen vilket ska bli väldans skoj. Ha en ba dag! 




BRA AVSLUT PÅ HELGEN



Hade kört stört jobbig bålstyrkan med Gabbe med Linnea som coach, hade just duschat och då smsade Malin och frågade om vi ville ha kladdkaka. Tycker mer det är ett påstående än en fråga haha. Klart man tackar ja. Då hade Malin och Hansson bakat supersmarrig kladdkaka (jag har överseende med äggskalen i smeten hehe). Fikade, pratade och skrattade åt alla barnen historier. Haha. 

"Alla barnen brann och försvann."
"Alla barnen åkte skidor utom Lina, hon satt på torget och grina. 
"Alla barnen åt lax utom Pax för han åt lax."
"Alla barnen cyklade utom Bert för han åkte med sin raket fjärt." 

Dör vad det var kul. Sedan hände en mindre kul sak som slutade med att jag inte vågade vara i min lägenhet så jag fick övernatta på Linneas soffa. 



FRUKOST FRAMFÖR FEMMILEN




Efter tjejvasan igår hängde skjutsade mamma och Alma upp mig till Åsarna och sov över. Så imorse vaknade vi lagom till femmilen och gosade ned oss i min bäddsoffa med täcken och pyjamas + en massa god frukost. Så underbart skön morgon. Sedan tog mamma och jag en sväng på skidorna innan vi avslutade med pizza på ski center. Så roligt när de är här. Nu är det bara en vecka kvar i skolan sedan är det loooooooov! 



TJEJVASAN



Det var jobbigt. Det var slitsamt. Det var roligt. Det var fruktansvärt tråkigt. Det var bra spår. Det var bra fäste. Det var dåliga spår. Det var bakhålt. Det var tjockt med folk. Det var ensamt. Ingen kilometer var sig lik. 

Jag kom i mål. Persade med över halvtimmen. Jag borde vara nöjd men jag vill så mycket mer. Fick ett nytt underställ av mamma i mål, en marabou av Alma för att jag åkte under två timmar och Kristina, mammas kompis (som jag slog med knappa 5 minuter, som hon grämde sig över tror jag) överraskade också med en marabou. Choklad läker alla sår. Typ. 



MORA NEXT



Tog mitt pick och pack och hoppade på bussen till Mora. På bilden var jag glad men nu har jag tappat humöret. Kan säga att jag är jävligt less på att åka buss nu då det är varmt, jag är vrålhungrig och det enda jag sett hela vägen är en massa skog. Endast någon mil kvar nu och sedan lasagne. Mat löser mycket. Trevlig helg. 



SEMLOR



 Idag och imorgon har jag tagit vilodag för att se hur kroppen kommer att reagera. Det behövdes i vilket fall kände jag igår. Musklerna ville inte sammarbeta och jag ade krampliknande känslor. Gick i skolan på förmiddagen men kände mig så sjukt trött så åkte hem efter lunch. Tog en lång tupplur på någon/ några timmar och fikade semlor. Så himla trött. Glömde till och med halva kvällsmaten i mikron så där står den än, haha. Semlorna smakade himelskt och var de första för i år (skäms). Imorgon rullar jag till Mora för att på lördag köra tjejvasan. Livet i en resväska 7.0 ! 



ÅTERHÄMTNING



En B&J var välförtjänt idag. Imorse körde vi nå enormt jobbiga intervaller. Blodsmak i minnen och mjölksyra upp till öronen. Åt potatisar i massor på lunchen för att kompensera energiförlusterna, hehe. Sedan pratade vi om Kina, packning mm. Spännande. Johnny bjöd även på oboy och chokladbollar, mmmm. Efter fikat var der dagens värsta, vaccination mot hepatit A och B. Och jag är spruträdd. Överlevde som tur var och direkt efter gick jag till Ica och köpte en b&j (efter beslutsångest om vilken jag skulle köpa såklart). Väl hemma i åsarna igen gick jag till ÅIK och fick återhämtningsmassage av Sanna. Det var allt annat än skönt, mina vader nu alltså... Tror jag tänker skippa skidåkningen imorgon för jag är så sjukt trött i kroppen, men känner jag mig själv rätt kommer jag ändå stå där på skidorna imorgon. Godnatt ännu en gång. 



BORÅS- ÅSARNA


Prisutdelningen i H 17-18. Gabbe och Gustav åkte stört bra och blev 4:a och 6:a. Roligt! 
Idag kräksnöade det på skidpasset, men man ska väl inte klaga på 1 decimeter nysnö när mab vet hur det ser ut i Borås. 

Senaste då. Tävlade i söndags i spöregn. Men det var väldigt roligt ändå. Sedan rullade gymnasiebussarna hemåt de där 74 milen. 9 timmar tog det och vi var hemma ca ett på natten. Bussresan var ändå rätt rolig haha. Säger bara; världens bästa vänner!!' Skola dagen därpå. Pigg först, slut på eftermiddagen. Coachade Malin på intervaller på kvällen medan jag själv joggade bort mjölksyran. Idag var det tungåkt, snöade nå enormt men det var härligt. På skolan skrev jag Fysikprov och så har jag börjat läsa en bok av John Green. Grymt bra. Bilder från dagarna kommer. Godnatt. 




SCANDIC CUP I BORÅS



Det blev en tidig morgon. Halv åtta var vi på stadion för att testa skidor då jag startade strax efter nio. Klister funkade bra men sjukt vad det sög. Riktigt tungåkt. Hörde från olika håll och kanter att ruggade skidor funkade riktigt bra. Pappa ruggade upp ett par skidor för mig innan start. Ruggade skidor betyder att man kör utan fästvalla och bara "ruggar" (sandpapprar typ) under fästsonen. 7 minuter innan banan stängdes av testade jag skidorna och shit vilken speciell känsla. Kunde inte riktigt beskriva den förrän en kille sa att der kunde jämföras med rullskdior. Man hade ett väldigt bett och inga tjuvsläpp över huvudtaget. Riktgt mäktigt haha. Så dem blev det. Tävlingen kändes bra tyckte jag men resultatlistan sa något annat. Kan ändå inte komma på nåt ställe som jag hade kunnat åkt fortare på. Så jag är nöjd. Nya tag imorgon då det är 10 kilometer klassiskt. 

Efter att jag kört prologen bytte jag om och tittade på damernas stafett med Johanna och en massa fler. Storbildsskärm i värmestugan och en Kalla som körde stört bra förgyllde förmiddagen. Sen så lallade jag och Johanna omkring och pratade om hur liten världen är. Jag menar. Alltid så känner någon nån som känner hennes brorsa som bott där, där min bästa kompis pappa har sommarstuga osv. Haha. Ni fattar. Så der hade vi väldigt roligt åt. 

Trots att det kräksnöade och sög nå enormt var det väldigt roligt att åka. Man måste vara beredd på alla fören och inte haka upp sig på detaljer. Sov sött. 



NY STAD, NYA MÖJLIGHETER



Testade skidor från halv tio till ett idag. Svårallat när det ligger runt nollan, regnar och är konstsnö. Efter att jag snurrat varv på varv på varv på den ganska roliga banan åkte pappa och jag tillbaka till hotellet. Sedan åkte pappa tillbaka och vallade och jag då? Jo jag fördrev tiden i affärer, tittade på fint porslin (hehe nörd) och inredning. Sedan låg jag på hotellrummet och surfade runt, läste lite och försökte plugga fysik. Nu ska vi äntligen äta!!!! Min mage är arg som en varg som är sur. 



ME, MYSELF AND I

Lycklig över min choklad på alla ♥-dag.
 
Känner mest sähär nu. Uttråkad och hungrig.
 
Var är pappaaaaaaa?!!!
 
Yey vindruvor. 
 
Tack för mig. 
 
 

SNÖSLASK OCH REGN

Framme i Borås. Problem hit och problem dit. Det spöregnade på vägen ned hit och det kändes mer som dåligt väder en dag i juli än den 13 februari. Ironiskt. Fram kom vi efter att röven fått smaka på lite mer än vad den tål(de). När vi hittade på hotellet så kom inte bilen in i garaget för den var för hög. Och att hitta parkeringar mitt inne i staden i Borås kan jag nu berätta att är en omöjlighet. Hade dessutom ätit glass på vägen ned som jag fick nå grymt ont i magen av så det gjorde inte saken bättre. Historien är ganska lång så nöjer mig med att säga: det löste sig. Imorgon ska vi ta oss an skidstadion. Jag, pappa och August. För övrigt har vi alla tre ett varsitt hotellrum så ligger forever alone just nu. Bäst att sussa, godnatt. 


Fick förtidig alla hjärtans dag present av mamma inna vi åkte. Tack. 







24 TIMMAR HEMMA


Min lilla fina syster. Blev med ens hel igen. 

Gick upp innan tuppen i onsdags och åkte ett skatepass med pappa och pannlampan innan vi packade in i bilen och rullade hemåt. Med ett stopp på Max i Bollnäs (standard) så kom vi hem runt två tiden. Mamma hade gjort taco-gratäng och det var verkligen lycka i en ugnsform. Sedan hängde jag med axel och mamma på ett möte inför ICA-cup, föredetta Kalle Anka Cup, i Valbo. Sedan åkte vi och tittade på Almas ridning. Jag och Axel satt mest i cafeterian och fikade då hästar inte är min grej. 

Imorse tänkte jag sova ut. Funkade det? Såklart inte. Så jag bakade bröd och en massa annat. Sedan kom mamma hem vid elva och då fikade vi och såg när Kalla fick ännu ett silver. Så jäkla grymt! Nu smattrar regent mot rutan och jag och pappa är på väg till Borås för J-Cup. Känns inte som att det är nå snö där men det visar sig. 

Hann vara hemma knappa ett dygn men det räckte ändå på nåt vis. Hade såklart gärna stannat lite längre men nu är jag sugen på skidor igen. Hörs. 



JAG HATAR ATT PACKA

 
Igår var det plusgrader. Jag och Linnea tänkte ligga i framkant och valla med klister inför morgonpasset idag. Sagt och gjort. Blev i princip dumförklarad på morgonsamlingen idag då spåren var kalla och nyfrästa. Men med en klisterskrapa och lite vilja så går allt. Åkte upp till kyrkspåret, körde först 15 kilometern och sedan 4,5 kilometern innan vi åkte ned till stadion igen för att köra styrka. Denna dag är historisk mina vänner, marabouprincipen fick nämligen känna färg. För er som inte vet vad marabouprincipen är så ska jag förklara detta. Alla skidåkare vet att det mest irriterande i hela världen är när någon åker på dina skidor. Därav kom Linnea och Maja på marabouprincipen. Du har tre varningar på dig. Åker du på personens skidor en fjärde gång så är du skyldig denna 50 gram marabou, sjätte gången 100 gram osv. Det ökar alltså med 50 gram varje gång. Idag åkte Linnea på mina skidor 5 (!!!) gånger och ni som har mer än E i matte kan lätt räkna ut att jag skulle få 100 gram marabou av na. Så på lunchen sprang Linnea till ICA och köpte det. Lättförtjänt choklad vill jag säga. 
 
Eftermiddagen i skolan var inte så jobbig. Från 12.30 räknade jag fysik fram till 13.00. Då fick vi gå till fiket och titta på skidor om vi ville. Självklart man gör det. Så från 13.00 till 15.00 tittade jag på skidor, En lärare sa även: Skit i betygen, det är OS förfan. HAHA. Sedan slutade vi halv fyra och då tog jag bussen till Åsarna, fikade lite och gick sedan till ÅIK och körde ett bålpass med Malin och Lollo. Sen hade jag ännu en middagsdejt med Malin och nu gruvar jag mig inför packningen. Bara att börja, hörs...
 
 
 

EGENTLIGEN SÅ SPELAR INGENTING INGEN ROLL

 
Innan ICA-loppet. Titta på landskapet, helt stört vackert. !!!
 
 
Taggad på 17 kilometer klassiskt. Typ. // Reportage om Emil Jönsson och Årsunda. SÅ roligt att man kände igen allihopa. 
 
 
Jag, Lina Klumpen Åslund öppnade såklart Linneas ballkong dörr för att kasta snöbollar på killarna. Självklart kastar de in snöbollar. Mitt i prick sådär, blött värre. // Pingis kvällen lång var fint,
 
 
Försökte plugga fysik. Gick bra stundvis. 
 

Saker och ting rullar på. Timmarna tickar iväg lite för fort och jag känner mig lite rädd för det. Pappa har varit här i helgen och hjälpte mig att fixa mina skidor. Lördagskvällen bjöd på livemusik och grillbuffé på ski center och sedan glass och filmen "Frost" aka "Frozen" med min Oliv. Sjukt skojig film. Imorse åkte pappa vidare men imorgon hämtar han hem mig innan vi drar vidare ner till Borås för cup-tävling. Annars så åker jag skidor och äter glass. Behövs inget mer. Tack och hej.
 
 
 
 

UPVÄRMNING



Laddar inför ICA-loppet och vad passar då bättre än att inspireras av damernas skiathlon på OS?



DAGARNA GÅR SÅ FORT

stööööööört länge som jag och Linnea har pratat om att äta på sibylla. Igår fick vi äntligen vår kebab.
 
 
Madeleine h'ngde även med. // normal dag i skolan. 
 
 
åkte lite fööör många på Malins fina spark så den sade nej. Tur det finns brädor, skruvar och sånt ;) // Bild från sprinten. Julia (hunden) vann damklassen överlägset. 
 
 
Firande av Jens JVM-silver slutade i tårtkrig. // visa ord. 
 
 
Znaaaaabba brudzzzzzz. 
 
 
Det stod VILA i träningsdagboken men jag och Linnea trotsade det. Var så himla sugen på att åka skidor och hade ändå inget bättre för mig. Slutar man 11.30 så blir det långa dagar hemma. Ska dock inte klaga. Knallade runt någon timme på skidorna och pratade i det nollgradiga vädret och det var trevlans. Sedan vallade jag inför ICA-loppet imöra innan vi intog soffan hos Maja för att se OS-invigningen. Vi såg från klockan fem till åtta. Måste säga att den var häftig men rätt långtråkig. Efter den träffade vi jordens sötaste hund Grim. JAG VILLL HA EN GRIM!!!!!!!
 
Igår hade jag en läsa-mejl-kväll vilket resulterade i att jag beställde böcker, blev tidningspremererant och en fotobok rikare. Ska bli kul när allt dimper ned i lådan. Hehe. Nu är det sängdags. Veckorna tar kål på mig och jag lägger mig tidigare på helgerna än under skoldagarna. Godnatt världen, imorgon köttar vi ICA-loppet.
 
 

MAT OCH SKIDOR. SKIDOR OCH MAT.



Nu ska jag inte hem ändå. Tävlingen hemma kommer med största sannolikhet att bli inställd. Jobbigt eftersom jag själv var helt inställd på en helg i häsen. Förstår liksom inte riktigt än att jag ska stanna. Klockan elva idag ringde jag till mamma och frågade om jag skulle åka hem idag. Jag visste ju att jag inte skulle men kände mig ändå tvungen att fråga, hehe. Så där stod jag, nyduschad i handduk med en opackad väska och skidor överallt och frågade mamma om jag skulle åka med 11.30 bussen hem. Ibland förstår jag inte mig själv. 

På träningen imorse skateade jag runt 28 kilometerslingan. Tiden gick så sjukt sakta och min rumpa var mör sedan gårdagens fall. Längtade inte heller direkt till sopplunchen. Lyckan blev däremot total när vi fick renskav istället eftersom att det är samernas nationaldag typ. Fick dessutom en bakelse i skolan pga av det. Säger bara: BÄSTA FIKET och bästa Johnny!!!! Linnea ändrade även sina planer om att åka hem för hela hennes familj hade fått influensa. Så nu ska jag och Linnea tröstäta på Sibylla, eller nå. Trevlig kväll Amigos. 




EN ANNAN ONSDAG



Måste bara säga att jag tycker det är så sjukt otacksamt att laga mat. Man står och sliter i flera timmar (okej kanske lite överdriv) och sen äter man upp maten på någon minut. Apropå mat så vann mitt team "köttfärslimpan" matkampen mellan oss tjejer på skidgym. Alltid lika kul att vinna ;)

På tiorasten idag fick vi glass i skolan eftersom att Jens tog JVM-silver. Bara tacka och ta emot. Mums. Efter lunch körde vi en träningstävling, sprint klassiskt. I prologen körde jag omkull och fick en kallsup, verkligen. Der sprutade så mycket snö i näsan att jag trodde jag var under vattnet. I första heatet fällde jag mig själv men sedan stod jag på benen. Det kändes bra men inte att jag kunde ta i det där lilla extra. Efteråt ville jag inte sluta åka för det var så härligt men jag blev liksom tvungen ändå. Hehe. 

Vid sextiden kom Malin på iden att hå på hockey. Timrå- Jämtland skulle spela i Dollarhallen så vi började leta efter skjuts. Slutade med att jag, Malin, Linnea, Gabbe, Danne och Mike åkte gymnasiebuss dit efter att Danne kaosätit korv med bröd och Mike gjort "panikomelett" som smakade riktigt bra. När vi skulle hämta upp Mike så såg man genom hans fönster hur han stressade omkring överallt haha. Snabba ryck. Det var aaaaasmycket folk på matchen men det var riktigt trevligt. Efteråt åkte vi in på macken och köpte glass. Som om att det inte räckte med att fötter och händer var bortdomnade. Drack upp det sista av julglöggen när vi kom hem och avslutade med att titta på paradise hotel (och nej jag brukar inte se det men det var ju final). För övrigt blev jag flyförbannad på Jeppe i programmet. Fyfan. Haha. Godnatt gott folk! 




VILKEN GLASS SKA JAG KÖPA?

Det här med att besluta saker har aldrig riktigt varit min grej. Jag överväger alla positiva och negativa sidor tills orden tappar betydelse. Jag får panikattacker och ngest till tusen för jag är så jäkla velig men nu tror jag denna veckas "stora beslut" är gjorda. Till helgen far jag hem. 
 
 

KANSKE INTE IDAG MEN SNART

 
två bilder från när jag och helan var i ösd. hehe. 
 

Åååh dagen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. På förmiddagen hade vi fysik med avbrott av JVM- stafetterna. Alla skidisar (vilket är ca halva skolan) satt i fiket och tittade nervöst på stafetterna. Grymt av tjejerna att köra hem guldet men även sjukt bra jobbat av killarna. På eftermiddagen så fortsatte jag med fysiken men blev allmänt less för jag fattade NADAAAAAA. Hoppas det sjunker in och så jag bara sen, poff kan det. Ja det hoppas vi på. Jag var så sur när jag åkte hem att jag inte kunde vara sur längre så istället började jag skratta. Och jag blev inte nå klokare av att analysera min dag nu direkt, så vet fortfarande inte om jag ska skratta eller gråta... må gott!
 
 
 
 
 
 

SKIDSKYTTE

 
 
Första varvet öste jag utan att bli trött. Åkte om hon som startade före bara sådär. På första skjutningen så såg jag inget ur siktet så jag skrek i ren panik "JAG SEEEEER INGET!!!!". Visade sig att det hade kommit in snö i siktet så jag fick en ny bössa snabbt. En supermegaturbobra bössa dessutom då den jobbade med mig istället för mot mig, hehe. Träffade 3/5 så blev endast 2 straffrundor. Hon som jag hade åkt om åkte förbi medan jag körde mina straffrundor men sedan ut efter banan köttade jag om igen. Skjutning två, lika många träff men utan krångel. På varvet efter körde jag om tjejen för tredje gången och sen var det dags för ståskjutning. Otroligt nog träffade jag 2 stycken båda gångerna men jag hann nu inte åka om tjejen på varje varv. Jag höll farten ända in i mål. Sista som skärde mållinjen i klassen men jag är otroligt nöjd ändå över mina första skidskyttetävlingar. Jäklans vad roligt det var. Sammanlagt på tävlingarna fick jag åka 19 (!!!) straffrundor x150 meter = 2,8 kilometer extra. Inte så pjåkigt. Må gott. 
 
 
 
 

VILODAG




Som rubriken. Första sovmorgonen på en månad och det skulle såklart ta varas på. Vaknade dock innan nio... Det bästa med vilodag är att man kan äta frukost hur länge man vill och vad man vill så jag bakade scones och åt med en massa gott till. Det bästa av allt var att JVM sändes på tv. Så sjuuuuuuuukt kul att Jens fick silver, grattis grattis grattis!!! Annars idag har jag varit hundvakt åt Julia. Hon ville inte riktigt vara inne så det slutade med en långpromenad. Tror det där med hundar inte riktigt är min grej... Nu lunch/kvällsmat/whatever- dejt med Malin. 





LADDAR OM




Första tävlingen är gjord. Missade alla på ligg och gick köra straffrundor tills jag inte visste hur många jag åkt. Tur att det finns hjälpsamma funktionärer. På ligg träffade jag en. Att det inte var den som jag siktade på har ingen betydelse. En straffrund mindre var det som räknades. Jag körde allt. Det var skoj och nu ska jag köra andra tävlingen. Jaktstart 5 varv x 1,3 kilometer med 4 skjutningar. Herregud vad har jag gett mig in på?