FREDAG

Jihooooo äntligen fredag!! Veckan har gått ganska fort och det är såååå skönt med helg. Känner att jag börjar gå in i gamla hjulspår och längtar efter helg 24/7, men det är väl så det ska vara?
Idag så är det ÄLGHÄLGA i Svenstavik, haha. En jämtlänsk marknad. Orkar inte förklara så mycket mer för vet knappt själv. Efter lunchen idag så skulle vi i alla fall bege oss till torget för älgskånk vilket gick ut på att man skulle kasta ett riktigt älgben så långt man kommer. HAHA! Det var lite udda men ganska skoj. Efter det så bytte vi om och sprang ut i skogarna för att ta oss hem till Åsarna. För mig och Linnea tog det väl ca 2,5 timme. Vi åt lite blåbär, smultron mm när det blev för jobbigt. En bild på det kommer i ett annat inlägg.
 
Ikväll så ska vi baka pizza, se på skräckfilm och äta chokladbollar. Det kommer verkligen bli skönt och imorgn drar vi in till Östersund för lunch och shopping. Ha en bra helg!

MITT RUM








ÄNTLIGEN EN DATOR

Idag så började jag gymnasiet. Det känns helt okej och jag trivs jättebra här i Åsarna. Längtar inte alls hem, alla är sååå snälla och roliga. Nog om det. Ni ska få se bilder på mitt rum i min lägenhet, men inte i det här inlägget. Istället lite bilder ifrån min sommar. e
 

LEVER

Igår så började vårt läger här på skidgymnasiet. Första passet blev en löprunda på 2timmar och 20 minuter, och det är allt annat än platt här så plockade ett antal höjdmeter. Vi tog det lugnt så det fanns tid och njuta att vi äntligen var igång. På eftermiddagen så åkte vi in till Östersund och gick på Boda Borg vilket var kul. Så nu har även jag varit i Östersund. Vid åtta tiden blev det fotboll med alla i ca 1,5 timme. Sjukt kul! Så jag har det väldigt bra här uppe, mycket skratt vilket är positivt.

Passet idag var ett test, löptest upp för en 2,5 km lång backe. Oj oj vad jobbigt det var men nu är det skönt. På eftermiddagen ska jag vi ut och åka rullskidor och ikväll väntar andra roligheter. Ha det bra alla där hemma (om ni läser det här)!


I ÅSARNA

Nu sitter jag i min lägenhet i Åsarna och fikar. Jag har precis varit ute och testat rullskidbanan. Sista backen var en panik upplevelse, tro mig. Jag slängde mig i diket av skräck inför kurvan, haha! Men jag lever ;)
Uppdateringen kommer bli mycket roligare när jag får min dator, vilket förmodligen blir nästa vecka. Då kommer det komma bilder på lägenheten mm. Just nu får det bli några enstaka mobilinlägg. Tråkigt men sant. Här i Åsarna ska jag nu stanna några veckor innan jag åker hem över helgen och sedan tillbaka till skidgymnasiet. Hörs...


Livet är bra konstigt.

Tänk er att packa ned ert liv in en väska, åka iväg 34 mil och sen packa upp det igen. Börja om på nytt, på noll. Så känns det för mig. Konstigt. Förväntansfullt. Tomt. Roligt. Underbart. Ovant. Spännande. Fantastiskt. En ny värld har öppnat sig och jag är så sjukt sjukt sjukt taggad och glad.
ÅSARNA HERE I COME!


Anna&Emil summercamp 2012

Har jag alltså varit på i 3 dagar. Det är ett barmarksläger för de som åker skidor. 6:e året i rad för mig, bara det säger väl hur roligt det är?! De som var ledare var bl.a. Anna Haag, Emil Jönsson, Teodor Pettersson och Helena Ekholm. Det har varit sjukt kul men även sjukt jobbigt, särskilt i benen. Men jag överlevde ;)
Det här har varit ännu några underbara dagar på mitt fantastiska sommarlov! Alla skidkompisar är sååå bra, nya har jag även fått på lägret. Alla är bäst. Man skrattar hela tiden för man vet aldrig vad som väntar, allt kan hända! Tack underbara människor!!!


SOMMAREN 2012

Den här sommaren toppar alla mina somrar hittills, verkligen. Jag har gjort så mycket och skrattat mer än någonsin. Jag ska göra ett inlägg framöver och sammanfatta min sommar.

Kvällen var så sjukt härlig. Först åkte jag och fikade med en vän hos en annan vän, haha! Vi satt i kvällssolen och pratade, jag smakade dessutom kaffe. Usch! Sen tig vi mopparna till stranden bara för att. Vattnet var ljummet så vi kunde inte motstå frestelsen att bada. Problemet var att vi varken hade handduk eller badkläder. Vi var även för lata för att åka hem och hämta så det blev ett bad i underkläder och sedan åka dyngsur och kall hem på moppen. Jag körde även barfota för jag hade sandiga fötter och klackskor, fråga mig inte varför. Sjukt trevlig kväll!


KLADDKAKA

Har spenderat eftermiddagen hos min kära mormor och morfar. Klippte gräset, körde rätt in i syrenbusken och river upp en stor lerfläck på gräsmattan. Jag är egentligen bra, ett undantag idag bara pga av trött. Igår var jag nämligen med mina fina vänner. Vi grillade och skrattade. Det blev rätt så sent och en ganska tidig morgon.
Blev bjuden på klassiska av mormor och morfar, alltid lika gott!


MIN DALAHÄST ÄR KLAR. MÅLAD OCH TÄLJD AV MIG.


PÅ TOK FÖR MYCKET ATT TÄNKA PÅ, BLOGGEN PRIORITERAS inte.

Kommer börja blogga igen när skolan drar igång. Då kommer det komma nytt nytt nytt. Bland annat inredning i min lägenhet. Visst kan det dyka upp nå inlägg innan, not impossible.


LÄSER

Egentligen har jag ingenting att skriva om, så jag förstår egentligen inte varför jag gör detta inlägg. Jag har börjat insett att sommarlovet snart är slut. Vilket egentligen inte gör något för egentligen så vill jag ju börjar på Skidgymnasium nu samtidigt som jag egentligen gillar att vara hemma (lägg märke till min kärlek till egentligen) och ta det lugnt. Tack för mig!


Shopping

Det blev en tur på stan idag med. Igår så köpte jag lite basplagg och idag blev det ett par gummistövlar och inredningsgrejer. Jag har börjat tycka att gummistövlar är sjukt snyggt och det behövs när man bor på landet (och ska flytta ännu mer ut på landet). En fika hann jag också med med underbart god glass.


One day are memories all you have left.


Om solen inte skiner och pengarna siner.

Om vädret inte är tillräckligt bra för att ligga och steka på stranden eller pengar inte räcker till ett biobesök. Åk på picknick! Samla ihop dina närmsta vänner och säg åt de att alla tar med sig något gott (hembakat är godast) och så har ni knytkalas på en brygga vid vattnet, på en äng, ute på gräsmattan eller vad ni har tillgång till. Ta med er filtar, kanske något roligt spel, högtalare, och självklart kameran. En mysig stund med vännerna helt enkelt. Jag brukar åka på många picknickar, hur mysigt som helst. Igår t.ex så tog vi cyklarna till en brygga och hade en mysig picknick, uppskattat!


Annorlunda sysselsättning

Jag ägnar eftermiddagen åt att tälja en dalahäst. Sitter inne i snickarboden och täljer för fulla muggar. Ibland kan det vara roligt att göra något annorlunda. Testa!


Krusbär och Hallon

Jag har precis varit ute och plockat lite krusbär och hallon, tyvärr är de slut nu. Så sjukt goda! Nu ska jag plocka lite fler, hörs hej.


Dagens träning är avklarad.

Som rubriken. Knappt 1,5 timme blev passet på. Sjukt nöjd och middagen satt fint i magen. Nu ska jag njuta av den fina sommarkvällen, kanske läsa lite, kanske lyssna på musik, kanske spela kort, det får tiden avgöra.


Solen skiner, himmelen är blå och jag är jag.

Vaknade för ett tag sen och nu ska jag ut på en liten cykeltur innan lunch. Någon gång idag ska jag ut på ett löppass på 12 km, rekord för i år (om jag överlever). Ha en bra, hm.. onsdag?