JAAAAAAAAAA

Så jäkla glad för idag sov jag första hela natten på den här veckan = FRISK!!!!!!! Så nu kan jag åka till Kina utan problem. Ååååå så underbart. Igår kväll åkte vi till Gustav och Erik och grillade. Grillpremiären fixad och det var smaskens. Sedan spelade vi FIFA mm. Rolig kväll även fast jag och Erik torskade. 
 
Nu inväntar jag mamma så ska vi packa allting och fixa det sista. Ikväll vid nio-tiden blir jag upphämtad vid Gävle Bro för att sedan åka till Scandic i Uppsala och sova där tills imorgon då vi åker vidare mot Arlanda. Planet lyfter 14.00. Först kommer vi att flyga ca 6 timmar till Dubai. Väl där ska vibyta till världens största passagerarflygplan (är typ i extas för allt haha) och flyger till Hong Kong som tar ca 7 timmar. När vi är i Hong Kong ska vi stanna där några dagar sean tar vi antingen bussen, tåget eller båten till Shenzhen som är målet. KOMMER BLI FEEEEEEEETT.  
 
taggaaaaaad. 
 
Kommer inte alls ha tillgång regelbundet till internet eller dator så det kommer bli en bloggpaus på två veckor mest troligt, till den 14 April då vi kommer hem igen. Ska bara se till att njuta till fullo, så när jag kommer hem, då kommer det  att komma en massa bilder! Ha det braaaa! 
 
 Min solstråle !!! Kommer sakna denna trots att vi inte ses så ofta ändå. 
 
 
 
 
 
 

MJUKGLASS- PREMIÄR



När jag åkte buss hem igår hade jag sällskap av Mikael som skulle till Olivia. Vi stannade en timme i Ljusdal för lunchrast men klockan tio på morgonen lockade glass mer. Så vi köpte mjukglass och satte oss på ett tak strax intill järnvägsspåret i solen och bara njöt. Ett sånt där underbart ögonblick man lever på länge. 



GOFRULLE FRAMFÖR SKIDOR




Mamma jobbar, pappa är i Åre så då blev det nutella, fruktsallad och våfflor till frukost. Hemma nu. I torsdags kunde jag knappt packa resväskan för jag mådde så dåligt. Feber, snorig, ont i halsen, yr och allmänt orkeslös. Kunde verkligen inte förstå hur jag skulle ta mig hem dagen efter då bussen gick 8.00 på morgonen. Vaknade på fredagen och var som en nu människa, halelulijah. Åkte hem, mamma hämtade mig. Vi åkte till stan och satt och åt en lång sallads lunch på Waynes. Sedan köpte vi en enorm resväska, massa saker på Apoteket, lite kläder osv. Sedan började jag känna mig sämre så vi åkte hem och lagade tacos. Började frysa mer och mer och febern kom tillbaka. Åt med två tjocktröjor, en morgonrock och en filt, ändå frös jag. Somnade tidigt och vaknade imorse utan feber. Så idag ska jag ta det lugnt, lugnt, lugnt så jag kan åka till Kina. Annars börjar jag gråta, seriöst. Ha en bra helg!!



SKYNDA SKYNDA SKYNDA



Ligger i sängen och försöker få in fysik i huvudet. Jag är inte alls frisk men måste åka till skolan till lunch för att skriva ett stort fysikprov. Tanken var att jag skulle plugga igår när jag var hemma men när snuvan och halsontet övergick till feber och illamående så fanns det inte på världskartan. Det får gå som det går för det enda jag vill nu är att bli frisk. Ha en bra dag! 



SLUTKÖRD



Sist jag var sjuk (om man räknar bort halsflussen i början av sommarlovet) så var det nästan precis ett år sedan. Efter sista tävlingen så drog jag på mig halsont och snorig näsa. Och i år hände samma sak. Skillnaden är att jag nu har lite mer panik eftersom att planet till Kina lyfter om 5 (!!!) dagar. Snälla låt mig bli frisk! 

Jag tror det är en spärr som släpper. Kroppen kanske har burit på det här länge men inte släppt det förrän nu. Nu när jag börjat slappna av. En hektisk höst och vinter med mycket resande och många urladdningar har nu fått ge med sig. Så idag struntar jag i skidåkningen (det svider eftersom vädret inte kunde vara mer perfekt) och ligger istället hemma. Hemma i sängen och knaprar vitaminer tills jag blir frisk. Hörs hej. 



ÄNNU ETT UNDERBART FJÄLLPASS





Idag var vi upp på Storhogna igen. Det var klarblå himmel och för en gångs skull blåste det inte när vi klev ur bussarna. Jag, Sanna och Katja åkte utan någon särskild destination och såg efter ett tag killarna uppe på en topp. Nedanför dem var det stora snöklyftor som lätt skulle kunna utlösas till laviner. Fick lite panik och var tvungen att ringa till Gustav och varna dem haha. Sedan åkte vi själv upp på toppen och jäklans vad härligt det var att snedda nedåt dalen igen sen. Går ej att beskriva. Efter två timmar skaråkning så rullade bussarna till skolan. 

Kemi har jag precis börjat med. Igår hade jag planer på att skjuta på kursen för jag förstod ingenting men idag var det riktigt kul. Jag satt och lekte med en gummisnodd och vips så hade jag skjutit den i huvudet på Kurt (kemiläraren) som stod och hade genomgång. Dog lite hahahah. Måste bara säga, visst kan det vara gott med bär, kesella, grädde, nutella, whatever på pannkakor men ibland är der bara så gott att ha något så enkelt som smör på. Mmm mina pannkakor var fantastiska. Nu ska jag gå och vara maskot på "Lilla Åsarna Spelen", kan bli spännande. 





NU ÄR TÄVLINGSSÄSONGEN SLUT



Jag, åsarnatjejerna + Ellinore efter dagens lopp. 10 kilometer klassiskt jaktstart. Det gick inte lätt men jag tog ut precis allt, stod på benen hela vägen och tog två placeringar (nästan tre) så jag är sjukt nöjd ändå. Även fast jag som vanligt vill ännu mer. Nu är det bara att ladda om batterierna till nästa säsong och jag ser redan fram mot det. Men först en återhämtningsperiod, där jag bl.a. kommer befinna mig på andra sidan jordklotet. 

Jag tycker det är tråkigt att säsongen är över. Jag älskar att tävla och har inte riktgt hunnit gjort det här kanonloppet ännu. Jag har åtminstonde hittat tillbaka till varför jag åker skidor efter en liten svacka efter JSM och det är allt som betyder någonting just nu. Ha det bra och ta vara på varenda ögonblick! 





FYRA ÅR

 
Min dator har varit trasig i knappa ett år nu och alla mina bilder som jag har knäppt med min systemkamera har legat på min kära dator. Men nu så, nu är den lagad och fit for fight igen. Passade då på att kolla igenom bilder från sjuan till nu, ca 4 år har det gått sedan jag fick min kamera och började ta kort. Det är så roligt att blicka tillbaka och se hur jag såg ut då och hur jag har förändrats till nu. Jag själv tycker att jag har förändrats nå enormt men det tror jag egentligen inte, haha. Nu kommer i alla fall en bildbomb på mej. 
 
Jag ute på en åker våren i åttan. 
 
Åkte fiddy, tror det var våren i nian. 
 
Jag fyllde 15 (!!!) år. Korthårig. 
 
 
Hösten i nian. // Våren i åttan. 
 
Sommaren mellan åttan och nian. 
 
I Norge mellan åttan och nian. Minns att jag tyckte den här bilden var så bra haha, kan inte hålla med längre ;)
 
Skulle ut på båtutflykt, sommaren mellan sjuan och åttan. 
 
Jag fyllde 16 och fick min moped!
 
Innan ett träningspass våren i nian, då jag just startat bloggen minns jag. 
 
Sommaren innan gymnasiet då jag var med några kompisar i Nusnäs, haha snygg bild.
 
Samma sommar, jag och Ingrid.
 
I somras, på glassrestaurangen i Linköping. 
Jag och Agnes på en stortältning med en massa vänner, sommaren mellan sjuan och åttan.
 
Jag och Frida på Söderforsbadet, samma sommar. 
 
Samma sommar, jag och Agnes på midsommaren. 
 
Samma sommar, jag och Agnes i Vamsbro på Peppes Cup. 
 
Fortfarande samma sommar, Agnes, jag och Alma på Sandsnäs en varm kväll. 
 
Lika, jag ska åka vattenskidor. 
 
Mopedsemester i Älvkarleby med Agnes, sommaren mellan åttan och nian. 
 
Jag och Erik på picknick längs Göta Kanal i Linköping, sommaren mellan åttan och nian. 
 
Samma sommar, sommarjobbade ute hos morfar med att slå åkrar. 
 
Jag och älskade Alma i Turkiet, hösten i åttan.
 
Jag i Turkiet samtidigt. 
 
Min söta kusin Melker döptes, vintern i nian. 
 
Jag och Ingrid bakade pepparkakshus, julen i nian. 
 
Jag och Olivia diskade på klassersan, våren i nian. 
 
Härjade i skogen på samma klassresa, haha. 
 
Jag och Fredrika i Torquay på språkresa, sommaren före gymnasiet. 
 
Hanna och jag fiskade krabbor, språkresan. 
 
Flyget på väg hem från språkresan. 
 
 
 

PROLOG OCH FINVÄDER


Solen sken som satan idag. Hur varmt som helst så trodde jag skulle smälta bort på tävlingsbanan. Loppet idag gick skit. Verkligen skit. Har aldrig varit så stum i armarna och kroppen ville aldrig återhämta sig och som rågor på allt gjorde jag ett riktigt jävla fall. Kanske satsade lite för hårt och flög ut i skogen och in i ett träd. Efter att jag fått bort barken från fästzonen kunde jag glida genom den snäva kurvan som vore rimlig att ramla i. Åkte i mål och var nå sjukt besviken. Tur att jag har världens bästa vänner. Ni är guld värda!!!! Imorgon ska jag jaga och ta revansch en gång för alla. Godnatt. 



TJUGOFÖRSTA MARS

vilken stenseriös bild jag lycades få till ovan haha. Hittade en nå enoooooormt god dricka, aloe vera nånting, testa. 
 

Jag blir lätt rastlös och uttråkad och idag är inget undantag. Att jag inte tränat sedan i tisdags gör inte saken bättre heller, men snart är det träning i steeeeeekvädret. 10 plusgrader och inte ett moln på himlen. Igår fyllde min fina vän Frida 18 och det får mig att tänka på att det snart är min tur. Lite läskigt ibland även fast körkort skulle sitta rätt fint. Och en bil såklart. Trevlig helg!
 
 
 
 
 

DON'T STOP BELIEVIN'

 

SOVMORGON




Fördelen med att bo själv är att man kan äta vad man vill när man vill. Trots sovmorgon så vaknade jag vid sju av att solen sken in genom fönstret (klagar inte). Ska bli najs att åka ut testa banorna en sista gång inför morgondagen. 



I SKOLAN

 
 
Idag ville jag gärna ligga kvar i sängen när klockan ringde. Men som Malin precis sa till mig: "Every morning you have two choices. Continue to sleep with your dreams, or go up and chase them." Det är så himla sant. Visst är det härligt att drömma och så mycket enklare men den riktiga lyckan finner man i verkliga livet, i verkliga händelser. Just nu har jag arbetstid men är för mycket uppe i varv för att kunna jobba fysik. Är ändå klar så imorgon blir det "hemstudier" aka åka skidor. Lunchen bestod av lasagne och lite kaos. Inte riktigt kaos mer roligt kaos som slutade i att Danne fick gå på skattjakt efter sin ryggsäck och ja, jag ritade kartorna. Om någon timme ska jag vaccineras och sen blir det till Åsarna för att titta på SM i teamsprint. Hejdå. 
 
 
 

DET HÄR MED ATT FASTNA PÅ BILD

Bild 1 från distansen på JSM.
Bild 2 från tävlingen på Rossön i helgen. 
 
Jag har inte riktigt förstått det här med att titta in i kameran och le. På skolan idag kom två stycken forskare från mittuniversitet som ska med till Kina och intrvjuvade oss. Det var roligt att berätta om tankar och förväntingar inför resan. Efter lunch åkte vi till Åsarna men jag vilar idag och har då bara virrat runt i lägenheten. Så nu ska jag gör Linneas liv bättre. Yogan igår var som sist, riktigt, riktigt jobbig psykiskt. Vissa stunder ville jag bara lämna rummet och springa ut för jag fick sådan panik. 
 
bilder från http://www.only4dogs.se/ (länk)
 
 

HEJ MITT VINTERLAND

 
Tog en "plugga-hemma-dag" idag = har gjort allt annat än att plugga. Brukar sluta så och eftersom jag endast läser fysik och har gjort sedan jullovet så är det ingen panik. Startade dagen med morgonträning i alla fall. Wassberg hade tydligen varit ute och pistat sedan fem imorse så vid åtta när vi stack ut var cup-banorna inför helgen kanon. Det var ett jobbigt pass för jag var så slut så nu blir det dubbelvila och hoppas att den sista formen ska komma inför cup-avslutningen. 
 
Det har snöat. Runt en decimeter har lagt sig på marken och det snöar för fullt nu. Härligt tycker jag. Blir aldrig ledsen av snö. Nu kanske vi kan få vårskidåkning igen när jag kommer hem från Kina. Bara 12 (!!!!) dagar kvar nu så jag har börjat packa idag. Så roligt att få packa något annat än träningskläder och pjäxor. Annars så har jag pluggat körkort på eftermiddagen och jag blev godkänd på mitt andra prov. Nu ska jag iväg på yoga med Madde, hörs hej. 
 
 
 

STORHOGNA I MITT HJÄRTA

 Imorse vid nio tiden bestämde jag och Maja oss för att hänga med upp på fjället. Solen sken här i Åsarna men det såg lite lurt ut.
Som alltid när man kommer upp på fjället så blåste det och var kallt men efter ca 10 minuters skidåkning var vinden som bortblåst och solen sken med ett stort leende. 
 
Det var ännu bättre än i torsdags (hur är det ens möjligt?). Det var skare men nu hade sig ett tunt täcke pudersnö lagt sig ovanpå och det var härligt att åka på det. Solen gassade medan jag åkte omkring och bara njöt. 
 
 
Efter någon timmes skidåkning satte vi oss vid samevistet med ansiktena mot solen. Fikade och lyssnade på alla turare med roliga dialekter och speciella diskussioner gjorde vi också. 
 
 
När det blev för många som var sugna på våfflor så drog vi oss undan. Satte på oss skidorna och letade på ett vindstilla ställe och bredde ut filten. Där låg vi på en filt, mitt uppe på fjället med stekande sol, omringad av kristallsnö och spelade musik ur min högtalare. Det var helt klart en topp 10 på de bästa sakerna jag varit med om. SÅ sjukt jävla härligt. 
 
 
När vi skulle packa ihop och åka nedåt för att åka hem ringde killarna, som var ute på långtur, och sa att de skulle bli ca 1,5- 2 timmar försenade. Inte gjorde det nåt, bilderna kanske förklarar varför. 
 
 
Tillslut åkte vi ned från fjället för vi blev hungriga. Roade oss då bakom ratten och Maja fantiserade om att köra fjällgymnasiebussen, inte långt kvar ;) 
 
 
En magisk dag. Det här är verkligen det bästa som finns. Jag skulle inte byta ut det här mot någonting i hela världen. Så glad att jag får uppleva det här för det ger så mycket. Så glad att jag inte bor i en lägenhet i storstan, utan i en lägenhet med fjällen bakom knuten. Imorgon är en ny dag, godnatt. 
 
 
 
 
 
 

BAKNING




Varför blir det alltid såhär när jag och Malin bakar? De var i alla fall goda kan man säga men tyvärr var de inte det ens. Eller okej goda var de men inte revolutionerade eller så. Haha. Men eftersom vi var proppmätta sedan tacobuffe på ski center så kvittar det. Nu är jag full med både tacos och kladdkakemuffins och ska varva 6 gånger på 1,8 kilometers slinga på morgondagens tävling. Det visste jag inte när jag anmälde mig och inte heller att det är 22 mil till Rossön. Sammanfattar det här inlägget med: man lär sig av sina misstag. 



LOVELY DAY



Såg denna bild på instagram med texten "if friday had a face". Haha. Så söt. Just nu känns allt bara så jäkla bra. Inga lektioner idag så då ska jag, Linnea, Gustav och Gabbbe åka till Östersund och gå riskettan + shoppa. Dessutom åker jag till Kina om mindre än en månad!!!!!! Ha en bra fredag. 



UNDERBAR FJÄLLSKIDÅKNING

Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur underbar denna förmiddag har varit. Skaråkning på fjället Storhogna, glassande sol och vindstilla med världens bästa vänner. Började att åka upp på fjället, över det och sedan ned i dalen där vi kom till ett dike vi ville över (såklart min idé). Linnea plumasade och det var dagens, hahaha. Sedan åkte vi upp och glassade på fjället igen. Det var så varmt att jag åkte i t-shirt. Jag har aldrig varit med om bättre skaråkning. ALLT var perfekt. Som Linnea sa, det är nu vi får betalt av allt slit vi har lagt ned. Titta på bilderna och bli avundsjuk. 
 
 
 
 
 
 
 

EN MÅNAD FÖR TIDIGT



Kan inte klaga på livet just nu. Det är nu man känner att man har valt rätt sport. När man kan glassa omkring och prata skit med solen stekandes i ansiktet. Så det var precis vad jag, Emma och Ida gjorde idag. Helt perfekt. Ännu bättre blev det med mördande bålstyrka efteråt. Sen på kvällen var jag på yoga (!!!). Kan säga att det var seriöst en av de tuffare sakerna jag har gjort. Inte fysiskt men psykiskt. Jag tycker det är extremt jobbigt att vara still, koppla av och göra "ingenting". Men jag klarade det! En upplevelse som jag tror gav mycket. 

Imorgon förmiddag ska vi upp på fjället och åka skir. Det blir mer än kanon. Sedan har jag inga lektioner resten av veckan så behöver inte åka till skolan imorgon eller på fredag. Skönt eftersom det är sopp-torsdag imorgon. Annars så har jag råkat döpa om alla mina ikoner på datorn till "KINA-bilder", väldigt kul. Godnatt. 



SENASTE BILDERNA

 
Linnea // fått ganska rejält långt hår nu.
 
 
Linnea försöker komma upp på taket // Axel och Linnea på en skidtur.
 
 
Semlaaaaaa med bruuuur // vi har snö kvar i alla fall.
 
 
stretchade lite // väntan på pappa som åkte längre än oss.
 
 
JSM- tagg i bilen // favoritbild i repris. Jag och Bertil. 
 
 
Fika! Hittade en chokladmaskin på hotellet hihi ! 
 
 

FÖRMIDDAGSPASS

 
 
Långpass på förmiddagen och nog blev det långt. Och spännande. Tror aldrig jag har upplevt så många olika snötyper, spår, glid och fästen under samma pass. Spåret (som Urban körde upp med skoter precis före oss) gick överallt och ingenstans. Vi trodde att det skulle vara ICA-lopps-spåret som vi åkte för några veckor sedan men varken jag eller Linnea kände igen oss, haha. Det var ett äventyr iaf. På isiga vägar, över buskar, runt träd, över myrar, upp för hiskelikt långa backar, nedför i en väldans fart, utan spår, i spår osv, osv. När vi kom tillbaka till stadion igen visade klockan 31,6 kilometer. Sista kilometern var jag trött och sa jag till Linnea: "Jag har spänningshuvudvärk i mina knän". Haha. Somnade nästan på skolan också för jag var så trött. Men nu har jag ätit och är piggelin. Nu bakar jag semlor, bara sådär en vecka efter. Bättre sent än aldrig. 
 
 
 

DET GÄLLER ATT LEVA NU



Skidturen igår fick livet att ta en vändning från botten till toppen. Alltid lika härligt när träningen ger en sådana lyckorus. Nu är alla tillbaka och allt är sig likt. Förmiddagen var kass arbetsmässigt, jag försökte räkna fysik medan Linnea, Emelie och Maja hade sudokutävling haha. På eftermiddagen hände något och jag kunde helt plötsligt allt. Efter skolan stannade vi kvar och skrev på vår presentation till Kina. SNART ÅKER VI !!!!!! Linnea den muppen trodde hon hade stopp i avloppet på handfatet igår så Gabbe började ta bort del för del för att rensa det och såklart visar det sig att proppen sitter i handfatet. HAHA! godnatt. 



ALLTID

Bara för att jag får sova hur länge jag vill just idag så vaknar jag klockan sex. Hur är det ens möjligt efter en JSM-vecka? Så när klockan var halv nio hade jag packat upp allting, tvättat och dammsugit hela lägenheten. Nu ska jag kolla på livesändningarna från JSM-stafetterna, sedan är det damernas tremil och efter det ska jag själv åka skidor. 
 

 
 
 

HEJDÅ LYCKSELE

Igår var det "vilodag". Vi åkte banorna till skiathlonen som gick idag och övade på skidbyte. På kvällen kom Linnea till hotellet och det hela slutade med att vi satt i biosalongen och såg någon vilda västern film haha. Tyckte det var rätt bra men inte Linnea så vi stack på nya äventyr. Tyvärr var chokladmaskinen ur funktion. 

Idag var det skiathlon då. Tror der var mitt absolut sämsta lopp jag någonsin gjort i hela mitt liv. Kändes väl okej tills jag drog på mig en rejäl vurpa precis i början av loppet. Blev totalt stum och sedan gick väl allt bara utför. Riktigt besviken efteråt men nu skrattar jag bara åt det eftersom pappa hade lyckats filma hela kraschen! Efter loppet checkade vi ut, tittade på killarna och rullade till Åsarna. Nu har jag återhämtat mig med pizza, mjölk och en fet godispåse. 



SPRINTEN FLÖG FÖRBI

Olivia och Agnes hade humöret på topp. 


ett minimalt hotellrum nedbombat med en massa stinkade kläder. Tycker synd om städerskan...

Jag gillar inte sprint så värst. Det är på tok för kort och alldeles, alldeles för stressigt för min smak. Särskilt prologer. När man kör heat, alltså man mot man (kvinna mot kvinna) då är der kul. Tyvärr tog jag mig inte till den delen av tävlingen idag men jag var inte lika långt ifrån som jag har varit tidigare. Det är jag nöjd över. Jag kunde trycka på bra uppför men tyvärr smög sig syran på i sista backen så jag orkade inte trampa utför. Det är så små marginaler. Tackar i alla fall pappa för de sjukt bra skidorna och laddar om till skiathlonen på lördag. Imorgon är det vilodag = sovmorgon!!!!

Efter tävlingen åt vi mat i lappkåtan. Sedan slumrade jag till på hotellet innan Olivia "tvingade" med mig att bada. Då det blev för varmt att sitta i bubbelpoolen gick vi ut ut och badade badtunna och det var riktigt härligt. Och fint. Lycksele är rätt fint ändå "lilla Stockholm" som de kallas. Sedan var det kamratmiddag och det kan beskrivas med VARMT. Jag visste inte att man kunde svettas om benen men tydligen. Maten som serverades efter omständigheterna var potatisgratäng, bearnaisesås och fläskfilé. Jag gillar inget av dem. Godnatt. 



FÖRSTA LOPPET ÄR ÅKT

Loppet gick okej. Det kändes inte kanon men inte heller åt helvete. Det positiva var att jag gjorde ett lopp som jag alltid tänker att jag ska göra innan men är alldeles för ivrig för att kunna göra när jag väl startar. Så jag är nöjd. Jag tog ut allt. Verkligen, jag hade ingenting mer att ge idag och jag är fortfarande helt slut. När vi skulle testa fästvalla på eftermiddagen var jag så trött att jag och Olivia åkte till hotellet igen. Ändå sov jag middag haha. 

Förutom att tävlat så har vi ätit och ätit ännu mer. Efter middagen fick jag även massage av min tränare i överkroppen då den (!!) var rätt slut. Sedan gick även en dokumentär om doping på ettan. Jag är blåögd och tror alla är rena men verkligheten börjar komma ikapp. Kanske skriver ett inlägg om det senare. Nu är det godnatt och imorgon sprint. 






JSM-BANORNA





Nu är banan inför morgondagen körd. 5 kilometer skate på en banan som jag innan trodde var hämtade från helvetet. Efter ett varv också var hämtad från helvetet men efter ännu ett varv var riktigt rolig. Alltså jag gillade verkligen banan. Den var svinkul med ganska tekniska utförslöpor med hög fart och det gillar jag. Det är absolut ingen vila på banan så det gäller att komma in i sin egna åkning. Jag är riktigt taggad!

Vi har en gigantiskt vallabod som Gästrikland fixat. Dock är vi bara tre åkare, inget att klaga på då det finns mer plats åt oss. Nu är vi tillbaka på hotellet och ska snart äta luuuuunch. Olivia ligger bredvid mig och skrattar sönder åt vines. HAHA. Sedan ska vi finslipa det sista på formen genom att softa i bubbelpoolen här på hotell Lappland. Perfekt. 





DESTINATION LYCKSELE NÅDD




Efter timmar och minuter av träsmak i röven är vi ääääntligen framme i Lycksele. Vi startade på förmiddagen och kom fram vid halv sextiden. Vi stannade och lunchade på IKEA och åt världens godaste mjukglass. Sedan svängde vi av ut mot buschen. Livet blev ljusare när vi dunkade "Let it go" från filmen frost och snapade fula (läs fina) bilder. Min smurftvilling Olivia och jag kommer ha en toppenvecka. Vi har redan utforskat stan som slutade med en plocksallad i vår "lyxsvit". Nu ska vi utforska hotellet, hörs hej. 



MARS

Är der rätt att man ska åka rullskidor i mars? 

I fredags sov jag med några kompisar i en jaktstuga mitt ute i skogen. Det var hur roligt som helst. Vi fikade, lyssnade på musik i en gammal radio, eldade i brasan men framförallt skrattade. Säger det ofta men jag tror jag aldrig skrattat så mycket som denna kväll. HAHA. När vi borstade tänderna ute på kvällen kändes det precis som sommar. Det var härligt men ändå så himla fel. Dagen efter (igår) sköt vi lerduvor. Jag som är van med skidskyttegevär var inte riktgt beredd på trycket så jag sträckte min arm. Bra sådär 3 dagar innan JSM men jag smörjer med alovera. 


Mormor och Morfar kom igår kväll och då bakade vi underbart god pizza. Var så himla trött så tror jag somnade runt nio, väldigt skönt. 



Vasaloppet. Den absolut bästa söndagen på hela året. Vaknade strax innan halv åtta och strandade då i favoritfåtöljen för att följa Vasaloppet. Tyckte så synd om norrmannen som ledde de sista kilometerna men inte vann. Hans tårar efteråt var riktigt jobbiga att se för jag kunde känna hans besvikelse. Ingen vila efter Vasaloppet för då drog damernas 10 kilometer igång. Kalla var grym som vanligt. 

Min gammelmorfar blir 91 år i sommar och för några veckor sedan köpte han en sprillans ny bil. Inspirerande säger jag bara. Så idag när han kom och hälsade på frågade jag om jag kunde få provköra den. Blev helt paff när han sa ja utan att ens fråga om jag hade kört förut haha. Så hoppade in, vred om nyckeln och körde en sväng. Vi fick då för oss att åka och hälsa på min lilla tremänning Gustav. Fikade där och fick många "lycka-till-på-jsm" innan vi körde hem. Bilen var hur rolig som helst att köra haha !