SISTA DAGEN











De sista passen är nu gjorda och imorgon åker vi hem. Jag hade gärna stannat och åkt mer skidor men kroppen börjar känna av den mängd träning vi har genomfört den senaste veckan.

I söndags gjorde vi ett monsterpass (men så kul, när det var klart...) då vi gick stavgång upp för störtloppsbacken i Schladming där det går VC på vintern. Backen var 4,5 kilometer lång och från botten till toppen plockade vi 1149 höjdmetrar. Det tog över timmen att bestiga backen och som Hansson sa: "den var så brant så det kändes som man gick in i jorden". Sant. Jäkligt jobbigt men känslan att komma upp var obeskrivlig. Att man klarade det. Hemma tar det 40 sekunder att gå upp för närmsta slalombacke, här en timme, dessa kontraster. 

Idag sken solen på glaciären (som alla andra dagar) och vi kunde inte ha fått ett finare sista-pass där uppe. På eftermiddagen gick vi stavgång upp till Gutenberg haus, men denna gång i A1 fart. Plockade ca 1000 höjdmetrar och utsikten var nå fantastisk. Sådant himla bra läger. Bästa någonsin. ÄLSKADE RAMSAU. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback