KINA DEL 2

Här är en bild från en lektion. Vi var i skolan tisdag, onsdag, torsdag första veckan och onsdag, torsdag andra veckan så det var inte sådan stor del. När vi var i skolan var vi med på lektioner fram till lunch och på eftermiddagen var vi med på sporter, hade aktiviteter mm. Det var roligt till en början att vara med på lektionerna men det var svårt att hänga med eftersom jag inte kan mer än att säga hej på kinesiska. Ändå roligt att se hur det gick till på deras lektioner. 
Min giraff som jag fick av min bänkkompis + en "festis" som är grönt te. Blivit mycket bättre på att dricka te efter resan iaf ;)
På rasterna var det jätteroligt. Vi pratade, skrattade, lyssnade på musik och framförallt TOG KORT. Alla ville ta kort hela tiden. I början var det speciellt men sedan blev det mer som en vana (lät väldigt konstigt). Man kunde till och med se folk på tunnelbanan som tog kort på oss. Haha. Så när någon frågade om de fick ta ett kort var det bara att inta position och le. *Le och vinka, *Le och vinka = vårt motto under hela resan ;)
En dag så kom helt plötsligt en kameraman från lokaltvn. Bara sådär. En grundregel i Kina är: Planera aldrig något, eller förvänta i alla fall aldrig att det du planerat blir av. Med det kan jag fortsätta berätta. Tanken var att vi skulle springa/träna i parken men då kom denna kameraman och helt plötsligt var planerna ändrade. Han ville filma när vi kommunicerade, satt på lektion, gick i korridoren, spelade basket och som avslutning, en intervju. Inget märkvärdigt, det var ju bara för lokalteven vilket innebar cirkus 20 miljoner tittare. Så ja det var rätt coolt. HÄR (länk) kan ni titta på inslaget. Som sagt så var vi heeeelt oförbredda så ja, engelskan blev som den blev hehe...
Fotodags igen. Smileeeee. 
Vi fick följa med en elev hem och se hennes hem. Det var helt stört fint. Allt var typ gjort i marmor eller nå annat fancy. Dessutom hade hon hiss i huset (!!!). Kan behövas då det var ca 5 våningar. Riktigt intressant att se ett tradionellt kinesiskt hem. I lyx. 
 
 
Den stora gula bygnaden på bilden var vårt hotell. Stort och pampigt. // I väntan på Johan som provade kläder, ombytt roller för en sekund. 
 
Jag och Linnea, snygga som få. // Enormt med människor inne i en mataffär. Då var jag glad över att bo i Sverige. 
 
Mycket folk även på tunnelbanan. Sa det till mamma när jag kom hem. Under mina 17 år på jorden har jag sett lika mycket folk som jag gjorde under en dag i Hong Kong och jag skojar knappt. Bild två, Ilona och ett stort träd. 
 
Bilderna nedan är från en dag på "Splended China" vilket var en stor park fullproppad med kinesisk kultur. Så där inne strosade vi runt under en dag och gjorde det mesta. Det var roligt och vädret var på topp. Kommer aldrig förstå hur kineserna kunde gå med jeans och skinnjacka medan vi gick i shorts och linne och höll på att smälta bort...
 
Olle fick prova en hatt. // MAGNUUUUM, ca 10 kronor. 
 
 
 
 
Små söta stånd där vi frossade i souvenier. // Johan dricker kokosnöt (ej så gott). 
 
Lunchpaus och vila-benen-paus. // Vandrade omkring i Kina i miniatyr. 
Vi tittade på en helt stört, grym hästshow. Ryttarna var så otroligt skickliga och det var en häftig show. Någonting jag verkligen kommer att komma ihåg. 
Kinesiska muren (i minatyr dock). 
 
Jag och Linnea fick bara lov (som Linnea skulle ha sagt) att köpa varsin risfältshatt. Så de gick vi omkring med resten av kvällen. Efter hela dagen i kulturparken så sadlade vi om till shopping. Åkte ut till ett jättestort köpcenter som var som en marknad och prutningen kunde börja. Med hattarna på såklart. Det här stället var det absolut roligast att shoppa på och den här kvällen var en av de roligaste kvällarna på resan enligt mig. 
 
En expedit i en av affärerna ville såklart ta ett kort, haha. Byggnaderna i Kina var höga. Inte lite höga, de var enorma. Nästan så att man ramlade baklänges när man skulle försöka hitta toppen på dem. 
 
fortsättning följer... 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback