LITE OTUR MEN ÄNDÅ SJUKT BRA #2

IGÅR. Ja, vad säger man? En helt underbart kul dag med många missöden kan sammanfatta allting men nu lite mer invecklat. (bilder kommer i ett annat inlägg)
 
Jag och Erik (tck för den kuliga dagen) skulle åka slalom och hade spanat in snötåget som det så fint heter. Snabbt, enkelt och smidigt skulle det tydligen vara, men det var verkligen allt annat... Planen var att vi skulle ta tåget från Åsarna till Röjan. I Röjan skulle vi hoppa på en buss och åka till Vemdalen där backarna ligger. Tåget skulle gå 10.00 men vi var vi "tågstation" tjugo minuter innan som vi för övrigt fick pulsa till för det var ca 1/2 meter snö, många som åker tåg i Åsarna, nja tror inte det. Vi väntar och väntar men inte kommer det något tåg eller. Jag börjar ringa till en massa nr i hopp om att få reda på om det faktiskt tänker komma något tåg. Jag kommer till en person, som säger åt mig att ringa en annan osv, ja ni fattar, kaos. Vi får reda på att en buss till Vemdalen skulle gått för ca 2 minuter sen så vi skyndar oss till busstation och hoppas att den inte gått. Väl där ringer någon från tågbolaget och säger att tåget är försenat men ska komma inom en kvart. 
 
Vi går då tillbaka till tågstation i den halvmeter höga snön. Väntar och tillslut hör vi tåget tjuta, men sen kommer det inget tåg. Efter ett tag ringer personen tillbaka som hade sagt att tåget var försenat och frågar varför vi inte är vid tågstationen. Då finns det tydligen en till station i Åsarna som ligger sjukt mycket närmare där vi bor. Så då hade vi gått mycket längre än vad vi hade behövt med världens tungaste skidor. Då gick det upp för oss varför det inte var skottat på stationen vi stod på, det var såklart en sommarstation. Suck. Tåget hämtar upp oss och vi tar oss till Vemdalen för väldigt bra och rolig skidåkning med goda fikapauser. Nu skulle det kanske vara frid och fröjd men det är nu det faktiskt börjar. 
 
För att komma hem igen så tänkte vi ta bussen till Röjan och sedan snötåget till Åsarna. Vi väntar på bussen men är osäkra på om vi kommer hinna med tåget så dår ser vi en person som kanske skulle kunna åka med. Men vi ångrar oss sedan, men då, då under tiden vi ångrar oss åker bussen förbi. Borta med vinden liksom. Jahopp. Som tur är kom nästa buss en halvtimme senare. Trötta och kalla väntar vi på den, hoppar på, åker till Röjan, sitger av, går ut till järnvägen med all packning, väntar fem minuter innan busschauffören kommer och säger "Tåget är en timme försenat så jag skjutsar er till Klövsjö så ni slipper frysa". In i bussen med allt igen, iväg till Klövsjö, in i värmen i tre kvart innan en annan buss hämtar upp oss och skjutsar oss till tågstationen i Röjan. Just som när vi ska stiga av får busschauffören ett samtal om att tåget har gått sönder och inte kommer kunna komma. KUL. Vi får skjuts ut till stora vägen och får vänta kanske en kvart kanske mer på en buss som går från Funäsdalen till Östersund. Äntligen så kommer vi till Åsarna. Istället för att komma hem klockan 16.45 enligt det smidiga snötågets tidtabell så sätter jag foten innanför dörren klockan 19.05. 
 
♥EN EPISK DAG♥
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback